گزارش «جام‌جم» از بازدید سینماگران خارجی از شهرک غزالی 

سلمان فارسی؛ دانشگاهی برای هنردوستان

وقتی پا به شهرک غزالی می‌گذاری گویی سفری کوتاه را به تاریخ آغاز می‌کنی؛ سفری از ایران باستان تا عصر صفویه و قاجار، گشتی در مصر کهن تا زمان پهلوی و... همه و همه یک جا جمع شدند و بازدیدکنندگان را به دنیای قصه‌ها می‌برند.
کد خبر: ۱۴۴۴۷۵۰
نویسنده زینب علیپور طهرانی - گروه رسانه

یکی از سریال‌های مشهور که بخشی از تصویربرداری خود را در شهرک سینمایی غزالی به سرانجام رسانده و همچنین کارگاه‌هایی فعال برای ساخت ادوات مربوط به دوره تاریخی قصه‌اش را در این مجموعه دارد، «سلمان فارسی» به کارگردانی داود میرباقری است. به تازگی سینماگران خارجی شرکت‌کننده در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر از شهرک سینمایی غزالی و کارگاه‌های سریال سلمان فارسی بازدید کردند تا پیشرفت ایرانی در این حوزه را نظاره‎‌گر باشند و با بخش‌هایی از تاریخ ما آشنا شوند. در این بازدید که اصحاب رسانه هم حضور داشتند، مهمان خارجی به برخی از کارگاه‌های تولید سریال سر‌زدند و حسین طاهری تهیه‌کننده سلمان فارسی و سید باقر حاجی سید رضی رئیس مرکز تولید و فنی معاونت سیما توضیحاتی در این باره ارائه کردند.

در ابتدا گروه از کارگاه کهنه‌کاری و پتینه‌کاری بازدید کردند و مانی خرمشاهی، مسئول و ناظر فنی کارگاه توضیحاتی در این باره داد و گفت: هر چیزی که در این کارگاه‌ها ساخته می‌شود برای کهنه‌کاری وارد این قسمت می‌شود تا باورپذیر‌تر شود.

سپس از کارگاه ضخیم‌دوزی و خیاطی بازدید کردند و بعد از آن وارد کارگاه چرم و ساخت ادوات جنگی شدند که شامل زره و شمشیر است. یکی از ویژگی‌های آن ظرافتی است که در کار وجود دارد و حتی سردوشی‌های سربازان در جنگ هم با ظرافت خاصی ساخته می‌شد و مورد توجه مهمان‌ها قرار‌گرفت. جالب این‌که در طبقه بالای همین کارگاه، دپارتمان طراحی لباس، ساخت زیور‌آلات و اتاق پرو لباس قرار داشت. یکی از مهمان‌ها که از کشور روسیه آمده بود، علاقه بسیاری به عکس گرفتن داشت و اتفاقا سوژه عکاسان هم شده بود.

در ادامه کلیپی از تاریخچه شهرک غزالی به زبان انگلیسی برای مهمانان پخش شد. همچنین بخش‌هایی از پشت صحنه سریال سلمان فارسی برای آن‌ها به نمایش درآمد و آن‌ها نیز با اشتیاق تماشا کرده و برخی از آن‌ها از تصاویر فیلمبرداری می‌کردند.

سید باقر حاجی سید رضی، رئیس مرکز تولید و فنی معاونت سیما نکاتی را برای مهمان‌ها توضیح داد و گفت: امیدوارم همکاری‌های آتی با هم داشته باشیم.

وی همچنین افزود: شما قسمت صنعتی و دکور‌های ماندگار شهرک ما را دیده‌اید.

سیدرضی با اشاره به شهرک‌های سینمایی دیگر توضیح داد: غزالی یکی از شهرک‌های سینمایی و تلویزیونی ماست و ما شهرک‌های دیگری هم داریم که امیدواریم در سفر‌های آتی بتوانید از آن‌ها هم دیدن کنید.

وی در پایان هم گفت: امیدواریم در آینده بتوانیم با شما همکاری‌های مشترک داشته باشیم و بتوانیم از توانمندی‌های همدیگر استفاده کنیم.

۲۳ کارگاه در خدمت سلمان

در بخشی از این بازدید حسین طاهری هم توضیحاتی درباره سریال داد و بیان کرد: سریال سلمان فارسی مربوط به قرن چهارم و پنجم میلادی و برای دوره‌ای است که دوره تمدن ایران و تمدن روم باستان است. حدود چهار سال است که فیلمبرداری سریال ما شروع شده و حدود چهار سال دیگر طول خواهد کشید.

وی همچنین ادامه داد: سریال از سه بخش ایران، بیزانس و حجاز و ظهور اسلام است. این سریال ۲۳ کارگاه دارد که حدود پنج سال است برای ما کار می‌کنند و حدود ۲۰ هزار نفر از بهترین بازیگران تئاتری از سراسر ایران برای بازی در این سریال ثبت‌نام کرده‌اند و ما امیدواریم با ۶۰۰۰ نفری که مصاحبه کرده‌ایم، بتوانیم دانشگاه بزرگی با این سریال ایجاد کنیم. 

طاهری در بازدید گروه از کاروانسرای مرمر تیسفونی هم گفت: ساخت این کاروانسرا از صفر تا صد حدود شش ماه طول کشیده که می‌تواند ماندگار شود.

وی درباره حضور بازیگران خارجی هم بیان کرد: خیلی از بازیگران خارجی آمدند و بازی کردند و بازی‌شان تمام شده و برخی بازیگران خارجی هم قرار است بیایند و بازی کنند. ما قسمت اول سریال را گرفته‌ایم و تا پایان تصویر‌برداری، سریال پخش نخواهد شد، چون کار سنگینی است و با کار‌های آپارتمانی تفاوت دارد. ضمن این‌که تاکنون کار جدی با این پشتوانه تحقیقی و پژوهشی درباره دوران ساسانی ساخته نشده است.

وی در پایان هم گفت که گروه تا پایان سال در شاهرود مستقر هستند و برای سال جدید به همین لوکیشن برمی‌گردند. درواقع به گفته این تهیه‌کننده قرار است سال آینده با اضافه شدن بازیگران جدید به شهرک غزالی و همین لوکیشن مرمر بازگردند.

محل تبادل و گفت وگوی تمدن ملت‌ها

در ادامه و در بازدید مهمان‌ها از کاروانسرا، موسوی بجنوردی، ناظر طراحی، معماری و اجرای ساختمان‌های سریال سلمان فارسی توضیحاتی درباره کاروانسرا ارائه کرد و گفت: کاروانسرای مرمر تیسفونی در دوران ساسانی و بر اساس معماری همان دوران ساخته شده است. این ساختمان در واقع مهمانسرای ایرانی‌هایی بوده که می‌خواستند با شاه ساسانی یعنی خسرو انوشیروان دیدار کنند. از آنجا که این ساختمان در کنار کاخ‌های ساسانی بوده، برج و بارو نداشته و از امنیت بالایی برخوردار بوده است.

وی همچنین گفت: سایر اقوامی هم که وارد پایتخت می‌شدند در این کاروانسرا اقامت داشتند. اطراف این کاروانسرا هم بازار وجود دارد. در واقع می‌توان گفت اینجا محل تبادل و گفت وگوی تمدن ملت‌های گوناگون بوده است.

در پایان نیز سینماگران در همین کاروانسرا عکس یادگاری گرفتند و سری هم به میدان منیریه در شهرک زدند و با صنایع دستی هنرمندانی که همانجا مشغول کار بودند، آشنا شدند.

شگفتی خارجی‌ها از فضا‌های بومی

مهدی میرچی، مدیر شهرک سینمایی غزالی در گفت‌وگویی با تسنیم از شگفت‌زدگی سینماگرانی گفت که هرکدام از آن‌ها در کشور‌های خودشان از اسپانیا، ایتالیا، لبنان، چین و کره گرفته تا برخی کشور‌های دیگر فیلم‌های مختلفی را ساخته یا تهیه کرده‌اند، اما پروژه «سلمان فارسی» و فضای بومی لوکیشن‌های این شهرک، آن‌ها را شگفت‌زده کرد.
او همچنین تأکید کرد: سینماگران سری به لوکیشن کاروانسرای مرمر، میدان بهارستان سرزمین مادری، معمای شاه، کلاه پهلوی و لاله زار سریال «هزارستان» زدند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها