بهرهمندی از فرصت تریبونهای جهانی برای ارائه و اشاعه پیام انقلاب اسلامی به مخاطبان عام و بازیگران جهانی و استفاده از اجماع جهانی برایاتخاذ راهحلبهمنظورحل مخاطرات غرب آسیاوهمچنین دستیابی به منافع ملی ومنطقهای بااستفاده از گفتوگوهای دوجانبه و چندجانبه باکشورهای دوست ازجمله رویکردهایی است که در نشست شورای امنیت سازمان ملل قابل پیگیری است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان در راستای رایزنیهای منطقهای و بینالمللی ایران در حمایت از ملت مظلوم فلسطین برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه فلسطین وارد نیویورک شد. وی در بدو ورود به نیویورک گفت: در دیدار با دبیرکل سازمان ملل متحد و همتایان خارجی در راستای برونرفت از وضعیت موجود، توقف فوری جنگ و ارسال کمکهای انساندوستانه رایزنی خواهیم کرد. رژیمصهیونیستی بدون رعایت ضوابط و قواعد بینالمللی، ساختمان کنسولگری ایران در سوریه را مورد حمله نظامی قرار داد که به شهادت تنی چند از فرماندهان و سرداران رشید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منجر شد، بنابراین بخشی از آنچه در این سفر باید بر آن تمرکز شود، رفتارهای خارج از قواعد بینالمللی رژیمصهیونیستی است که عامل تنشزایی در منطقه به شمار میرود. انتظار میرود امیرعبداللهیان درباره چرایی حمله ایران بهعنوان حمله و پاسخ مشروع به تهاجم انجام شده از سوی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق سخن بگوید. این موضوع باید توضیح داده شود که حمله و پاسخ متقابل نظامی به رژیم صهیونیستی حق قانونی ایران در بعد بینالمللی بوده و لذا محکومسازی ایران به هیچوجه صحیح نیست.در تنشهای اخیر میان ایران و رژیمصهیونیستی مسئولان نظامی کشور فعالیتهایی را که در حوزه کاریشان قرار دارد بهخوبی مدیریت کردند اما بعد مهم دیگر در این زمینه مدیریت صحیح موضوعات مرتبط در حوزه سیاسی و دیپلماتیک است که وزارت خارجه بهعهده دارد.این وزارتخانه باید بهدرستی تبیین کندتاافکار عمومی جهان آگاه شوند حمله ایران به رژیمصهیونیستی ناشی ازتکرار جنایتهای ماههای اخیر اسرائیل علیه مواضعونیروهای مستشاری ایرانی بودکه به شهادت سرداران سپاه منجر شد،هرچند غرب بهدنبال استفاده ازابزارهایسیاسی ودیپلماتیک برای اعمال تحریمهایبیشتری علیهایران است.
مطالبه مردم ایران از دستگاه دیپلماسی در مجامع جهانی
با توجه به شرایط موجود انتظار میرود وزیر خارجه کشورمان به نحو مؤثری در شورای امنیت سازمان ملل متحد در راستای حفظ منافع ملی عمل کند. اصل سفر امیرعبداللهیان به سازمان ملل متحد و حضور در این نشست برای اقناع افکار عمومی و رساندن صدای مردم ایران است اما چگونگی طراحیهای وزارت خارجه برای مقابله با هجمه سیاسی و دیپلماتیک کشورهای غربی مهمتر است که باید به دقیقترین شکل ممکن انجام شود تا مانع تحمیل فشارهای حداکثری تحریمی به ایران گردد. ایران در سازمانهای بینالمللی مانند شورای امنیت سازمان ملل متحد نباید جای شک و شبههای در زمینه جنایتکار بودن رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری خود در دمشق برجای بگذارد. در جلسه روزهای گذشته شورای امنیت بعد از حمله به کنسولگری ایران فقط بر محکومیت رژیم صهیونیستی تأکید شد، از این نظر انتظار میرود وزارت خارجه تلاش کند سازمان ملل متحد بتواند رژیم صهیونیستی را ذیل فصل هفتم منشور قرار دهد. قرار دادن طرف متخاصمی همچون رژیم متجاوز صهیونیستی ذیل بند ۴۱ و ۴۲ منشور ملل متحد موضوعی عادی است، بنابراین انتظار میرود جمهوری اسلامی ایران چنین درخواستی را مطرح کند و این موضوع قاطعانه و صریح از سوی وزیر خارجه کشورمان در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطالبه شود. انتظار میرود ایران بهصورت جامع در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای محکومیت همهجانبه رژیم صهیونیستی حاضر شود همچنین انتظار میرود امیرعبداللهیان موضوعات دستهبندی شده را ناظر بر احقاق حقوق مردم ایران و قرار دادن رژیم صهیونیستی ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد پیش ببرد تا به زیان حداکثری رژیم صهیونیستی منتهی شود.