به گزارش
جام جم آنلاین،استاندار قم در جلسه شورای معادن قم با تاکید بر اینکه اشتغال و ارزش افزودهی معادن برای استان باید شفاف تعریف شود گفت باید استان در این حوزه ذینفع باشد و ضمن تدوین پیوست اجتماعی، وضعیت آینده منطقهی پیش بینی شده نیز ترسیم شود.
وی افزود: علاوه بر تعامل دستگاهها باید مباحث زیست محیطی در راستای حفظ منابع و ثروتهای ملی باید رعایت شود.
بهنام جو با اشاره به اینکه یکی دیگر از موضوعات مهم این است که فرآوردههای معادن خام فروشی نشود افزود: برداشت اصولی از معادن بخصوص فلزات علاوه بر اینکه جلوی واردات را میگیرد باعث صادرات میشود.
وی گفت: شرایط زیست محیطی باید حفظ شود و برداشت آبهای زیرزمینی باید اصولی باشد به طور مثال برداشتهای بی رویه در شهرستان جعفرآباد باعث فرونشست شده است.
رئیس اداره معادن استان قم هم در این جلسه گفت: پیگیری اکتشافات فلزی استان قم، بررسی پیشرفت و زمانبندی ادامه فعالیت معادن و رفع معارضین محلی از مهمترین دستورهای جلسه معادن بود.
فرونشست زمین در قم باید جدی گرفته شود
آخوندی گفت: فعالیت ۲۵ محدوده اکتشافی فلزی و بررسی آخرین وضعیت هفت معدن استان قم در خصوص درخواست تعطیلی و صدور مجوز برداشت از دیگر مصوبات و پیگیریهای این جلسه بود.
وی افزود: ۱۰۲ معدن در استان قم فعال هستند که مهمترین تولیدات آنها در دو حوزه مصالح ساختمانی گچ آهک نمک و سنگ ساختمانی و حوزه فلزی منگنز و مس است.
رئیس اداره معادن استان قم افزود: بیش از ۲۴ نوع ماده معدنی در قم وجود دارد؛ اکثر مواد معدنی استان مصالح ساختمانی همچون گچ، آهک، سنگ لاشه و شن و ماسه است، پس از آن معادن نمک، سنگ ساختمانی و معادن فلزی در رتبههای بعدی قرار دارند.