به گزارش جام جم آنلاین مازندران، در این کنگره ملی سه روزه دانشجویی که با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مدیرکل بیمه سلامت استان، معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه و جمعی از اساتید و دانشجویان برگزار شد، راهکارهای تسهیل ازدواج، مسئله سالمندی جمعیت، مهاجرت و تاثیرات آن در ازدواج، اهمیت خانواده، عوامل اقتصادی، فرهنگی و اعتقادی در ازدواج و نیز پنجره جمعیتی در ایران شامل میشد در دو بخش ادبی و هنرهای نمایشی ارائه شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرد:
دکتر فرهاد غلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در کنگره ملی دانشجویی مسئله جمعیت در ایران با بیان اینکه جمعیت جوان در یک جامعه تعریفش آن است که ۴۰ درصد جمعیت زیر ۱۵ سال باشند، افزود: در گذشته این ویژگی را داشتیم اما امروز شرایط همچون سابق نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: جمعیت جوان دارای ويژگیهای بسیار مطلوبی برای کشور است که هر چقدر اداره کشور در اختیار جوانان باشد سرعت و تحرک کشور و جهش در کشور بیشتر خواهد بود.
این مسئول به حضور بسیاری از جوانان به عنوان فرمانده در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: اساس و پایه هر کشور نیروی انسانی است و هر چه شادابتر و جوانتر باشد قطعا مثمرثمرتر خواهد بود.
دکتر غلامی بیان کرد: در دهه ۶۰ مسئله اصلی تنظیم خانواده بود نه کاهش جمعیت اما نگرشهای بیرون کشور با نفوذ و القای تفکر کاهش جمعیت، اثرات خود را گذاشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: برگزاری کنگره ملی مسئله جمعیت در شرایط کنونی بسیار با ارزش است و باید رسانه ملی نیز در موضوع جمعیت با جدیت ورود کند.
وی تصریح کرد: در ۴۰ سال آینده بیش از ۴۰ درصد جمعیت ما به سن بالای ۶۰ سال خواهند رسید و این یک چالش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اذعان کرد: باید جلوی سقط های عمدی و غیرقانونی جنین در کشور گرفته شود و در کنار این مسئله موضوع افزایش طلاق نیز وجود دارد .
دکتر غلامی اشاره کرد: نرخ رشد جمعیت در کشور ۱.۸ است اما در مازندران ۱.۱ است که پس از گیلان دارای پایینترین نرخ رشد هستیم.
این مسئول مطرح کرد: البته افزایش ناباروری هم مزید بر علت است و امروز با توسعه مرکز ناباروری در استان و شناسایی زوجین نابارور در حال کاهش این آمار و فرزندآوری هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرد: در سالجاری ۵۳۰ هزار زوج نابارور مورد غربالگری قرار گرفت که ۱۱ هزار نفر شناسایی و ۲۰۰۰ نفر به مراکز درمان ناباروری معرفی شدند که از این تعداد، ۶۰۰ نفر به این مراکز مراجعه و خوشبختانه ۲۵۰ فرزند متولد شدند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد