به گزارش جام جمک آنلاین لرستان داریوش حسننژاد امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران لرستان که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس ایستگاههای اندازهگیری بر روی رودخانههای دز و کرخه حدوداً ۱۲ و نیم میلیارد مترمکعب خروجی آب استان بوده که ۱۲ درصد روانابها کشور را به خود اختصاص داده است.
وی خاطرنشان کرد: از این ۱۲ و نیم میلیارد تولید استان ۸ میلیارد در دو حوزه کرخه و کارون است و ۴ و نیم میلیارد از استانهای همجوار وارد استان میشود.
مدیرعامل آب منطقهای اضافه کرد: ذخیره آب تجدید پذیر آبرفتهای لرستان در دشتهای استان حدود ۳۲۰۰ کیلومترمربع و ذخیره آب تجدید پذیر سازندههای سخت زاگرس در گستره استان حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب بوده که از این میزان معادل ۵۹ درصد مربوط به حوزه کرخه و ۳۴۹ میلیون مترمکعب معادل ۴۱ درصد مربوط به حوزه کارون است.
حسننژاد بیان کرد: متوسط افت کسری مخازن این استان در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ شش متر و ۴۰ سانتیمتر بوده که معادل افت سالانه ۲۳ سانتیمتر است.
وی ادامه داد: بیشترین افت سطح آب زیرزمینی لرستان در بلندمدت مربوط به کوهدشت، ازنا و الیگودرز بوده که این میزان معادل بهترتیب معادل ۲۱ متر، ۵۰ سانتیمتر، ۹ متر و ۴۰ سانتیمتر است.
مدیرعامل آب منطقهای لرستان تصریح کرد: ۸۸ میلیون مترمکعب حجم آب مخزن شش سد در حال ساخت لرستان بوده که این میزان نسبت به سال گذشته از افزایش شش درصدی برخوردار است.
حسننژاد خاطرنشان کرد: ۴۲ درصد از حجم مخازن سدهای این استان در حال حاضر پر است و سدهای لرستان بهجز دو سد مروک و ایوشان ذخیرۀ آب لازم را ندارند.
وی با اشاره به آبگیری سد کمندان و تاج امیر در سال گذشته، افزود: ۱۲ میلیون مترمکعب هماکنون در پشت سد کمندان ذخیره است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد