در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد

ایران و پیمان امنیتی مقاومت

طرح مجلس شورای اسلامی برای تشکیل یک پیمان دفاعی امنیتی مشترک با شرکت کشور‌های حامی محور مقاومت در صورت تصویب می‌تواند به یک قطب بندی امنیتی جدید منطقه‌ای برای تقابل با محور شرارت اسرائیل، انگلیس و آمریکا منجر شو
طرح مجلس شورای اسلامی برای تشکیل یک پیمان دفاعی امنیتی مشترک با شرکت کشور‌های حامی محور مقاومت در صورت تصویب می‌تواند به یک قطب بندی امنیتی جدید منطقه‌ای برای تقابل با محور شرارت اسرائیل، انگلیس و آمریکا منجر شو
کد خبر: ۱۴۷۶۳۳۶
نویسنده حسن هانی زاده | کارشناس جهان عرب

طرح مجلس شورای اسلامی برای تشکیل یک پیمان دفاعی امنیتی مشترک با شرکت کشور‌های حامی محور مقاومت در صورت تصویب می‌تواند به یک قطب بندی امنیتی جدید منطقه‌ای برای تقابل با محور شرارت اسرائیل، انگلیس و آمریکا منجر شود. عملیات طوفان الاقصی و رخداد‌های شتاب گونه ناشی از طولانی شدن جنگ غزه صف آرایی محور مقاومت در برابر محور شرارت که در تقویت رژیم صهیونیستی نقش داشته کاملا پر رنگ کرد.

 

 صرف نظر از جنبه‌های غیر انسانی محور شرارت متشکل از رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس که در کشتار بیش از ۴۲ هزار زن و کودک در غزه نقش داشته این محور مانع عملیاتی شدن طرح آتش بس پیشنهادی کشور‌های منطقه شده است. آمریکا و انگلیس در حالی انواع کمک‌های نظامی، لجستیکی، مالی و اطلاعاتی را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده که با بمباران شهر‌های یمن شرارت نظامی خود را به جهانیان ثابت کردند.

 

انصارالله یمن به عنوان بخشی از محور مقاومت با آغاز عملیات طوفان الاقصی به کمک مردم غزه شتافت و با امکانات بومی خود نقش بازدارنده‌ای در کاهش فشار‌های نظامی اسرائیل به جنبش‌های مبارز فلسطینی در غزه ایفا کرد. حزب الله به عنوان بزرگترین جنبش مبارز لبنان نیز با تمام توان در کنار ملت فلسطین و اهالی مظلوم غزه ایستاد و در این مسیر متحمل هزینه‌های سنگینی از جمله شهادت دبیر کل و شماری از فرماندهان ارشد میدانی این حزب شد.

 

ماجراجویی رژیم صهیونیستی به اتکاء حمایت و پشتیبانی آمریکا، انگلیس و برخی رژیم‌های منطقه‌ای به جایی رسید که رژیم صهیونیستی میهمان رسمی جمهوری اسلامی یعنی اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس را در تهران ترور کرد. ایران نیز در چارچوب قوانین بین المللی بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل پاسخ لازم را به شرارت‌های رژیم صهیونیستی علیه ایران و محور مقاومت داد. اما یکسال جنگ غزه چهره واقعی و شرارت آمیز غرب را کاملا آشکار کرد و نشان داد که آمریکا و انگلیس در صدد تقویت رژیم صهیونیستی برای باز تعریف جدید خاورمیانه هستند.

 

آمریکا و انگلیس تلاش دارند تا طرح صلح ابراهام را بر ملت‌های منطقه تحمیل کنند تا شاکله مدیریتی وهویتی منطقه را بر اساس منافع مشترک محور اسرائیل، انگلیس و آمریکا باز تعریف کنند. در چنین فضایی کشور‌های منطقه باید نسبت به تغییر قهری ژئوپلتیک غرب آسیا حساس باشند، زیرا گزارش‌ها نشان می‌دهد که سایکس- پیکوی جدیدی برای این منطقه حساس یعنی خاورمیانه طراحی شده است. آمریکا و انگلیس تلاش می‌کنند تا پیروزی رژیم صهیونیستی را بر محور مقاومت تضمین کنند حتی اگر به قیمت جان صد‌ها هزار انسان بی گناه در فلسطین، لبنان و یمن تمام شود.

 

در مقابل محور مقاومت علیرغم موانع گسترده جغرافیائی و سیاسی با قدرت تمام در صدد به شکست کشاندن طرح جدید محور شرارت آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی بر آمد. هوشمندی سیاسی و آینده نگری راهبردی اقتضا می‌کند که دولت‌ها وملت‌های منطقه در برابر خطراتی که آینده خاورمیانه را تهدید می‌کند، متحد شوند.

 

مجلس شورای اسلامی با این باور که غفلت در برابر تغییرات ژئوپلتیکی منطقه به شکل گیری فاجعه جدیدی مشابه طرح سایکس - پیکو در سال ۱۹۱۶ و وعده بالفور در سال ۱۹۱۷ منجر خواهد شد طرح تقابلی هوشمندانه‌ای را تهیه کرد.

 

هر چند این طرح می‌بایستی سال‌ها پیش مورد توجه قرار می‌گرفت، اما تصویب آن در مجلس شورای اسلامی موجب خواهد شد تا یک جبهه گسترده‌ای در منطقه برای جلوگیری از عملیاتی شدن طرح‌های محور شرارت آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی تشکیل شود.

 

تصویب این طرح در مجلس شورای اسلامی یک آزمون بزرگ برای کشور‌های عرب منطقه که بر اثر غفلت‌های خود اشغال سرزمین فلسطین را رقم زدند، تلقی می‌شود. هر چند این طرح با کارشکنی قدرت‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای با موانع زیادی مواجه خواهد شد. اما نهادینه سازی و قانونمند سازی مبارزات ملت‌های اسلامی علیه تجاوزات رژیم صهیونیستی بخشی از تاثیرات این طرح خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها