به گزارش جام جم آنلاین، وبگاه عبریزبان «گلوبز» پژوهشی را با هدف ارزیابی تأثیر تخلیه شهرکهای یهودینشین بر صهیونیستها، آن هم پس از ماهها نبرد بیوقفه در جبهه شمالی منتشر کرد.
طبق گزارش این وبگاه، نتایج این پژوهش «تصویری خشن» از گروههایی را نشان میدهد که از بحران احساس سردرگمی و تلاش برای بازگرداندن زندگی به روال طبیعی خود رنج میبرند.
در همین رابطه، پروفسور «مراو اهرون گوتمان» که سرپرستی این گروه مطالعاتی را بر عهده دارد، تصریح کرد کابینه و ارتش رژیم صهیونیستی طبق برنامهریزی خود عمل نکردند و به دنبال یافتن راهکاری نبودند و ساکنان شهرکهای مرزی، کارگران زمینهای کشاورزی، طبیعت و مرزها احساس میکنند که این جابهجایی و فرار از خانهها ماهیت اصلی زندگی آنها را از بین برده است.
این پروفسور صهیونیست همچنین گفت یک مسأله مهم وجود دارد و آن حوزه آموزش است. ماه سپتامبر ماهی است که قرار است والدین فرزندان خود را در مدارس ثبتنام کنند و نمیدانند کجا باید آنها را ثبتنام کنند.
این مطالعه نشان میدهد که بیش از یکسوم از پاسخدهندگان نگران وضعیت امنیتی و خدمات از دسترفته در این منطقه هستند و به فرزندان خود توصیه نمیکنند که به زندگی خانوادگی در شمال سرزمینهای اشغالی بازگردند.
طبق نتایج این پژوهش، روند تخلیه، شهرکنشینان شمال سرزمینهای اشغالی فلسطین را کاملا غافلگیر کرد. ۷۷ درصد از پاسخدهندگان هرگز فکر نمیکردند که باید منازل خود را ترک کنند و ۹۱ درصد گمان نمیکردند که مسأله تخلیه مربوط به مدت زمانی طولانی (بیش از سه ماه) باشد.
۳۶ درصد از پاسخدهندگان در این پژوهش بیکار ماندهاند. درصد قابل توجهی (۳۴ درصد) به کار از راه دور ادامه دادند و مجبور به این کار بودند و منتظر هستند تا به محل کار اصلی خود بازگردند. در زمینه آموزش نیز اغلب کودکان در مراکز موقت در مراکز سرپناه آموزش میبینند و بیش از ۵۰ درصد در مراکز جدید ثبتنام کردهاند.
در بُعد روانشناختی و خانوادگی نیز نتایج حاکی از آن است که یکچهارم پاسخدهندگان (۲۳ درصد) در سیستم روابط خانوادگی متحمل ضرر و آسیب شده و یکپنجم آنها درمان روانشناختی را آغاز کردهاند.
طبق گزارش گلوبز، هر چه زمان بیشتری میگذرد، مشکلات روانی بیشتر میشود.
در بخش دیگری از این نظرسنجی به شروط شهرک نشینان شمال درباره بازگشت به منازلشان میپردازد. ۷۴ درصد از پاسخدهندگان بازگشت خود را مشروط به یک راهکار امنیتی پایدار در قالب یک عملیات نظامی کردهاند که حزبالله را از مرزهای لبنان دور کرده یا حداقل حضور نظامی دائمی در آن مکان را تضمین کند.
در همین راستا، ۵۵ درصد بر این باور هستند که جنگ فراگیر تنها منجر به تغییر اوضاع خواهد شد.
در مورد آینده نیز ۷۳ درصد از پاسخدهندگان تخمین زدهاند که تعداد شهرکنشینان در این منطقه کاهش خواهد یافت و تنها ۳۲ درصد مطمئن هستند که بحران از بین خواهد رفت و اوضاع به حالت عادی خود باز خواهد گشت. طبق گفته اهرون گوتمان، برای بازگرداندن شهرکنشینان، کار و تلاش گسترده و همهجانبهای لازم است که باید از ماهها قبل آغاز میشد.
یک روز پس از آغاز تجاوزات رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفتم اکتبر، حزبالله لبنان اولین طرف در محور مقاومت بود که با انجام حملاتی به شمال فلسطین اشغالی، رسما به عملیات فلسطینی طوفان الاقصی ملحق شد و پس از آن مرزهای لبنان و سرزمینهای اشغالی فلسطین بهصورت روزانه و تقریبا ۲۴ ساعته صحنه تبادل آتش میان حزبالله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی شده است.
رسانههای عبری گزارش دادند از زمان آغاز نبرد طوفان الاقصی و شلیک موشک از جنوب لبنان، چندین افسر و نظامی صهیونیست کشته و دهها پایگاه نظامی آنها توسط حزبالله هدف گرفته شده است و به همین دلیل کابینه تندرو «بنیامین نتانیاهو» مجبور به تخلیه هزاران شهرکنشین از شمال فلسطین اشغالی شد و تعدادی از شهرکنشینان هم خودشان از منطقه فرار کردند.
اخیرا رسانههای عبری فاش کردند که این شهرک نشینان صهیونیست حاضر به بازگشت به خانههایشان نیستند و میگویند که کابینه نتانیاهو توجهی به سرنوشت آنها نداشته و آنها را رها کرده است.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: