به گزارش جامجمآنلاین ازایسنا، دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری ۵ نوامبرآمریکا، همچنین جو بایدن، رئیسجمهور را متهم کرد که در وهله اول جنگ را تحریک کرده است.
وی در پادکست PBD، با انتقاد از زلنسکی بهعنوان یک فروشنده بزرگ که مکرراً میلیاردها دلار کمک آمریکا را بدون کسب پیروزی دریافت کرده گفت: او در این جنگ یک بازنده است.
ترامپ افزود که اگر او پس از انتخابات ۲۰۲۰ در راس امور باقی میماند، میشد از این درگیری جلوگیری کرد.
رییسجمهور پیشین آمریکا، بایدن را به دلیل تشدید تنشها با روسیه مقصر دانست و مدعی شد اظهارات وی قبل از آغاز عملیات نظامی مسکو دقیقا برعکس آن چیزی است که باید گفته میشد.
او ابرازاطمینان کرد که در صورت بازگشت به قدرت در رای گیری نوامبر، میتواند به سرعت این موضوع را حل کند.
ترامپ علیرغم انتقاد از بایدن، با اوکراین و مردم آن ابراز همدردی کرد، اما تاکید کرد که زلنسکی باید اقداماتی را برای جلوگیری از شروع درگیری با مسکو انجام میداد. او هشدار داد که اگر کاری برای پایان دادن به این جنگ انجام نشود، نبرد ممکن است بدتر شود، حتی ممکن است جرقه جنگ جهانی سوم را بزند.
وی گفت: اگر به سخنان بایدن [در آستانه درگیری]نگاه کنید، دقیقاً برعکس آن چیزی بود که باید میگفت. بایدن به آن جنگ دامن زد... پوتین فرشته نیست، اما همه آنچه بایدن گفت اشتباه بود.
او درباره درگیری بین روسیه و اوکراین گفت: این هرگز نباید اتفاق میافتاد. رهبر اوکراین، ولودیمیر زلنسکی یکی از بزرگترین فروشندگانی است که تا به حال دیدهام. هر بار که وارد آمریکا میشود، صد میلیارد دلار به او میدهیم. چه کسی دیگر در تاریخ چنین پولی به دست آورده است؟ این به این معنا نیست که من نمیخواهم به او کمک کنم، زیرا برای آن مردم اوکراین احساس بدی دارم. اما زلنسکی هرگز نباید اجازه میداد که این جنگ آغاز شود. او در این جنگ یک بازنده است.
ترامپ تاکید کرد: به دلیل اقدامات دولت بایدن، آمریکا دیگر در صحنه بینالمللی مورد احترام نیست.
او بدون توضیح دقیق در مورد اینکه دقیقاً چگونه میخواهد طرفها را متقاعد کند که درگیریها را متوقف کنند، گفت: «اواخر سپتامبر در نیویورک با زلنسکی ملاقات کردم. من با پوتین و زلنسکی رابطه خوبی دارم.»
ترامپ در مصاحبه با وال استریت ژورنال هم ادعای خود را تکرار کرد که اگر همچنان بر سر کار بود، پوتین، رئیس جمهور روسیه به اوکراین حمله نمیکرد.
وی افزود: «من به پوتین گفتم که ولادیمیر ما روابط خوبی داریم و اگر به اوکراین بروی، من به تو ضربه خیلی سختی میزنم که هرگز باورش هم نمیکنی. من وسط مسکو به تو ضربه میزنم.»
ترامپ در این مصاحبه با تهدید چین گفت: «اگر چین وارد تایوان شود، متاسفانه علیه چین تعرفههای گمرکی وضع میکنم که از ۱۵ تا ۲۰۰ درصد میشود.»
کاندیدای جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا همچنین در پاسخ به این سوال که آیا از نیروی نظامی علیه محاصره تایوان توسط چین استفاده خواهد کرد، گفت کار به اینجا نمیرسد، زیرا شی جینپینگ رئیس جمهور چین به او احترام میگذارد.
ترامپ ادامه داد: «من با رئیس جمهور چین روابط خیلی قوی داشتم. نمیخواهم از نیروی نظامی استفاده کنم، چون او به من احترام میگذارد و میداند که من خیلی دیوانهام.»
چین مدعی است که تایوان یکی از استانهای سرزمین اصلی است و هرگز استفاده از زور را برای تحت کنترل در آوردن این جزیره رد نکرده است. تایوان، اما ادعای حق حاکمیت سرزمینی چین را رد میکند.
ترامپ به عنوان بخشی از طرح خود برای رای دهندگان در انتخابات ۵ نوامبر که در آن با کامالا هریس، کاندیدای دموکراتها روبرو میشود، برنامههایی را برای اعمال تعرفههای ۱۰ تا ۲۰ درصدی بر تقریبا همه واردات و همچنین تعرفههای ۶۰ درصدی با حتی تعرفههای بیشتر در مورد کالاهای چینی، ارائه کرده است و میگوید که این اقدامات باعث تقویت تولید در ایالات متحده میشود.
در دوره ریاست جمهوری ترامپ از اوایل سال ۲۰۱۷ تا اوایل سال ۲۰۲۱، رویکرد تهاجمی او در قبال چین با موجی از تعرفههایی که دو کشور را وارد جنگ تجاری کرد و بازارها را در سراسر جهان به تنش کشید، شناخته میشود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد