۱۱۷روز از عملیات طوفان الاقصی میگذرد و با نگاهی به تحولات منطقه به ویژه با محور قرار دادن این عملیات و واکنشهایی که در پیداشته است، میتوان به نکته حائز اهمیتی اشاره کرد و آن اینکه در طول این ایام هیچگاه مقامات آمریکا منطقه را ترک نکردهاند. به عبارت دیگر مقاماتی از کاخ سفید، وزارت خارجه و پنتاگون به طور مستمر و دائم در منطقه در حال رفت آمد هستند. سعی و تلاش این مقامات آمریکایی نیز برای پیروزی رژیم صهیونیستی است.
لازم به یادآوری است که آخرین سفر مقامات آمریکایی به منطقه ششمین سفر آقای آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به منطقه است که بتازگی انجام شده. او در این سفر به تل آویو در خصوص موضوعاتی که محور آن تامین امنیت رژیم صهیونیستی است به گفتگو و رایزنی میپردازد. یکی از مهمترین دلایل این سفرهای مستمر به منطقه عدم توانمندی آمریکا در استفاده از نفوذ خود در منطقه است.
به این ترتیب باید تاکید کرد، این کاهش نفوذ آمریکا در منطقه است که سبب شده مقامات این کشور برای تحمیل و اقناع مخاطبانشان در منطقه که همگی از وابستگان با سابقه به شمار میآیند به شکل مستمر به منطقه سفر میکنند و مسائل و موضوعات مورد نظر خود را با آنها در میان میگذارند؛ بنابراین حضور مقامات ارشد آمریکایی در منطقه نشان دهنده مشکلاتی است که این روزها آمریکاییها در تحمیل اراده خود به مردم منطقه با آن رو به رو هستند و به همین دلیل ناچار هستند که برای ارائه توضیح در مورد برنامههای حال و آینده در خصوص مسائل منطقهای دائما در حال سفر باشند.
افزون بر سفرهای مستمر مقامات آمریکایی به منطقه باید در خصوص بیانیه اخیر کتائب حزبالله نیز نکاتی را مد نظر قرار داد. آنچه از این بیانیه بر میآید، استمرار و تاکید بر استقلال عراق و همچنین حمایت مستمر از مردم غزه است، زیرا در این بیانیه اعلام شده است که نحوه حمایت آنها از برادران مسلمانشان در غزه تغییر کرده است. در واقع اصل حمایت کتائب حزباالله از مردم مظلوم غزه تغییری نکرده است؛ بنابراین نکتهای که باید به آن توجه داشت این مساله است که نباید بیانیه اخیر کتائب حزب الله تفسیر به این موضوع شود که تغییرات راهبردی در دیدگاه آنها به وجود آمده است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد