به گزارش جام جم آنلاین از گرگان ستارباد با توزیع این شماره، به پایان نهمین سال انتشار خود رسید.
استارباد 32، در یکصد و چهل صفحه انتشار یافته و در قسمت سرمقاله، به قلم مدیرمسئول، سه عنوان مطلب به چشم میخورد: «بی درنگ: دنیای عاری از جنگ»، «نقدنویسی منصفانه» و «نقش نهادهای مسئول در حمایت از هنرمندان»
استارباد در این شماره نیز به سیاق تمامی شمارگان پیشین خود با پروندهای ویژه همراه است که به «پیشگامان شعر حجم در شمال ایران» یا «تنها چهار برادر شاعر در تاریخ 1200 سالهی شعر فارسی» (برادران مؤمنی) اختصاص دارد. این ویژهنامهی مفصل که بیش از پنجاه صفحه از مجله را در بر دارد، در کنار معرفی، زندگینامه، نمونه اشعار و گفتگوی اختصاصی با هر یک از چهار برادر شاعر مؤمنی، با مطالبی از محمدمهدی مصلحی، محمدحسین مدل، سید حمید شریف نیا، علی جهانگیری، فرهاد قاسمی، شاپور اسلامی و حنیف خورشیدی همراه است.
به جز پرونده، که از ارکان ثابت فصلنامه استارباد است، در این شماره، یادنامهی سه تن از چهرههای فقید معاصر سرزمین گرگان، رضا معینی (گوینده و مجری مشهور رادیو و تلویزیون سراسری)، سید صادق میرحیدری (مداح و نوحه سرای بانی هیأت پیروان مکتب حسین گرگان) و پهلوان محمد حضوری (ورزشکار باستانی و پهلوان مشهور دهههای چهل و پنجاه و شصت) گرگان نیز به قلم محسن معینی، مریم شجاعی و حانیه حضوری نیز منتشر شده است. یادنامه نیز از مطالب همیشگی استارباد به حساب می آید.
در این شماره از استارباد، اشعار شاعران امروز گلستان نیز دیده می شود: سمیرا قدیمی، فهمیه یوسفی، عبدالرحمن فرقانی فر، علی جهانگیری، مریم قدس ولی، میترا آزادراد، حسن فرهادی، مینا سراوانی، محمد حسن زاده، سید حسن حسینی تیل آباد، سوده ممشلی، محمدعلی کیانفر و محمد دیلم کتولی از شهرهای گرگان، علی آباد کتول، کردکوی، گنبدکاووس و مینودشت.
سه داستان نیز از مطالب شماره 32 استارباد است که نسبت به شمارههای پیشین از حجم بالاتری برخوردا است: این سه داستان کوتاه متعلق به سارا سرایلو، فرشته کابلی و مبین ساسانپور است.
از مطالب جدید استارباد در سال 1402، تفسیر غزلهای خواجه حافظ شیرازی به قلم استاد پیشکسوت مشهور حافظ شناسی گرگان، یوسف مسگری است که هر سه شنبه گردانندهی جلسات حافظ خوانی انجمن حافظ مهر گلستان است.
مطالب سریالی محمد قاری (شاعر مشهور معاصر گرگان) که در شمارگان قدیمتر استارباد با عنوان «تقویم من و شهرداری» منتشر می شد و پس از آن «از نوشتن ها» نام گرفت، در شماره 32 استارباد، قسمت هفدهم خود را پشت سر گذاشت.
از مقالات منتشره در شماره زمستان استارباد می توان به دو مقاله تاریخی از علیرضا حصانوی کارشناس مشهور اداره میراث فرهنگی و محمد انصار پژوهشگر تاریخ گرگان اشاره کرد.
در این شماره از استارباد، دو گفتگوی جذاب و خواندنی نیز دیده می شود: یکی گفتگو با سید حسن دانشور (بزازیان) هنرپیشه نسل اول تئاتر حرفه ای گرگان در سالهای 1347 تا 1357 و نیز محدثه سادات میرحسینی مرمت کار مشهور بناهای تاریخی محلات قدیم گرگان اشاره کرد که هردو گفتگو توسط مدیرمسئول فصلنامه، علی بایزیدی، گرفته شده است. بایزیدی در طول نه سال انتشار استارباد نشان داده است که هم خود به امر مصاحبه علاقهمند است و در آن ید طولایی دارد هم مجلهاش را بدون گفتگو و مصاحبه منتشر نمیکند. همین امر هم سبب شد تا در روز خبرنگار سال جاری از وی به عنوان یکی از چهره های برتر رسانه در سال 1402 تقدیر شود. البته او در کاندیداهای کشوری گفتگوی برتر سال نیز قرار داشت که متأسفانه موفق به کسب جایزه نهایی نشد.
استارباد در این شماره به یکی از سبکهای قدیمی خود نیز بازگشت داشته است که آن هم انتشار اخبار و گزارشهای مهم خبری در حوزه فرهنگ و هنر و ادب است. اصولا این نوع از مطلب در استارباد جایگاه ویژهای نداشته و ندارد چرا که انتشار فصلی استارباد از یک طرف و گسترش فضای مجازی از سوی دیگر، سبب می شود تا خبرها و گزارشهای منتشره در مجلهای همچون استارباد، سوخته باشد و جذابیت خاصی نداشته باشد. به نظر میرسد استارباد به سیاق شمارگان نخستین خود، صرفا به درچ خبرهایی پرداخته است که ماندگاری لازم را داراست و در آینده، رجوعکنندگان به این نشریه، توقع دارند تا بتوانند، رد و اثر چنین خبرهایی را در این مجلهی فرهنگی، ادبی، هنری پیدا کنند. به عنوان مثال: خبر اختتامیه جشنواره 34 تئاتر استان گلستان، برگزاری همایش و نشست سالانه دانش آموختگان دبیرستان تاریخی ایرانشهر و اهداء جوایز روز خبرنگار در استان گلستان.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: