اسماعيل صابري مديرعامل سابق وسهامدار شرکت لجستيک بازارگاه ايرانيان در گفتوگويي با اشاره به مهاجرت نخبگان گفت: مسئله اصلي در کشور اين است که بسياري از نيازهاي اوليه براي فعاليتهاي اقتصادي و اجتماعي در دسترس نيست.
وي افزود: از سوي ديگر، دسترسي به شبکه بانکي بينالمللي يا ارتباط با شرکتهاي جهاني در ايران محدود است. بسياري از سرويسهايي که براي توسعه اپليکيشنها و بهبود کيفيت کسبوکار نياز داريم، به دليل تحريمها در دسترس نيستند. اين مشکلات باعث شد که تصميم به مهاجرت بگيرم و هم فعاليتهاي اقتصادي خود را در سطح جهاني گسترش دهم. هدف اصلي من اين بود که فرصتهاي بهتري براي رشد حرفهاي پيدا کنم.
صابري در پاسخ به پرسشي درباره پروژههاي جاري خود در کشور انگليس افزود: در لندن دولت حمايتهايي از افراد با مشکلات جسمي يا ذهني ارائه ميدهد که موجب فعاليت بسياري از شرکتها در حوزه مراقبت از افراد ناتوان شده است. به همين دليل، ما تصميم گرفتيم يک نرمافزار يکپارچه براي اين شرکتها تهيه و آن را توسعه دهيم تا بتواند رانندگان، پرستاران و شرکتها را به هم متصل کرده و اطلاعات آنها و مشتريها را بهطور لحظهاي به اشتراک بگذارد. اين نرمافزار با يکي از شرکتها در حال توسعه است و از سه ماه پيش فعاليت خود را در اين زمينه آغاز کردهايم. فاز اول پروژه تکميل شده و انتظار داريم فاز دوم در سه ماه آينده آماده شود. پروژه در مجموع چهار فاز دارد و پيشبيني ميکنيم که تا اکتبر سال آينده به طور کامل تحويل داده شود.
صابري همچنين خاطرنشان کرد: اپليکيشن «پاتوقي» که در بخش حمل و نقل آنلاين کشور فعاليت ميکند، پس از تحويل، توانست رتبه اول را در تعداد ترانزکشنها کسب کند. اين اپليکيشن اکنون يکي از برترينها در اين حوزه است و در آن زمان تعداد 40 هزار کاربر داشت که در حال افزايش است و از اين ميزان رکورد 1500 تراکنش روزانه را به ثبت رسانده است. يادآوري مي شود با حمايت و سرمايهگذاري گروه صنعتي گلرنگ، «پاتوقي» رشد قابل توجهي داشته و اين روند همچنان سير صعودي دارد. اما اين مسير بدون چالش نبوده است. بزرگترين چالش پيش رو، تحريمها بوده که مشکلاتي نظير محدوديتهاي تراکنش بانکي و دسترسي به سرويسهاي بينالمللي را در پي داشته است. با اين حال، تيم «پاتوقي» با تلاش و هوشمندي، توانسته اين موانع را پشت سر بگذارد.
وي تصريح کرد: تيم ما در مسير توسعه اپليکيشن با چالشهايي روبهرو شد که يکي از مهمترين آنها، محدوديتهاي موجود در زمينه توسعه اپليکيشنهاي بومي براي سيستمعاملهاي اندرويد و آيفون در ايران بود. اين مسئله بهويژه از نظر فني مشکلات زيادي ايجاد ميکرد. براي حل اين معضل، تصميم گرفتيم به وب اپليکيشنها روي بياوريم که خود با چالشهاي خاصي همراه بود. با اين حال، به لطف تجربيات و تلاشهاي مستمر تيم، توانستيم اين چالشها را مديريت کنيم و پيشرفت قابل توجهي در پروژه به دست آوريم.
مديرعامل سابق شرکت لجستيک بازارگاه ايرانيان گفت: اپليکيشن حمل و نقل آنلاين ما که حدود 7 تا 8 سال پيش توسعه داده شد، يکي از نخستين اپليکيشنهاي اين حوزه در کشور بود. به دليل پيشرو بودن در اين زمينه، وزارت راه از ما قدرداني کرد.
پيش از آن نيز به واسطه توسعه نرم افزار يکپارچه حمل و نقل، از طرف وزارت راه به عنوان بهترين شرکت حمل و نقل کشور انتخاب شديم اين اپليکيشن همچنان فعال است و دانلودهاي آن ادامه دارد. وي با بيان اينکه در کنار ‹پاتوقي›، همچنان در ديگر حوزههايي که پيشتر در آنها فعاليت داشته، مشغول به کار است افزود: يکي از پروژههاي ديگر تيم، اپليکيشن داروخانه آنلاين است که هماکنون در حال توسعه بوده و به فعاليت خود ادامه ميدهد.
وي عنوان کرد: در حوزه پژوهشي نيز تيم ما همچنان فعال است. اخيراً يکي از مقالات ما در يک ژورنال معتبر در حوزه زنجيره تأمين منتشر شد که براي ما دستاوردي مهم محسوب ميشود. ما مصمم هستيم که فعاليتهاي پژوهشي خود را ادامه دهيم و به دستاوردهاي بيشتري دست يابيم. بهطور کلي، هدف ما اين است که فعاليتهاي خود را در ايران متوقف نکرده و بتوانيم دستاوردهاي خود را در سطح بينالمللي ادامه دهيم و گسترش دهيم.
صابري در خاتمه در خصوص مهاجرت نخبگان به ساير کشورها تصريح کرد: مهاجرت نخبگان به نظر من اتفاق خوشايندي براي کشور نيست. کشور سالها هزينه کرده است تا افراد تحصيلکرده و با تجربه تربيت کند، اما وقتي زمان فعاليت اين افراد براي پيشرفت کشور فرا ميرسد، بسياري از آنها به دلايل مختلف مهاجرت ميکنند. البته بايد اشاره کرد که بسياري از اين افراد به دنبال زندگي بهتر و شرايط مناسبتر هستند، نه توقعات بالا. اگر کشور بتواند حداقل امکانات اوليه را براي افراد نخبه فراهم کند، مانند ارتباطات جهاني، زيرساختهاي توسعهاي براي رشد جهاني، و نيازهاي اجتماعي ابتدايي نظير درآمد مناسب، هواي سالم و غذاي خوب، مطمئناً بسياري از نخبگان تمايل خواهند داشت در کشور بمانند و به رشد آن کمک کنند. به نظر من، اگر اين نيازهاي اوليه تأمين شود، بسياري از مشکلات ديگر کم اهميت پيدا ميشود و نخبگان کمتري به فکر مهاجرت خواهند بود.
اميدواريم که کشور به سمت ايجاد شرايط مناسب براي تعامل مثبت با دنيا حرکت کند و زمينههاي لازم براي اين تعامل فراهم شود. اگر چنين فضايي ايجاد شود، بهطور قطع نخبگان با انگيزه بيشتري ميتوانند در داخل کشور فعاليت کنند و به پيشرفت آن کمک نمايند.
تحقق اين هدف بستگي به اراده و تلاش همهجانبه دارد و اميدواريم بهزودي شاهد تغييرات مثبتي در اين زمينه باشيم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد