سیستان و بلوچستان؛ مهد پویانمایی
پیمان جبلی، رئیس رسانهملی در بخشی از این مراسم بیان کرد: موضوع پویانمایی و برنامههای عروسکی از اساسیترین موضوعات مورد توجه رسانهملی در دوره تحولی است که با دو سر فصل هویتمحوری و عدالتگستری آذین شده است. هویت فرزندان ما یعنی هویت نسل آینده یا محتوای سالم و محتوای متناسب با ذائقه طبیعت، فرهنگ و آموزههای ایرانی ـــ اسلامی شکل میگیرد. در همه جوامع بر اثر تحول فناوریهای ارتباطی، گسترش اینترنت و شبکههای اجتماعی، هویت ملی همه ملتها در معرض دستکاری و تغییر است. ما هم از این قاعده مستثنی نیستیم.
وی ادامه داد: از مهمترین موضوعات مورد توجه همکاران ما در سازمان صداوسیما، بومیسازی و تولید محتوای فاخر پویانمایی و عروسکی متناسب با ذائقه و فرهنگ سبک زندگیایرانی ـــ اسلامی است.جبلی افزود: در جمع گرم و صمیمی همکاران سازمان صداوسیما و همچنین تولیدکنندگان برنامههای پویانمایی و عروسکی جلسه مفیدی داشتیم که انشاءا... نتایج آن درخشان خواهد بود. نکات و درخواستهای همکاران در این حوزه مطرح و قرار شد در آینده مهمترین مسائل مورد توجه تولیدکنندگان آثار پویانمایی و عروسکی مورد اقدام قرار گیرد؛ بهویژه تجاریسازی محصولات پویانمایی و عروسکی و استفاده از این ظرفیت و ثروت برای معرفی به قشر کودک و نوجوان. یکی از مهمترین پیگیریهای رسانهملی در طول یک سال گذشته در برنامه هفتم توسعه توجه به افزایش کمی و کیفی تولیدات فاخر در گونههای مختلف بوده است. یکی از مهمترین، حساسترین و راهبردیترین تولیدات که در برنامه هفتم توسعه به صداوسیما تکلیف شد، تولیدات پویانمایی و عروسکی است. بخش اعظم کمکهایی که دولت محترم در بودجه سال آینده به صداوسیما خواهد کرد، حتما صرف تولیدات فاخر پویانمایی میشود. امیدوارم این جشنواره که اولین جشنواره تولیدات پویانمایی و عروسکی در دوره تحولی جدید رسانهملی و البته سومین جشنواره تولیدات پویانمایی و عروسکی است، نقطهعطفی برای ارتقای کمی و کیفی این تولیدات شود.
رئیس سازمان صداوسیما بیان کرد: توجه به عنصر اساسی هویت و البته در نظر گرفتن عدالت رسانهای در جشنواره مشهود است. ما در استان سیستان و بلوچستان این جشنواره را برگزار کردیم؛ استانی که مهد تولید پویانمایی است. میراث شهر سوخته و میراث فرهنگی و تمدن سیستان و بلوچستان، نمادی مبتنی بر حرکتدادن و جانبخشیدن به تصویر است؛ بنابراین بهدرستی در استان سیستان و بلوچستان شروعکننده جشنواره پویانمایی و عروسکی در دوره جدید بودیم. حتما در این استان ظرفیتها، توانمندیها و خلاقیتهای فراوانی وجود دارد که بخشی از آن در تولیدات پویانمایی نهفته است. تولیداتی که در این استان انجام میشود در تراز جهانی قابل مقایسه با تولیدات بینالمللی است. البته توانمندیهای جوانان و نوجوانان سیستان و بلوچستان در همه عرصهها قابل مشاهده است.
جبلی عنوان کرد: عدالت رسانهای در دوره جدید رسانهملی اقتضا میکند این ظرفیتها در همه استانها بهویژه استان ثروتمند سیستان و بلوچستان دیده شود. اگر در دورههایی این ظرفیتها، استعدادها و زیباییها در جایجای کشور عزیزمان در قاب رسانهملی کمتر دیده میشد؛ از رسانهملی به پابوسی مردم این استان آمدیم تا با افتخار بگوییم قاب رسانهملی متعلق به شماست و شما صاحب رسانهملی هستید. انشاءا... همکاران ما در سازمان جبران عقبماندگیهای گذشته را خواهند کرد.
آینده متعلق به سیستان و بلوچستان است
محمد کرمی، استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی و فرهنگی استان خاطرنشان کرد: این پیشینه و این ظرفیتهای اقتصادی به رشد، توسعه رفاه و فرهنگ مردم استان کمک شایانی خواهد کرد و با اجرای طرحهای زیرساختی، آینده از آن سیستان و بلوچستان خواهد بود.
علیرضا کیخا، مدیرکل صداوسیمای سیستان و بلوچستان نیز با تشکر از عوامل و برگزارکنندگان، این جشنواره را فرصتی برای آشنایی هنرمندان با فرهنگ مردم خونگرم و مهماننواز سیستان و بلوچستان و جغرافیای منحصربهفرد این خطه عنوان کرد.
رسانهملی، پیشتاز معرفی دستاوردهای علمی کشور
پیمان جبلی همچنین در سفر به زاهدان پیش ازاختتامیه با حضور درپارک علم و فناوری زاهدان ضمن بازدید از شرکتهای دانشبنیان مستقر دراین مجموعه از نزدیک با تولیدات آنها آشنا شد.رئیس رسانهملی ضمن تحسین و قدردانی از تلاش ستودنی این جوانان گفت: رسانهملی همواره در راستای انعکاس دستاوردهای علمی کشور پیشتاز بوده و با افتخار به معرفی نوآوریهای شما میپردازد. جبلی در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری زاهدان اظهار داشت: پارکهای علم و فناوری یک حلقه ارتباطی بسیار کارآمد و موثر در ارتباط بین دانشگاه، صنعت و خلاقیتهای حوزه دانش است.وی همچنین دیدار صمیمانهای با فعالان پویانمایی کشور در حاشیه سومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامههای عروسکی داشت.
جشنوارهای برای سراسر ایران
طبق آمار اعلامشده در رسانهها در مجموع ۸۹۰ ساعت اثر معادل ۵۳ هزار و ۴۰۰دقیقه با ۶۰۰عنوان به دبیرخانه جشنواره رسید که در نهایت در دو مرحله مورد ارزیابی قرار گرفتند. ازمیان آثار رسیده ۲۸۹ اثر دراختیار هیات داوران قرار گرفت و در نهایت ۹۶اثر کاندیدای جشنواره شد که پس از بررسیهای نهایی در مراسم اختتامیه از۴۴اثربهعنوان آثار برگزیده تقدیر شد. تمامی استانهای کشور در جشنواره شرکت کردند که استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان و مهاباد را میتوان از جمله استانهای موفق در جشنواره دانست. این جشنواره از ۲۴تا ۲۶بهمن با حضور شرکتکنندگانی ازاستانهای سراسر کشور، به میزبانی سیستان و بلوچستان در زاهدان برگزار شد.