به گزارش جام جم آنلاین، دکتر قباد مرادی درباره شرایط شیوع ابتلا به بیماریهای تنفسی در کشور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اکنون در فصل سرد سال به سر میبریم. باید گفت از نظر دمای هوا و دیگر شرایط اکوسیستمی زمان مناسبی برای ابتلا به عفونتهای تنفسی است و در چنین شرایطی عفونتهای تنفسی شایع میشوند.
وی ادامه داد: به طور معمول در مرکز مدیریت بیماریهای واگیر از دو سیستم برای بررسی وضعیت عفونتهای تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید-۱۹ استفاده میشود.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت عنوان کرد: یکی از این سیستمها به رصد ۲۱ پاتوژن معروف است و در این روش از مواردی که با نشانههای بیماریهای تنفسی به مراکز درمانی مراجعه میکنند نمونه تهیه میشود تا این نمونه در آزمایشگاههای خاص مورد آنالیز قرار بگیرد.
مرادی اظهار داشت: براساس این سیستم آخرین یافتههای ما تا هفته پیش نشان میدهد که آنفلوآنزا حدود ۱۷ تا ۱۸ درصد از موارد عفونتهای تنفسی را به خود اختصاص داده است.
به گفته وی ویروس سرماخوردگی نیز حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد از عفونتهای تنفسی را شامل میشود.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: ابتلا به کووید-۱۹ نیز بین ۵ تا ۷ درصد عفونتهای تنفسی را تشکیل میدهد.
مرادی درباره اینکه آیا روند ابتلا به آنفلوآنزا سیری افزایشی دارد، گفت: تقریبا آنفلوانزا از حدود چهار هفته پیش هر هفته حدود یک تا ۲ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی درباره اینکه این روند افزایشی طبیعی است، افزود: با توجه به اینکه در فصل شیوع آنفلوآنزا قرار داریم به نظر میرسد این روند طبیعی است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: البته سیستم دیگری نیز برای بررسی عفونتهای تنفسی وجود دارد و در این سیستم افرادی که با نشانههای عفونت تنفسی به کلینیکهای سرپایی مراجعه میکنند از نظر ابتلا به آنفلوآنزا و کووید-۱۹ بررسی میشوند.
وی ادامه داد: دادههای به دست آمده در این روش نیز مشابه اعدادی است که در نظام رصد ۲۱ پاتوژن به دست آمده است.
مرادی درباره شرایط ابتلا به آنفلوآنزا یادآور شد: از نظر الگوی شیوع، شرایط درست شبیه زمان قبل از شیوع کروناست.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بررسیها نشان میهد بیشتر افراد به آنفلوآنزای نوعA مبتلا شدهاند: عنوان کرد: نشانههای ابتلا نیز تب، سردرد، کوفتگی و خستگی است.
وی ادامه داد: به شهروندان توصیه میشود که در صورت ابتلا آداب تنفسی را رعایت کنند و هنگام سرفه با استفاده یک دستمال دهان و بینی خود را بپوشانند. علاوه بر این بهتر است شهروندان تا زمان بهبود در منزل استراحت کنند تا دیگران را به بیماری مبتلا نکنند.
مرادی عنوان کرد: شستوشوی دست و صورت و پرهیز از حضور در مکانهای پرازدحام نیز میتواند احتمال ابتلا به بیماری را کاهش دهد.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: عفونتهای تنفسی و آنفلوآنزا برای افرادی مانند سالمندان، افراد دارای بیماری زمینهای و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی میتواند خطرناک باشد. به همین دلیل به این افراد توصیه میشود که از ماسکهای تنفسی مناسب استفاده و از حضور در محلهای شلوغ خودداری کنند.
مرادی درباره شرایط شیوع کووید-۱۹ در کشور خاطر نشان کرد: این روزها بیشتر شاهد ابتلا به نوع امیکرون هستیم و میتوان گفت تقریبا کووید-۱۹ به یک ویروس بومی بدل شده است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره اینکه احتمال جهش خطرناک این ویروس وجود دارد گفت: شرایط اضطرار در خصوص کرونا از سوی سازمان جهانی بهداشت برداشته شده است و این مساله نشان میدهد که دیگر جهشهای خطرناکی که سبب مرگ و میر شدید شود در دنیا اتفاق نخواهد افتاد.
به گفته وی، میزان خطر ابتلا به کرونا مانند دیگر عفونتهای تنفسی است.
مرادی درباره استفاده از واکسنکووید-۱۹عنوان کرد: مانند آنفلوآنزا توصیه میشود که سالمندان، افرادی که دارای بیماریهای زمینهای و یا ضعف سیستم ایمنی هستند از واکسن کووید-۱۹ استفاده کنند.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره نقش آلودگیهوا در افزایش ابتلا به بیماریهای تنفسی افزود: طبیعی است که هرچه دستگاه تنفسی به دلیل آلودگیهوا آسیب ببیند احتمال ابتلا به عفونتهای تنفسی نیز بیشتر میشود.
وی ادامه داد: صرفنظر از آسیبهای شیمیایی که به دلیل آلودگی هوا به دستگاه تنفسی وارد میشود، آلودگیهوا مخاط دستگاه تنفسی را مستعد ابتلا به عفونتهای تنفسی میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود