به گزارش جام جم آنلاین، دکتر مجید جعفرینژاد افزود: با توجه به اینکه برای درمان بیماری ویروسی متاپنومای انسانی هیچ درمان ضدویروسی وجود ندارد و واکسن تأیید شدهای برای پیشگیری از آن تولید نشده، لذا بهترین راه درمان آن مراقبتهای پزشکی حمایتی مرسوم است.
وی ادامه داد: ویروس متاپنومای انسانی (اچ. ام. پی. وی) بیشتر از سه طریق ترشحات ناشی از سرفه و عطسه، تماس نزدیک شخصی مانند لمس، دست دادن و ارتباط تنفسی و تماس با اشیاء یا سطوح آلوده به ویروسها و سپس لمس دهان، بینی و چشم منتقل میشود.
معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی تصریح کرد: این گروه از بیماران باید ضمن پوشاندن دهان و بینی به هنگام سرفه و عطسه، تا زمان رفع این علائم از ماسک استفاده کنند و در کنار آن نیز به رعایت مواردی همچون پیشگیری از ظروف غذا و اقلام خوراکی مشترک با دیگران، اجتناب از نزدیک شدن به دیگران و بوسیدن دیگر افراد، ماندن در خانه در صورت داشتن بیماری و عدم نزدیک شدن به گروههای آسیبپذیر توجه کنند.
وی اظهار کرد: همچنین تمیز کردن سطوح آلوده محیطی مانند دستگیره دربها و اسباببازیهای مشترک و نیز لحاظ کردن تهویه هوای مناسب در محیطهای سر بسته در جلوگیری از گسترش این ویروس مورد تاکید است.
جعفری نژاد با بیان اینکه بیماران با علائم بیماری ویروسی اچ. ام. پی. وی باید بهطور مداوم و صحیح دستهای خود را با آب و صابون بشویند، ادامه داد: توصیه میشود شستن درست و مستمر دستها با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه در هر نوبت انجام شود تا از این طریق زمینه انتقال ویروس به دیگران فراهم نشود.
اچ. ام. پی. وی یک ویروس تنفسی است که برای اولینبار در سال ۲۰۰۱ میلادی شناسایی شد. این ویروس به طور معمول مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی را هدف قرار میدهد و میتواند نشانههایی از ناراحتی خفیف و شبیه آنفلوانزا گرفته تا عوارضی شدید مانند ذاتالریه ایجاد کند. افراد آسیبپذیر مانند کودکان خردسال، افراد مسن و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به صورت ویژه در معرض خطر هستند.
علائم ویروس اچ. ام. پی. وی شبیه سرماخوردگی شدید و آنفلوآنزا است و با بیماری کووید ۱۹ شباهت چشمگیری دارد. تب، سرفه، گرفتگی بینی، تنگی نفس، انتقال از راه قطرات تنفسی و سطوح آلوده از موارد مشترک این بیماریها است.