به گزارش جام جم آنلاین به نقل از الجزیره، طی روزهای اخیر موضوع ارسال کمکهای هوایی به نوار غزه و به ویژه منطقه محاصره شده شمال غزه داغ شده و برخی از کشورها از جمله اردن و آمریکا که روابط حسنهای با رژیم صهیونیستی دارند، در ارائه این کمکها به مردم غزه پیشقدم شدهاند.
در کمکهایی که طی روزهای اخیر صورت گرفت، برخی از محمولههای امدادی به دریا ریخته شد و برخی دیگر نیز در شهرکهای صهیونیست نشین اطراف غزه به زمین فرود آمد، اما در نهایت بخشی از آنها به دست مردم غزه رسید.
سوالی که اینجا مطرح است، این است که رژیم صهیونیستی که تمامی گذرگاههای اصلی نوار غزه را مسدود کرده و مانع از ورود بیش از ۶۰۰ هزار تن مواد غذایی و کمکهای انسانی انباشته شده در مرزها به غزه میشود و در حالی که مردم این منطقه در نتیجه گرسنگی جان خود را از دست میدهند، اجازه ورود این کمکها را نمیدهد، چگونه با ارسال هوایی کمکهای غذایی به غزه موافقت کرده است؟
اسماعیل الثوابته مدیر کل دفتر رسانهای غزه در این رابطه میگوید که دستیابی به این کمکهای هوایی بسیار خطرناک است و گاه ممکن است برخی افراد جان خود را برای رسیدن به این کمکها از دست بدهند. برخی از این محمولهها در دریا فرود میآید و برخی دیگر در نزدیکی دیوار امنیتی قرار گرفته و برخی نیز در سرزمینهای اشغالی فرود آمده است. وی کمکهای زمینی را بهترین راه برای ارائه کمک به غزه دانست.
خلیل شاهین مدیر برنامه مرکز فلسطینی مطالعات سیاسی و استراتژیک معتقد است که رژیم صهیونیستی از طریق اجازه به انجام این پروازها برای ارسال کمکهای هوایی چند هدف را دنبال میکند. اول اینکه ارسال کمکهای هوایی و هلیبرن محمولههای اندک غذایی برای مردم غزه فشارها بر کابینه نتانیاهو برای باز کردن گذرگاهها یا وارد شدن کمکهای انسانی به غزه را کاهش میدهد.
دوم اینکه کمک های هوایی نمیتواند فشار گسترده ناشی از سیاست گرسنه نگه داشتن مردم غزه را از بین ببرد، به عنوان مثال آمریکا با همراهی اردن تنها ۳۵ هزار وعده غذایی را به مردم غزه رسانده است. این در حالی که است بیش از ۶۷۰ هزار شهروند در شمال غزه به هیچ کمک انسانی دسترسی ندارند.
سوم اینکه ارائه این کمکها فشارها بر رژیم صهیونیستی برای تأمین دیگر مایحتاج اساسی مردم غزه از جمله تأمین سوخت برای راهاندازی بیمارستانها و تأمین ملزومات پزشکی و بهداشتی را کاهش میدهد. چهارم اینکه هلی برن کمکهای انسانی به غزه میتواند به عنوان توجیهی برای رژیم صهیونیستی در برابر دادگاه لاهه به شمار رود و تلآویو ادعا کند که اقدامات موقت را که دادگاه در خصوص آن حکم داده است، به اجرا درآورده است.
پنجم اینکه ادامه این کمکها ممکن است در راستای مقدمهسازی رژیم صهیونیستی برای جداسازی شمال غزه از جنوب این منطقه و انجام عملیات زمینی گسترده در رفح باشد و به این ترتیب گذرگاه رفح کاملاً از کار بیفتد که این موضوع بحران انسانی در غزه را با پیچیدگیهای جدیدی مواجه خواهد کرد و ارتباط منطقه جنگ زده غزه را به کلی از تمام دنیا قطع میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد