به گزارش جام جم آنلاین، «سابرینا سینگ» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در گفتگویی در پاسخ به این که آیا آمریکا در صورت پاسخ نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران در پی عملیات وعده صادق از این عملیات حمایت خواهد کرد یا نه، گفت: ما نمیخواهیم شاهد گسترش جنگ غزه و اسراییل در منطقه باشیم و این دلیل مستقر کردن جنگافزارهایمان در منطقه است.
سینگ با اشاره به همکاری نیروهای آمریکایی با رژیم صهیونیستی برای مقابله با حمله گسترده موشکی و پهپادی ایران علیه اراضی اشغالی که در پاسخ به اقدامات متجاوزانه این رژیم انجام گرفت، ادعا کرد: این جنگافزارها توانستند پاسخی قوی از سوی نیروی هوایی ما، ارتش اسراییل و دیگر کشورهای شریک برای منهدم کردن حدود ۳۰۰ موشک بالستیک، کروز و پهپادی شکل بدهند که به سمت اسراییل شلیک شده بود. بنابراین، ما به اقدامات خود و دستاوردمان در آخری هفته(شامگاه شنبه و بامداد یکشنبه) مفتخریم.
ایران، شامگاه شنبه، عملیات «وعده صادق» را علیه رژیم صهیونیستی و در پاسخ به اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق اجرا کرد. ایران این حمله را حق مشروع خود برای پاسخ به اقدامات متجاوزانه علیه منافع خود و در چارچوب منشور ۵۱ سازمان ملل دانسته است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، قبل از ساعت ۳ بامداد یکشنبه، سیل پهپادهای شاهد ۱۳۶ و موشکهای بالستیک ایران را به آسمان سرزمینهای اشغالی شلیک کرد که گنبد آهنین را درگیر کردند. بسیاری از موشکها از این سپر دفاعی عبور کرده و به اهداف مورد نظر برخورد کردند. هدف موشکهای سپاه، پایگاههای ارتش رژیم صهیونیستی در نقب در جنوب سرزمینهای اشغالی بود.
اظهارات سخنگوی پنتاگون درباره همکاری قابل توجه نیروهای آمریکایی با شرکای آن و ارتش رژیم صهیونیستی برای رهگیری موشکها و پهپادهای ایرانی و تلاش برای ناموفق جلوه دادن این اقدام ایران در حالی است که رسانههای عبری گزارش دادند: حمله ۱۴ آوریل ایران متمرکزترین و هماهنگترین حمله با مهمات دقیق (موشکهای هدایتشونده) در تاریخ امنیت جهانی بود. پهپادها از پایگاههای زیادی و از مسافت بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلومتری شلیک شدند.
در این راستا، یک مسئول صهیونیست نیز به روزنامه فایننشالتایمز گفت: پهپادهایی که ایران به سمت اسرائیل شلیک کرد با هدف بررسی واکنشهای اسرائیل و ردیابی پایگاهها و مسیرهای سامانههای دفاعی آن طرحریزی شده بود.
کانال ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد: پاسخ ایران از نظر اهمیت و گستردگی سختترین حمله از زمان تشکیل اسرائیل بود.
سینگ در بخش دیگری از گفتوگو با بلومبرگ در پاسخ به این که با توجه به این که آمریکا به طور علنی حمایت خود از پاسخ نظامی رژیم صهیونیستی به ایران را اعلام نکرده است، آیا میتوان گفت که آمریکا در صورت وقوع چنین عملیاتی، به اسراییل کمکهای نظامی و اطلاعاتی ارائه نخواهد کرد، گفت: چیزی در این باره برای گفتن ندارم. این تصمیمی است که اسراییل باید اتخاذ کند. آنچه میتوانم بگویم و به طور علنی و غیرعلنی در تماسهای وزیر دفاع با همتای او «گالانت» و دیگر تماسهای این وزارتخانه و در واقع، دولت مطرح شده، این است که ما نمیخواهیم شاهد یک درگیری منطقهای گستردهتر باشیم. آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد