هراس از حمله ایران، زندگی در سرزمین‌های اشغالی را مختل کرده است

بی‌بی به دنبال فرار از بحران

درگیری رژیم‌صهیونیستی در هفت جبهه، تظاهرات‌ و اعتصابات گسترده، کاهش آستانه تحمل شهرک‌نشین‌ها و در نهایت افزایش انتقادهای داخلی و بین‌المللی از سیاست‌های رژیم صهیونیستی سبب شده تا نخست‌وزیر این رژیم به‌عنوان بزرگ‌ترین بازنده نمایش جنگ غزه به‌دنبال راهی برای فرار از بحران باشد.
کد خبر: ۱۴۵۱۴۲۱
 
پیروزی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی و متحدان راستگرایش در انتخابات سال گذشته برای بسیاری از کارشناسان امور رژیم‌صهیونیستی، نوید‌دهنده دوره‌ای از ثبات و پایداری سیاسی پس از برگزاری تقریبا پنج انتخابات پیاپی بود. بازگشت «بی‌بی» به کرسی نخست‌وزیری به‌گونه‌ای بود که وی در گام نخست تصمیم گرفت با تصویب لوایح اصلاحات قضایی، موازنه قوا را در ساختار سیاسی رژیم‌صهیونیستی به نفع کابینه تغییردهد و ازاختیارات دستگاه قضایی بکاهد.خیز نتانیاهو و متحدان حریدی‌اش برای آغاز عصر دیکتاتوری آشکار با واکنش مخالفان و تظاهرات پی‌درپی در خیابان‌های تل‌آویو، حیفا و بیت‌المقدس مواجه شد. در کشاکش نیروهای سکولار- محافظه‌کار برای حفظ یا تغییر ساختار سیاسی رژیم، ناگهان عملیات «طوفان‌الاقصی» رخ داد و سبب تغییر معادلات و آغاز فصل جدیدی از ناآرامی‌های امنیتی- سیاسی در این رژیم شد.
   
ترس در تل‌آویو
پس از گذشت بیش از۱۸۵روز از نبردطوفان‌الاقصی، درحالی که بخشی ازمخالفان نتانیاهو به‌دلیل ادامه جنگ و آزاد نشدن گروگان‌هاخواستار استعفای نتانیاهو وکابینه‌اش هستند، شهرک‌نشینان صهیونیست باحمله به فروشگاه موادغذایی وخرید ژنراتورهای برق، خود را برای پاسخ احتمالی ایران آماده می‌کنند.سرگشتگی، ابهام و نگرانی واژه‌های مناسبی برای توصیف وضعیت این روزهای شهروندان رژیم‌صهیونیستی است. توقف فعالیت عادی و تخلیه دست‌کم هفت سفارتخانه این رژیم در نقاط مختلف منطقه، نخستین اقدام صهیونیست‌ها برای فرار از خشم ایرانیان بود. در بُعد حاکمیتی ارتش صهیونیستی به‌طور رسمی مرخصی نیروهایش را لغو کرد و با فراخواندن نیروهای ذخیره این پیام را به تهران ارسال کرد که برای هر سناریویی آمده است. کابینه اضطراری اعلام کرد، پناهگاه‌های جدیدی برای وضعیت قرمز و پناه گرفتن صهیونیست‌ها از حمله احتمالی ایران در‌نظر گرفته است. در سوی مقابل، شهرک‌نشین‌ها با آگاهی از توان نظامی ایران اقدام به برداشت وجه نقد از عابر بانک‌ها و با هجوم به فروشگاه‌ها اقدام به غارت مواد غذایی کردند. هرج‌ومرج در سرزمین‌های اشغالی به‌قدری افزایش یافته است که سخنگوی ارتش رژیم‌صهیونیستی از مردم خواست آرامش خود را حفظ و صرفا به اعلامیه‌های رسمی توجه کنند. 
   
سرکوب معترضان
دیگر پرده آشوب در فلسطین اشغالی تظاهرات ده‌ها نفر در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو و درخواست برای استعفای وی بود. ششم آوریل جمع بزرگی از مخالفان کابینه و خانواده‌های اسیران با حضور در خیابان‌های شهرهای رژیم‌صهیونیستی با اعلام سه خواسته استعفای کابینه، برگزاری انتخابات زودهنگام و مذاکره کابینه با حماس برای آزادی گروگان‌ها، فشارها بر نتانیاهو را افزایش دادند. البته این تظاهرات مسالمت‌آمیز پایان نیافت و علاوه بر درگیری میان معترضان و نیروهای پلیس، یک صهیونیست برخی معترضان را با ماشین زیر گرفت.
   
فروپاشی از درون
وضعیت افکار عمومی داخل رژیم‌صهیونیستی به‌قدری آشفته است که اگر مذاکرات قاهره- دوحه به نتیجه دست نیابد و نتانیاهو نتواند پس از حمله به رفح، دستاورد قابل‌توجهی کسب کند، باید آماده انفجار داخلی باشد.درگیری رژیم‌صهیونیستی در هفت جبهه، تظاهرات‌ها و اعتصابات گسترده، کاهش آستانه تحمل شهرک‌نشین‌ها و درنهایت افزایش انتقادهای داخلی و بین‌المللی از سیاست‌های رژیم‌صهیونیستی سبب شده نتانیاهو به‌عنوان بزرگ‌ترین بازنده این نمایش به دنبال راهی برای فرار از بحران باشد. دامنه و نوع حمله تروریستی جنگنده‌های اف- ۳۵رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی ساختمان سفارت ایران دردمشق نشان‌دهنده این نکته است.بی‌بی برای تغییرنگاه‌ها ازنوارغزه به سمت دیگری به‌دنبال افزایش دامنه جنگ‌منطقه‌ای با‌ایران‌است.دراین سیاست رژیم‌صهیونیستی وارد بُعد محدودی ازدرگیری مستقیم وسطح گسترده‌تری ازافزایش دامنه تنش‌ها درجغرافیای غرب‌آسیا خواهدشد. 
   
واکنش ایران
در چنین صحنه‌آرایی‌ای ایران می‌تواند برای احیای بازدارندگی در منطقه پاسخ متقابلی به رژیم‌صهیونیستی بدهد و وارد نبرد مستقیم با این رژیم‌ شود یا آن‌که با انتخاب گزینه‌های هدفمند به‌گونه‌ای به حمله تل‌آویو پاسخ دهد که علاوه بر گسترش نیافتن دامنه تنش در منطقه، فرآیند شکست رژیم‌صهیونیستی در جنگ غزه را تسهیل کند .برخی تحلیلگران معتقدند، نتانیاهو اگر نتواند پای ایران را براساس دکترین «اختاپوس» به درگیری‌های حوزه عربی باز کند، احتمال باز شدن جبهه گسترده در جبهه شمالی و جنوب لبنان به‌شدت افزایش خواهد یافت. سیر تحولات چند روز اخیر یادآور این نکته کلیدی است که انتخاب زمان و مکان مناسب برای پاسخ به حمله تروریستی دمشق دارای هزینه و بار روانی بسیار سنگین برای شهرک‌نشین‌های صهیونیست بوده است. اساسا تداوم وضعیت اضطراری و نگرانی ناشی از پاسخ ایران می‌تواند بخشی ازبرنامه نظام برای ترمیم بازدارندگی درجبهه شمالی باشد.رصد و فهم صحیح تحولات از سوی کارشناسان و فعالان فضای مجازی قدرت مانور و گزینه‌های پیش‌ روی نظام را برای هدف قرار دادن منافع رژیم‌صهیونیستی تقویت خواهد کرد. پاسخ متقابل ایران هر چه باشد، رژیم‌صهیونیستی وارد باتلاقی پیچیده‌ شده است که راه‌حل مشخصی برای خروج از آن ندارد. در چنین شرایطی مقام‌های تصمیم‌گیر در تهران باید مانند همیشه دوراندیشی پیشه کنند و براساس اصل فروپاشی رژیم‌صهیونیستی از درون به اقدامات غیرعقلانی رژیم واکنش نشان دهند.

ادامه تجمعات اعتراضی
تجمعات اعتراضی علیه نتانیاهو ادامه دارد و هزاران نفر از ساکنان سرزمین‌های اشغالی با برگزاری تظاهرات گسترده در تل‌آویو خواستار برکناری نتانیاهو و برگزاری انتخابات زودهنگام شدند.یائیر لاپید، رهبر احزاب مخالف کابینه اسرائیل هم در واشنگتن در حال رایزنی با مقامات آمریکایی درباره تحولات آینده در سرزمین‌های اشغالی است.به گزارش شبکه الجزیره، دیداربا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید از جمله برنامه‌های لاپید در واشنگتن است.او در سفر به آمریکا با چاک شومر، رهبر اکثریت سناتورهای دموکرات‌ نیز ‌صحبت خواهد کرد. شومر ارشدترین مقام یهودی در کنگره آمریکا، ماه گذشته نتانیاهو را «مانعی» برای صلح خواند و خواستار برگزاری انتخابات پیش از موعد شده بود.نتانیاهو تنها کسی نیست که به‌دلیل جنگ غزه در لبه پرتگاه قرار گرفته است، بلکه آتش این جنگ، دامن جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا را نیز گرفته و در شرایطی که قرار است در پایان سال جاری میلادی انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور برگزار شود، گزارش‌ها از کاهش شدید محبوبیت بایدن حکایت دارد. نشریه نیوزویک آمریکا در گزارشی با انتشار نتایج یک نظرسنجی نوشت که با وجود فشارهای جدید دولت بایدن برای ورود کمک‌ها به غزه، اما این اقدام نیز تأثیر چندانی در افزایش محبوبیت رئیس‌جمهور فعلی آمریکا نداشته و محبوبیت وی در پی جنگ غزه به شکل فاجعه‌باری کاهش یافته است.  طبق این نظرسنجی ۲۳درصد از میان نسل «زد» (متولدین۱۹۹۷الی۲۰۱۲) جو بایدن را مسئولیت شرایط انسانی موجود درغزه می‌دانند،۱۲درصد نتانیاهو راو۱۰نیز ارتش اسرائیل را مسئول این وضع می‌دانند؛ فقط هشت درصد حماس را به خاطر وضعیت بحرانی انسانی در غزه ملامت می‌کنند.آرای نسل هزاره (متولدین ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۶) نیز تقریبا مشابه آرای نسل زد است؛ به‌طوری که ۲۲ درصد بایدن، ۱۳ درصد نتانیاهو، ۱۴ درصد ارتش اسرائیل و ۱۵درصد حماس را مسئول شرایط ناگوار انسانی در غزه معرفی کرده‌اند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها