جام جم آنلاین؛
دکتر بهنام روندی ، با اشاره به اولین اهدای عضو صورت گرفته در سال جدید در استان، گفت: ۱۳ فروردین ماه امسال یک جوان ۳۵ ساله به نام « سهیل ممدوح» بر اثر سانحه تصادف دچار مصدومیت شدید شد و در نهایت روز ۲۵ فروردین ماه مرگ مغزی او تایید شد.
وی افزود: خوشبختانه با بزرگواری و ایثار خانواده ممدوح، اعضای این جوان ۳۵ ساله اهدا شد.
روندی گفت: دو کلیه و کبد این جوان جان سه نفر را نجات داد و با توجه به مجوزی که از خانواده این جوان گرفته ایم، نسوج بدن از جمله استخوان، غضروف و قرنیه هم قابل پیوند است که به افرادی که دارای معلولیت و سوختگی و … هستند پیوند می شود.
وی با بیان اینکه امکان اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در استان فراهم نیست، گفت: با توجه به اینکه در استان تنها پیوند کلیه داریم و پیوند کبد تنها در شیراز و تهران صورت می گیرد، جسد برای اهدای عضو به تهران منتقل شده و اهدای عضو در همانجا صورت می گیرد.
۲۷ هزار نفر در صف دریافت عضو هستند
روندی در ادامه با اشاره به آمار پایین اهدای عضو در کشور گفت: متاسفانه هنوز فرهنگ سازی خوبی در این زمینه صورت نگرفته و همین امر موجب شده بسیاری بیماران مرگ مغزی که می توانند جان بسیاری افراد را نجات دهند، بدون اهدای عضو به خاک سپرده شوند.
این مسئول گفت: در حال حاضر ۲۷ هزار نفر در کشور در صف دریافت عضو قرار دارند و اگر عضو پیوندی به آنها نرسد، جان خود را از دست می دهند.
وی افزود: هر دو ساعت یکی از این بیماران جان خود را از دست می دهد و این درحالی است که بیماران مرگ مغزی با اعضای سالم خود به خاک سپرده می شوند.
روندی از تمام دستگاه ها و نهادهای فرهنگی و رسانه ها خواست در این زمینه پای کار آمده و فرهنگسازی کنند تا از این طریق بتوان جان بیمارانی که در صف انتظار قرار دارند را نجات دهند.
وی افزود: یک فرد مرگ مغزی شده، عملا مُرده است و اگر به دستگاه وصل نباشد تنفس و تپش های قلب او هم قطع می شود چرا که مغز مُرده است، بنابراین مرگ این فرد قطعی است، اما اگر اعضای بدن او اهدا شود می توان بیماران بسیاری را از مرگ حتمی نجات داد و این مسئله باید برای خانواده های ما جا بیفتد.
مسئول بیماری های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: هر بیمار مرگ مغزی شده حداقل می تواند جان سه تا پنج نفر را نجات دهد و این یعنی فردی که مرگ او حتمی شده می تواند جان سه تا پنج نفر دیگر را از مرگ حتمی نجات دهد و چه کاری از این با ارزشتر است.
روندی گفت: بعضا شاهد هستیم اعضای اصلی خانواده فرد مرگ مغزی شده برای اهدای عضو رضایت دارند، اما اطرافیان با نظرات نسنجیده و غیرعلمی آنها را از این کار منصرف می کنند، درحالیکه خیلی ها برای ادامه زندگی خود و نجات از مرگ به این اعضای اهدایی نیاز دارند.
وی با اشاره به انجام ۹ مورد اهدای عضو طی سال گذشته در استان گفت: این تعداد نسبت به سال ماقبل آن با انجام سه مورد اهداء عضو افزایش چشمگیری داشته، اما همچنان آمار پایینی محسوب می شود.
روندی ابراز امیدواری کرد با همکاری رسانه ها و دستگاه های فرهنگی در سال جاری شاهد سیر صعودی پیوند عضو در استان باشیم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد