به گزارش جام جم آنلاین،رای اولی؛ عبارتی که این روزها زیاد راجع به آن صحبت میشود کسانی که برای اولین بار میخواهند قانونگذاران کشورشان را تعیین کنند و در یکی از بزرگترین و مهمترین انتخابهای زندگی خود تصمیمگیری کنند.
نقشآفرینی در چنین عرصه بزرگ و مهمی آن هم برای کسانی که اولین تجربهشان است، احساس متفاوتی در درون آنها نسبت به دیگر کسانی که واجد شرایط رای دادن هستند، غلیان میکند.
برای اینکه بیشتر با این احساس درونی این جوانان سرنوشتساز آشنا شویم، پای صحبت با چند تن از آنان نشستهایم.
شرکت در انتخابات یک حس غرورآفرین
ریحانه رزقی، یک رای اولی است که در مورد احساس خود از اینکه میتواند برای اولین بار رای خود را در صندوق بیندازد، گفت: واقعا احساس وصف نشدنیای دارم اینکه بتوانم در تصمیمات مهم کشورم سهیم باشم احساس بزرگی و غرور دارم، حس میکنم بیشتر از همیشه بزرگ شدهام.
این رای اولی در ادامه بیان کرد: به نظر من رای تک تک آدمهای جامعه در سرنوشت کشور موثر و مهم است که همه شرکت کنند حداقل تاثیر رای یک نفر این است که دشمن شاد نمیشویم و برای اینکه دشمن را ناامید و عصبانی کنم رای میدهم، این کمترین کاری است که با رای خودم میتوانم انجام دهم.
ریحانه ادامه داد: اگر الان به من بگویند که قانونی آمده است و نمیتوانم رای بدهم و حق رای را از من بگیرند واقعا احساس ناراحتی میکنم و این برای من مهم است و اصلا بیتفاوت به این موضوع مهم نگاه نمیکنم.
وی تاکید کرد: مهمترین احساسی که میتوانم از آن مدام صحبت کنم و روی آن تاکید کنم احساس غروری است که به یک رای اولی دست میدهد و این را از درون احساس میکند خیلی قابل احترام است که ما هم با این سن و سال میتوانیم نظر خود را راجع به انتخاب نمایندگان مجلس یک کشور اعلام کنیم.
ریحانه در پایان صحبتهای خود یادآوری کرد: صحبتم با افرادی که نسبت به انتخابات بیتفاوت و یا به دلیل شرایط اقتصادی و فرهنگی که در کشور وجود دارد از رای دادن و تاثیر آن مایوس هستند این است که حتما در انتخابات شرکت کنند اگر رای این افراد تاثیری نداشت دشمن انقدر تاکید بر رای ندادن نمیکرد، همچنین طبق گفته رهبر معظم انقلاب راه مایوس کردن دشمن قوی شدن ایران است که اقتدار کشور با حضور پر شور مردم در همه صحنههای کشور رقم خواهد خورد.
مشارکت در انتخابات پیشرفت و شکوفایی کشور را به دنبال دارد
مینا احمدزاده نیز که امسال برای اولین بار میتواند رای خود را در صندوق بیندازد، گفت: بسیار خوشحال هستم که میتوانم با رأی دادن در سرنوشت کشورم مؤثر باشم، امروز دشمنان ایران به دنبال این هستند که ما دانشآموزان را از رأی دادن دلسرد کنند اما قطعا این اجازه را به دشمنان نخواهیم داد که در اجرای نقشههای شوم خود پیروز شوند.
این رای اولی ادامه داد: قطعا رأی همه ما میتواند در پیشرفت و شکوفایی کشور موثر باشد چرا که به همه ثابت میکنیم همچنان پابرجا هستیم و در کنار هم برای ساخت آینده ایران تلاش میکنیم.
مینا در رابطه با اینکه چگونه میتوانیم یک انتخاب درست انجام دهیم، بیان کرد: برای انتخاب نامزدهای انتخابات باید تخصص و سوابق آنها را بررسی کنیم؛ نمایندگان هم پس از اینکه وارد مجلس شورای اسلامی شدند باید در قانونگذاریها، دانشآموزان را که دانشجویان فردا هستند را در نظر بگیرند.
حضور در انتخابات امنیت آفرین است
زینب موسوی نیز که یک رای اولی است، در رابطه با احساس خود نسبت به نقش آفرینی در سرنوشت کشور گفت: احساس مسئولیت میکنم و اینکه معتقدم رای من میتواند باعث شود یک عده که واقعا قصد کار برای مردم دارند بیایند و وارد میدان شوند.
وی ادامه داد: اینکه برای یک کشور، مردم آن بتوانند تعیین کننده سرنوشت خود باشند احساس امنیت و خرسندی را به همراه دارد.
زینب تاکید کرد: رای دادن یک حق برای همه مردم عزیز است حال اینکه بخواهند از این فرصت استفاده کنند و کسی را سر کار بیاورند که برای آنها کاری انجام دهد به خودشان مرتبط است ولی خوب است که افرادی که نمیخواهند رای دهند به عواقب رای ندادن و رای دادن فکر کرده و ضرر و منفعت هر کدام را در ترازوی عقل خود بسنجند.
آینده کشور با حضور در انتخابات روشن خواهد شد
حسین وفایی هم که در آستانه ۲۰ سالگی است و برای اولین بار شرکت در انتخابات را تجربه میکند، گفت: از همان سن ۱۴ یا ۱۵ سالگی شور و اشتیاق زیادی برای مشارکت در مسائل اجتماعی و حضور فعال در جامعه داشتم، این شور و اشتیاق همچنان در درون من ادامه دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه نمایندهای که با رای مردم انتخاب میشود در قانونگذاری و تصمیمات مهم امورات کشور نقش بسزایی دارد، مطمعناً رای ما تاثیرگذار خواهد بود.
حسین بیان کرد: هر فردی که آینده کشور و وطنش برای او اهمیت داشته باشد از اینکه نتواند برای سرنوشت خود تصمیم بگیرد طبیعتا باید احساس ناراحتی کند.
حسین تاکید کرد: مطمعناً هر شخصی برای رای دادن یا ندادن دلایل شخصی خودش را دارد همانطور که من با توجه به اینکه در سالهای اخیر از اقتصاد کشورمان دلسرد شده بودم اما باید دنبال کسی باشیم که بتواند مشکلات ما را حل کند و صرفاً به دنبال رانت و استفاده از منافع مجلس را در نظر نداشته باشد.
طبق اعلام سازمان ثبت احوال کشور، تمامی افرادی که متولد ۱۱ اسفند ۱۳۸۴ به قبل هستند امسال میتوانند در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان شرکت کنند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد