جام جم آنلاین اصفهان؛ نوید حیدری اظهار داشت: کاهش شدید تقاضا در اقتصاد، ادامه روند تورم ، سیاست شدید انقباضی برای اعطای تسهیلات توسط بانک ها به جهت تامین سرمایه درگردش کسب و کار ها(عدم توازن در عرضه) و چالش های مربوط به قوانین و ضوابط جدید امور مالیاتی مهم ترین ریسک ها در سال۱۴۰۳ است.
نویسنده کتاب سیستم سازی در کسب و کار ویژه بازار ایران اعلام کرد: کمبود انرژی گاز و برق ،کمبود نیروی کار متخصص(عدم توازن در سطح دستمزدها و هزینه ها) ،عدم ثبات در سرمایه گذاری میان مدت و بلند مدت و در نتیجه دشواری در برنامه ریزی(محیط ناپایدار،پیچیده و مبهم) و انتخابات روسیه،امریکا و اتحادیه اروپا از دیگر فاکتورهای اثر گذار در بازار کار ایران خواهد بود.
وی بیان داشت: بر اساس این ریسک ها حداقل دو رویکرد بدبینانه و واقع گرایانه را سناریو نویسی کرد تا خروجی تدوین استراتژی به ماندگاری و بقاء کسب و کار کمک نماید.
حیدری ادامه داد: با توجه به ضریب جینی که نشان از کمتر شدن افراد در طبقه ی متوسط و شیفت به طبقه ی فقیر و همچنین زیادتر شدن فاصله ی افراد فقیر از خط فقر را نشان میدهد و بر اساس روند تورمی ،رکود و ... خطر جدی تهدید تقاضا را در سال آینده پررنگ تر و هشدار دهنده تر از قبل میخواند.
وی گفت: کسب و کار ها بدلیل عدم توازن در بخش عرضه و تقاضا،مشکل جدی در تامین سرمایه در گردش را در سال آینده دارند که این تهدید جدی به ماندگاری و بقاء کسب و کارها است.
این فعال اقتصادی گفت: برای حل این مشکل معمولا صاحبین کسب و کار ۳ تا کار را انجام میدهند از جمله اخذ تسهیلات بانکی ، پیش خور کردن سود در کسب و کار و فروش دارایی و واریز به کسب و کار است .
وی ادامه داد: بدلیل ریسک های تورمی، وابستگی و رهبریت ارزش گذاری دارایی ها بر محوریت دلار در ایران افرادی که گزینه فروش دارایی را انتخاب می کنند یک زیان جبران ناپذیری در ثروت خود تجربه میکنند .
حیدری خاطرنشان کرد: در سال آینده اخذ تسهیلات در شبکه بانکی وارد یک سیاست پیچیده میشود و از گام های سخت برای اعطای تسهیلات توسط عرضه کنندگان خبر میدهد.
مشاور مدیریت استراتژیک خاطرنشان کرد: سیاست بانک ها علی رغم ارجح بودن مشتری حقوقی به حقیقی در بانک ها،سال اینده به نظر میرسد برای اینکه تعداد بیشتری از افراد جامعه احساس رضایت کنند اعطای وام های خرد به افراد حقیقی نسبت به وام های مبالغ بالا شخصیت های حقوقی ترجیح دارتر است .
وی گفت: برای بقا و ماندگاری کسب و کارها در ایران ،استراتژی ها و تکنیک های خاصی وجود دارد که بر اساس صنعت،اندازه ،توانمندی ها ،مزیت رقابتی و سیستم مدیریتی هر کسب و کار متفاوت است .
مشاور مدیریت استراتژیک گفت: برای پیش بینی انتخاب استراتژی در سال ۱۴۰۳ باید حداقل ۳ نوع نگاه را از جمله پیش بینی بر اساس نگاه ذینفعان(عینک ذینفعان را بر چشم خود زدن ) ، بررسی روندهای گذشته اقتصاد ایران و نگاه به تغییرات اقتصادی و سیاسی، ریسک های بین المللی و تاثیر آن بر ایران بررسی کرد .
پیش بینی فضای کسب و کار همانند داستان فیل مولانا است
مشاور مدیریت استراتژیک گفت: داستان پیش بینی متغییر های تاثیرگذار بر فضای کسب و کار در ایران همانند داستان فیل مولانا شده است و هرفردی بر اساس زاویه ی دید خود ،شروع به تحلیل مینماید ولی غافل از آنکه فیل را توصیف نمی کند.
وی اقتصاد ایران را یک فضای بسته خواند وگفت: طبق آمارهای موسسات جهانی مثل هریتیج یا فریزر که درجه آزادی اقتصادی کشورها را اندازه گیری می کند به این خروجی میرسیم که از حدود ۱۷۰ کشور ایران جزوء ۱۰ کشور اخر میباشد و این به معنای عدم آزادی اقتصادی در ایران است به معنای دیگر یعنی اینکه تصمیم گیری ها در اقتصاد ایران بدست افراد یا گروه های خاصی صورت میپذیرد که در مدیریت استراتژیک به آنها ذینفعان می گوییم.
مشاور مدیریت استراتژیک می گوید مهم ترین نتیجه کلیدی عملکرد در مدیریت استراتژیک، بقاء و ماندگاری کسب و کار است.
/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: