به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان یزد و دبیر شورای سیاستگذاری کنگره در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به سوق یافتن اقلیم کشورهای دنیا به سمت شرایط گرم و خشک، شتر به عنوان دام آینده جهان مورد توجه قرار گرفته وسال ۲۰۲۴ به عنوان سال جهانی شتر نامگذاری شده است.
مهدی غیب اللهی گفت: در کشور ۱۵۰ هزار نفر شتر وجود دارد که ۱۰ درصد آن یعنی ۱۵ هزار نفر در استان یزد هستند و شهرستان بافق به عنوان پایلوت پرورش شتر در استان یزد و شهر اردکان از نظر تعداد نفرات شتر در رده دوم است.
دبیر شورای سیاستگذاری کنگره افزود: بیشترین تعداد شتر استان یزد مربوط به شهرستانهای بافق و اردکان است و در حال حاضر ۲۵۰۰ نفر شتر در شهرستان بافق وجود دارد و همچنین این شهرستان تنها ایستگاه ملی تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشوراست.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان یزد گفت: یزد جزو اولین استانهایی است که در قالب سند یزد نوین، یکی از اولویتهای استان را توسعه پرورش شتر اعلام کرده و طی جلسات متعدد با مرکز تحقیقات کشاورزی و کارگروهی که در این باره تشکیل شد، همکاری خوبی با دستگاههای مختلف استان در این زمینه انجام و باعث شد که میزبان این کنگره بین المللی در یزد باشیم.
غیب اللهی با اشاره به وجود ۴.۲ میلیون هکتار مرتع در استان تصریح کرد: در راستای سند یاد شده با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ، یک میلیون هکتار مرتع برای واگذاری به شترداران و صاحبان دام سبک شناسایی شده است.
دبیر شورای سیاستگذاری کنگره اظهار داشت: شناساندن ظرفیتهای شتر به محققان و سرمایهگذاران و جذب سرمایهگذاران این حوزه و نیز تبادل نظر در رابطه با تولید محصولات مرتبط با حوزه شتر از جمله اهداف برگزاری کنگره بین المللی شتر است.
وی تصریح کرد: در این کنگره ۲۵۰ نفر از صاحب نظران برجسته سراسر کشور و مهمانانی ازهند و امارات و قطر حضور خواهند داشت و۱۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که از این تعداد ۷۰ مقاله پذیرش شده که ۲۰ مورد از آنها به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر در کنفرانس ارائه میشود.
دبیر شورای سیاستگذاری کنگره یکی دیگر از برنامههای این کنگره را رونمایی از سامانه ساربان یار در راستای چرای هوشمند شتر ذکر کرد و گفت: متاسفانه عقب ماندگی کشور در حوزه شتر ناشی از نداشتن تشکل مردمی در این حوزه بوده که امیدواریم در قالب این کنگره شاهد اهتمام به این حوزه باشیم.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد و دبیر اجرایی کنگره اظهار داشت: شتر در دین، ادبیات و دیرینه شناسی، مطالعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی، امنیتی، ورزشی و اکوتوریسم شتر، شترداری سنتی، مشارکت مردمی، دانش بومی، مرتع، محیط زیست و منابع طبیعی، شترداری نوین ،تغذیه، تولید مثل و اصلاح نژاد و بهداشت، پیشگیری و بیماری های شتر از جمله محورهای این کنگره است.
سید علیرضا اسمعیل زاده ادامه داد: تنها ایستگاه ملی تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور در بافق است و مجموعه جهادکشاورزی استان یزد، سیاستگذار و پیشروی تحقیق در زمینه شتر تک کوهانه کشور هستند که برنامههای این حوزه در قالب یزد نوین و یزد بهرهور اجرا شده است.
دبیر اجرایی کنگره با اشاره به تدوین دو برنامه پنج ساله در استان در زمینه شتر، گفت: برنامه پنج ساله اول که از سال 1398 شروع شده بود، همزمان با برگزاری کنگره به پایان می رسد و پس از برگزاری کنگره برنامه پنج ساله دوم استان آغاز می شود.
اسمعیل زاده گفت: مهمترین اهداف برنامه پنج ساله دوم استان یزد راه اندازی سایت ملی شور ورزی در بافق، گردشگری تخصصی در حوزه شتر و ایجاد تنها دهکده تخصصی حوزه شتر در حوزه فناوری و نوآوری است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد