این روایت دردناک که شنیدش هم تابآوری زیادی میخواهد، تنهایک فقره از جنایتهای گروهک کومله در یکی از روستاهای کردستان است که به دلایل تفکر انحرافی از سوی مردم رانده شدند. آنها برای تداوم فعالیتهایشان به دامن دشمنان قسمخورده ایران پناه بردند و در این مسیر خیانتبارشان، خدمتگزار رژیم بعث عراق دردوران دفاعمقدس بودند و بعدها تبدیل به پیادهنظام سرویسهای جاسوسی همچون موساد شدند و عملیاتهای مختلفی را علیه کشورمان انجام دادند.
این گروه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، موجودیت خود را با هدف تجزیه ایران و ایجاد کشوری مستقل اعلام کرد و وقوع جنگ تحمیلی فرصت خوبی را برای آنها فراهم کرد تا این هدف شوم خود را محقق کنند. از همین رو اعضای این گروه دوشادوش رژیم بعث، سلسله عملیات جاسوسی گستردهای را سازماندهی کردند که اجرای آنها، خاطرات خونباری را برای مردم بومی آن منطقه ایجاد کرده است؛ البته اقدامات تروریستی کوملهها محدود به این مقطع نبود و آنها در سالهای پس از جنگ نیز در چهارچوب اهداف سازمانی خود عملیاتهای مختلفی را از ترور مردم عادی گرفته تا دانشمندان و نظامیان در دستور کار قرار دادند تا ضمن ناامن جلوه دادن شهرهای مرزی کشور بتوانند رویای تجزیهطلبانه خود را محقق کرده و یک حکومت خودمختار را تشکیل دهند. این موضوع صراحتا در اظهارات افرادی که درپی برگزاری همهپرسی کردستان عراق بودند، بیان شده است و آنها در مکتوبات و گفتههای خود به این مسأله اشاره داشتند که آرمان ما تشکیل کشور کردستان با پیوستن کردستانهای ایران، ترکیه و سوریه به کردستان عراق و گام بعدی، پس از همهپرسی، تشکیل این کشور است. از همین رو ساماندهی هستههای تروریستی را به عنوان یک برنامه مهم پیگیری کردند.
پیوند کومله و اسرائیل برای تشکیل کشور کردستان
این اقدامات تجزیهطلبانه دقیقا یکی از پازلهای رژیم صهیونیستی برای حضور دراین منطقه است. ازهمین رو سازمان اطلاعات وجاسوسی رژیم صهیونیستی وحزب کومله روی یک هدف باهم به توافق رسیدند وصهیونیستها گروههای تجزیهطلب کرد از جمله «کومله» را با هدف ایجاد تهدید امنیتی علیه جمهوری اسلامی تحت تعلیم نظامی و کماندویی قرار داد که مهمترین بخش این آموزش نیز مربوط به آموزش جنگهای چریکی بود. نزدیکی روابط گروههای تروریستی کردی و رژیمصهیونیستی به قدری مثبت بود که در سال ۲۰۱۷ بنیامین نتانیاهو،نخستوزیر رژیمصهیونیستی و«لیبرمن»، وزیر خارجه وقت این رژیم بهعنوان تنها مقامهایی در صحنه بینالملل بودند که از برگزاری همهپرسی استقلال در اقلیم کردستان عراق استقبال کردند و از این سو عبدا...مهتدی،سرکرده گروهک کومله نیز اعلام کرد که ما با رژیم(جعلی) اسرائیل مشکلی نداریم و این پیوند مستحکمتر از گذشته و اقلیم کردستان تبدیل به مامنی برای صهیونیستها شد. بدین ترتیب اقدامات خرابکارانه آنها علیه جمهوری اسلامی ایران شدت گرفت.
خنثی شدن عملیات بزرگ بمبگذاری در اصفهان
بمبگذاری در یک کارخانه تولید تجهیزات وابسته به وزارت دفاع در اصفهان از جمله این اقدامات بود که با هوشیاری و تلهگذاری نیروهای جانبرکف ایران اسلامی خنثی شد. وزارت اطلاعات ضمن صدور اطلاعیهای اعلام کرد: یک تیم عملیاتی مرتبط با سرویس موساد که از مسیر اقلیم کردستان عراق به صورت غیرقانونی وارد کشور شده بودند و قصد انجام عملیات بمبگذاری در یک کارخانه تولید تجهیزات وابسته به وزارت دفاع در اصفهان را داشتند و قبل از عملیات، توسط سربازهای گمنام امامزمان(عج)،دستگیر شدند. چهار متهم پرونده، قصد انجام عملیات علیه یکی از مراکز مرتبط با وزارت دفاع در نجفآباد اصفهان در تاریخ اول مردادماه۱۴۰۱ را داشتندکه چند روز قبل از عملیات، توسط سربازهای گمنام امامزمان(عج)، دستگیر شدند. پرونده چهار عضو اصلی این تیم پس از انجام تحقیقات، جهت رسیدگی به دادگاه انقلاب اسلامی ارجاع شد و نهایتا در تاریخ ۲۷شهریور سال۱۴۰۲، حکم اعدام این چهار نفر به اتهام همکاری اطلاعاتی به نفع رژیم غاصب صهیونیستی صادر شد. این پرونده بعد از فرجامخواهی متهمان در دیوانعالی کشور مجددا مورد بررسی قرار گرفت و شعبه رسیدگیکننده در دیوانعالی ضمن رد فرجامخواهی متهمان، حکم دادگاه انقلاب اسلامی را تأیید کرد.
متهمان اصلی پرونده پروژه بمبگذاری موساد در اصفهان
نفرات اصلی تیم اجرایی پروژه بمبگذاری موساد در یک کارخانه تولید تجهیزات دفاعی و موشکی مرتبط با صنایع دفاعی کشور، چهار نفرهستند و اقرار داشتند که درهمان جلسات اول آموزش متوجه شدند که برای سرویس جاسوسی موساد کار میکنند وهرکدام ازآنها عهدهدارماموریتی دراین عملیات بودندکه درصورت خنثی نشدن ازسوی سربازان گمنام امام زمان(عج)، قربانیان زیادی را بهدنبال داشت چرا که طبق برنامهریزیها قرار بود این اقدام در یک روز کاری اجرا شود.
محمد فرامرزی
محمد فرامرزی با نام مستعار برنن، ۲۹ ساله از اعضای گروهک کومله و ساکن سلیمانیه عراق بود که نقش سرتیم و هدایتگر تیم عملیاتی را بهعهده داشت. طبق اظهارات فرامرزی، وی حدود هفت سال قبل از طریق فیسبوک با مسئول آموزشگاه کومله آشنا شد و درخواست عضویت در گروهک کومله را به او داد. وی بعد از رفتن به مریوان بهطور غیرقانونی از کشور خارج شد. فرامرزی بعد از خروج از کشور توسط گروهک کومله به یک آموزشگاه برده شد، زبان کردی را یاد گرفت و در کلاسهای اسلحهشناسی، کار با سلاح کلاشینکف، کلاسهای سیاسی فرقهای که مستقیما زیرنظر گروهک تروریستی کومله اداره میشد شرکت کرد. وی بعد از طی دورههای آموزشی بهعنوان پیشمرگ در گروهک کومله معرفی شد و کارت پیشمرگی دریافت کرد. نگهبانی در پاسگاههای کومله و حفاظت از سرکرده گروهک کومله از فعالیتهای وی در اردوگاه بود. وی حدود چهار سال در اردوگاه بود و علاوه بر فعالیتهای مذکور، در کارهای فنی مانند کامپیوتر و تعمیر قطعات خراب و... فعالیت داشت. طبق اقرار فرامرزی، وی برای طی دورههای پیشرفته نظامی، آموزش کار با سلاحهای مختلف، تغییر قیافه و فراگیری داستانهای پوششی، چند بار به کشورهای آفریقایی اعزام شد.
محسن مظلوم
محسن مظلوم، ۳۰ ساله، عضو گروهک کومله و ساکن سلیمانیه عراق بود که بهعنوان عضو کمیته عملیاتی فعالیت داشت. وی در تمام پنج دوره آموزشی کشورهای مختلف آفریقایی حضور داشته و مسئولیت نگهبانی از اطراف رانندگی و پشتیبانی تیم را بهعهده داشت.
پژمان فاتحی
پژمان فاتحی، ۲۹ ساله، عضو گروهک کومله و ساکن سلیمانیه عراق بود که بهعنوان عضو گروه تیم عملیاتی فعالیت داشت. وی به همراه سایر افراد در تمام دورههای آموزش شرکت داشت و مسئولیت رفع موانع و درگیر شدن با افراد در صورت بروز مشکل با فاتحی بود.
وفا آذربار
وفا آذربار، ۲۷ساله، برادرزاده عبدا... آذربار(نفر دوم گروهک کومله)عضو گروهک کومله وساکن سلیمانیه عراق بود که بهعنوان عضو گروه تیم عملیاتی در این پروژه فعالیت داشت. وی ازاعضای یگان حفاظت بود و مسئولیت حفاظت شخصیتهای گروهک کومله را بهعهده داشت. وفا آذربار در تمام دورههای آموزشی شرکت داشت و وظیفه جاگذاری بمبها را در سوله مربوط بهعهده داشت. همه چهار متهم اصلی این پروژه، فاقد مدارک هویتی اصل بودند و هرکدام از آنها کارت ملی، گواهینامه، کارت بانکی و ویزای جعلی داشتند و افراد دیگر دستگیر شده در این پرونده از نفرات پشتیبان عملیاتی و اطلاعاتی پروژه بودند.
چرا کومله؟
رژیم صهیونیستی همواره بهدنبال بهرهگیری از ظرفیت گروههای معاند در راستای عملیات علیه ایران بوده است؛ بر همین مبنا یکی از گروهکهایی که میتوانست بهعنوان اولین انتخاب مورد بهرهبرداری سرویس جاسوسی موساد قرار گیرد، گروهک تروریستی کومله بود. افراد این گروهک علاوه بر اینکه از ابتدای تاسیس و عضویت، آموزشهای نظامی را فرا میگیرند، از نظر ایدئولوژیک نیز با جمهوری اسلامی ایران تخاصم دارند. همچنین اعضای این گروهک از لحاظ آشنایی با فرهنگ کشور، تطابقپذیری با پوششهایی که سرویس موساد برای آنها در نظر گرفته و خشن بودن مورد توجه موساد قرار گرفتند. به همین دلیل گزینش این افراد یکی از مهمترین انتخابهای سرویس موساد برای انجام این عملیات بود که افسران سرویس موساد آن را بهعنوان عملیات بزرگ نامیده بودند. نحوه انتخاب افراد پروژه مذکور از سوی موساد به این نحو بود که از اواخر سال ۱۳۹۸ مدیریت گروهک کومله شامل عبدا... مهتدی، عبدا... آذربار وافراد دیگر جلساتی را با افسران سرویس جاسوسی موساد داشتند. براساس توافق همکاری مورد اشاره، گروهک تروریستی کومله متعهد میشود در برابر دریافت پول، نیروهای زبده خود را برای پیشبرد اهداف عملیاتی سرویس موساد علیه جمهوری اسلامی ایران معرفی کند تا این افراد بعد از گذراندن دورههای آموزشی متعدد به گروههای مختلف برای انجام ماموریتهای محوله تقسیم شوند. برهمین اساس، افراد برجسته گروهک که توانایی عملیات اجرایی در داخل خاک ایران را داشتند، توسط گروهک کومله شناسایی و این افراد از سوی موساد غربال و درنهایت ۱۲نفر انتخاب شدند و این افراد در قالب دو تیم چهار نفره سازماندهی و برای آموزش به کشورهای بوتسوانا و کنیا اعزام شدند. فعالیت این افراد به حدی برای موساد مهم بوده که دیوید بارنیا، رئیس موساد برای روحیه دادن به افراد تیم در یکی از جلسات آموزشی حاضر شد و برای اعضای تیم سخنرانی کرد.
اجرای حکم اعدام
از این تروریستها هشت بمب بسیار قوی برای انفجار هدف اصلی و هشت بمب کوچک مخصوص تخریب تجهیزات همراه، چهار قبضه سلاح کمری ویژه همراه با صدا خفهکن و تعداد زیادی فشنگ، آخرین نسخههای سیستمهای ارتباطی ویندوز قرمز، تعداد قابل توجهی لپتاپ و گوشیهای تلفن همراه و روترهای مخصوص، ابزارهای فنی ویژه برای اخلال در سیستمهای کنترلی محیط هدف و نیز برای انفجار از راه دور، مجموعه کامل ابزار گریم، کلاه گیس و وسایلی برای تغییر اثر انگشت، مقادیر قابل توجهی ارزهای خارجی و ریال ایرانی و اسناد هویتی مختلف جعلی ایرانی و غیرایرانی کشف شده بود. نهایتا با تحویل متهمان به سیستم قضایی، پرونده چهارمتهم اصلی، پس از انجام تحقیقات مقدماتی و احراز جرم، جهت صدور حکم به دادگاه انقلاب اسلامی ارجاع شد و شعبه رسیدگیکننده در ۲۷ شهریور ۱۴۰۲، حکم اعدام هر چهار متهم را به جرم همکاری اطلاعاتی به نفع رژیم غاصب صهیونیستی صادر کرد و این حکم صبح روز گذشته ۹ بهمن اجرا شد و این چهار نفر به دار مجازات آویخته شدند.
جزئیات عملیات نافرجام تیم آموزشدیده موساد در ایران
مردادماه سال گذشته وزارت اطلاعات یکی از تیمهای عملیاتی سرویس جاسوسی موساد در داخل کشور که از مسیر اقلیم کردستان عراق به صورت غیرقانونی وارد کشور شده بودند و قصد انجام عملیات در یکی از مراکز مرتبط با وزارت دفاع در نجفآباد اصفهان را داشتند، دستگیر کرد. عناصر این تیم متشکل از چهار عضو اصلی بود. این افراد از اعضای گروهک تروریستی کومله و ساکن اقلیم کردستان بوده و از حدود یکسالونیم قبل از عملیات، توسط یکی از اعضای ارشد گروهک کومله، انتخاب و جذب سرویس موساد شده بودند. این تیم طی چند مرحله به کشورهای آفریقایی اعزام شدند و در مقرهای نظامی آن کشورها تحت آموزش کامل عملیاتی شامل: جمعآوری، تیراندازی، تخریب و انفجار کار با سامانههای فنی، بهکارگیری داستان پوششی و... قرار گرفتند. این تیم، پیشرفتهترین تکنولوژی روز دنیا در حوزههای مختلف مانند آخرین مدل سلاح کمری ساخت آمریکا، آخرین مدل سیستم ویندوز قرمز، پیشرفتهترین نوع بمب و مکانیزم فعالسازی آن را برای انجام عملیات در اختیار داشت. این تیم چهارنفره در قالب دو تیم دو نفره برای چک مسیر و آشنایی با محیط عملیات در دو نوبت به داخل کشور آمده بودند و در اواخر سال ۱۴۰۰ قصد انجام عملیات داشتند که بهدلایلی ناتمام ماند و مجدد در تیر۱۴۰۱ اقدام به انجام عملیات کردند. باتوجه به آموزشهای ویژهای که این تیم عملیاتی در بازههای زمانی مختلف دیده بود، مقرر شد افراد تیم با ورود به محل مورد نظر، بمبها را در محلهای معین جاسازی و پس از آن برای انفجاری گسترده آماده کنند. برهمین اساس هریک ازاعضای تیم وظیفهمشخصی بهعهده داشتند.مراودات مالی متهمان اصلی وعملیاتی باسرویساطلاعاتی رژیمصهیونیستی بهصورت نقدی، جاساز درکیف ووسایل همراه و درقالب دلار و ریال بوده وعوامل پشتیبان نیز در قالب رمزارز پاداش خود را دریافت میکردند.