به گزارش جام جم آنلاین زنجان، جلسه بررسی فرصتهای تجاری کشورهای بلاروس، مالزی و بنگلادش با حضور منجورول کریم خان چودری سفیر جمهوری بنگلادش، دمیتری کالتسوف سفیر بلاروس و خیری عمر سفیر مالزی و جمعی از فعالان اقتصادی استان در محل اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد.
صمد یوسفیاصل رییس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به این که یک هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی در استان زنجان در حال فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: زنجان در چهار زمینه برق، نساجی، مس و روی در سطح کشور قطب محسوب میشود.
رییس اتاق بازرگانی زنجان، شرکتهای ایران ترانسفو و پارس سوئیچ را صنایع فعال در حوزه برق اعلام و تاکید کرد: این واحدها، نقش قابل توجهی در قطب شدن زنجان در حوزه برق داشته و این صنعت را دارای قابلیت و شناخته شده کرده است. وی همچنین به واحدهای بزرگ نساجی در زنجاناشاره کرد و افزود؛ این استان در این صنعت نیز در سطح کشور جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده و از مهمترین زنجیرههای ارزش راهبردی در استان محسوب میشود.
یوسفی اصل با تاکید بر اینکه زنجان از قدیمالایام در صنعت مس فعال بوده و در این زمینه نیز از بنگاههای اقتصادی خوبی برخوردار است، ادامه داد: فلز مس از مهمترین عناصری است که در زنجان یافت و در صنایع مختلف بهکار برده میشود و صنایع دستی این فلز گرانبها نیز از بازار مطلوبی برخوردار است. وی در ادامه خاطرنشان کرد؛ صنعت روی با توجه به اینکه ۹۰ درصد تولیدکنندگان این فلز در زنجان مستقر هستند به صنعتی سرآمد مبدل شده است.
رییس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه بخش مهمی از محصول زیتون کشور در استان و در شهرستان طارم تولید میشود، تصریح کرد: قیدار و ماهنشان هم در تولید گندم، حبوبات و ماهی قزلآلا توانمندیهایی دارند. وی با بیان اینکه زنجان در حوزه صنایعدستی زنجان از جمله در صنعت چاقو، صنعتگران توانمندی دارد، ادامه داد: از طرف دیگر صنعت ملیلهسازی با توجه به ظرفیت نیروی انسانی و تولیدات مطلوب و جذاب، زنجان را تبدیل به شهر جهانی ملیله کرده است.
منجورول کریم خان چودری سفیر بنگلادش در جمهوری اسلامی ایران در جلسه بررسی فرصتهای تجاری کشورهای بلاروس، مالزی و بنگلادش در اتاق بازرگانی زنجان اظهار کرد: محصولات کشاورزی خوبی در ایران و بازار مناسب آن در بنگلادش وجود دارد اما به دلیل نبود ارتباط مناسب بین تجار و فعالان اقتصادی هم اکنون مقدار کمی از این محصولات وارد بنگلادش میشود. وی به تعریف یک سازکار و ایجاد یک سامانه برای تعاملات مالی تأکید کرد و گفت: نقش دولتها در این زمینه با اهمیت است و فعالان اقتصادی بخش خصوصی باید در شکل گیری مشارکت و تعاملات تجاری تلاش کنند.
سفیر بنگلادش در جمهوری اسلامی ایران میزان تعاملات تجاری ایران با بنگلادش در زمان حاضر را سالانه ۱۰۰ میلیون دلار برشمرد و افزود: این رقم ظرفیت رسیدن به بیش از یک میلیارد دلار را دارد. وی با تاکید بر لزوم شناخت و ارتباط هر چه بیشتر فعالان اقتصادی ۲ کشور، یادآور شد: بنگلادش در حوزه دارویی و نساجی فعال است و بسیاری از محصولات شیمیایی، پتروشیمی و سیمان را از ایران وارد میکند.
کریم خان چودری با بیان اینکه برخی از سنگهای معدنی نیز از زنجان وارد بنگلادش میشود، عنوان کرد: فعالان اقتصادی ایران از بازار بنگلادش اطلاعات کافی دارند و فعالان بنگلادش هم موقعیتهای ایران را به خوبی میشناسند. وی اشاره به نزدیکی دو کشور به لحاظ سرزمینی خاطرنشان کرد: تجار زبان همدیگر را خوب متوجه میشوند لذا باید نسبت توسعه روابط دقت و تلاش شود.
دیمیتری کالتسوف سفیر بلاروس در ایران افزود: بلاروس در صنعت نیز پیشرفت های چشمگیری داشته است و صادرات بخش های کشاورزی و صنعتی آن به بیش از ۱۶۰ کشور جهان انجام می شود. وی با بیان اینکه بلاروس اقتصاد پویا و رویکرد باز در تعاملات اقتصادی با دنیا دارد، یادآور شد: ۵۰ درصد صادرات این کشور مربوط به بخش خدمات است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: