تحلیل «جام‌جم» از عزم ایران برای تقویت یک محور مهم در امنیت ملی

بازدارندگی، دستاورد دیپلماسی دفاع

هماهنگی کامل دستگاه‌های نظامی و دیپلماتیک چگونه باعث پیروزی ایران شد؟

دست دیپلماسی در دست میدان

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز یکشنبه ۲۶ فروردین ماه در اقدامی غرورآفرین با شلیک صد‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی، قدرت بالای ایران را به همه دنیا نشان داد.
کد خبر: ۱۴۵۳۳۶۵
 
سپاه در اطلاعیه‌ای در این مورد اعلام کرده که در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد. در جریان این پاسخ تنبیهی و متقابل بیش از ۲۸۰ موشک و پهپاد با مدیریت جنگ الکترونیک به مراکز نظامی رژیم صهیونیستی شلیک شد که اکثر آنها به هدف اصابت کرد. ایران پس از این پاسخ تنبیهی به آمریکا و رژیم صهیونیستی هشدار داده است که اگر دست از پا خطا کنند، سیلی بعدی محکم‌تر خواهد بود.یکی از نکات قابل‌تامل و توجه در عملیات وعده صادق هماهنگی کامل بین میدان و دیپلماسی بود که به‌وضوح شاهد انجام وظایف تفکیک شده میان آنها از ابتدا تا لحظه انجام عملیات و پس از آن تا به امروز هستیم.در‌خصوص ابعاد و اهمیت عملیات بزرگ نظامی جمهوری اسلامی ایران که در پاسخ به تجاوز و نقض آشکار و قوانین بین‌المللی رژیم صهیونیستی صورت گرفت، باید تاکید کرد عملیات وعده صادق که از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و البته در هماهنگی کامل با دستگاه دیپلماسی کشورمان صورت گرفت اقدامی هوشمندانه در راستای تقویت بازدارندگی و ارتقای جایگاه و تاثیرگذاری ایران در منطقه به حساب می‌آید.پس از تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و سکوت جامعه جهانی، ایران تنها گزینه خود را استفاده از حق دفاع مشروع قلمداد کرد اما برخی مقامات کشورهای غربی در تماس با رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان، پس از عملیات تروریستی رژیم صهیونیستی در دمشق از ایران خواستند تا پاسخی به اقدام رژیم صهیونیستی ندهد.انزوای اسرائیل در سطح بین‌المللی رو به گسترش است و با توجه به کاهش اعتبار تل‌آویو در سطح بین‌المللی، همکاری با متحدانش برای همیشه ممکن نخواهد بود.
 
آغاز محو اسرائیل 
اما روزنامه عبری زبان هاآرتص با تاکید بر این‌که انزوای اسرائیل در سطح بین‌المللی رو به گسترش است، نوشت: با توجه به کاهش اعتبار تل‌آویو در سطح بین‌المللی، همکاری با متحدانش برای همیشه ممکن نخواهد بود.
این روزنامه در ادامه نوشت: اسرائیل در شرایط فعلی با انزوای بین‌المللی روبه‌روست و با توجه به کاهش اعتبار و مخدوش‌شدن وجهه اسرائیل در سطح بین‌المللی، اگر سیاست دنباله‌روی آن تغییر نکند، همکاری اسرائیل با آمریکا و سایر متحدان (غربی) آن همیشگی نخواهد بود.
این روزنامه در ادامه تاکید کرد: اسرائیل با انزوای بین‌المللی مواجه است و اگر اسرائیل سیاست کاملا متفاوتی را در پیش نگیرد و تغییر اساسی در سیاست‌های خود ایجاد نکند، این انزوا همچنان باقی خواهد ماند و از بین نمی‌رود.
عوزی برعام، وزیر داخلی و عضو سابق کنست در مقاله‌ای در روزنامه هاآرتص نوشت: آنچه همکاری میان اسرائیل با آمریکا و برخی از هم‌پیمانان را ممکن کرده، این واقعیت است که ایران بخشی از محوری است که کشور‌هایی مانند روسیه، چین و کره‌شمالی را در‌بر‌می‌گیرد اما این همکاری صرفا در زمان بحران‌های جهانی صورت می‌گیرد و برای همیشه ممکن نیست.
این روزنامه صهیونیستی در ادامه اشاره کرد: اسرائیل نمی‌تواند خود را فریب دهد که برای همیشه می‌تواند به این همکاری تکیه کند، آن هم در زمانی که اسرائیل شاهد از بین رفتن سریع اعتبار خود به عنوان «یک دولت مشروع» در سراسر جهان است.
نادرستی مسیری که غرب در این مسأله برگزید آنجا بود که آنها نه‌فقط اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی را در نقض کنوانسیون‌های بین‌المللی وین محکوم نکرد، بلکه از ایران خواستند تا از حق دفاع قانونی و مشروع خود براساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد در راستای دفاع از امنیت ملی خویش استفاده نکند.بنابراین پس از آن‌که رایزنی‌ها و گفت‌وگوهای دیپلماتیک از سوی وزارت خارجه کشورمان به نتیجه نرسید و همزمان عدم محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی از سوی غرب و به‌ویژه آمریکا، نوبت به اقدام عملیاتی در راستای تنبیه متجاوز به خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران رسید.
   
استانداردهای دوگانه غربی
امروز بیش از گذشته افکار عمومی جهان شاهد استانداردهای دوگانه غرب در حمایت از تجاوز و جنایات آشکار رژیم صهیونیستی و در مقابل تاختن به اقدامات صورت‌گرفته ازسوی جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که در راستای منافع سیاسی غرب گام برنمی‌دارد، است. یکی از نکات قابل تامل و توجه درعملیات وعده صادق، هماهنگی کامل بین میدان ودیپلماسی بود که به وضوح شاهد انجام وظایف تفکیک شده میان دستگاه‌های نظامی و دیپلماتیک کشورمان ازابتدا تا لحظه انجام عملیات و پس از آن تا به امروز هستیم.همان‌طورکه بارها مقامات سیاسی ونظامی کشورمان اعلام کردند،اگر رژیم‌اسرائیل یامتحدان آن درپاسخ به عملیات دفاع مشروع جمهوری اسلامی ایران اقدامی انجام دهند،پاسخ ایران بسیارشدیدتروسهمگین‌تر از عملیات وعده صادق خواهد بود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها