این پروژه، در ابتدای فعالیت خود، بار سنگینی را به دوش کشید و مانند وزنهبرداری که وزنهای سنگین را بهدرستی بالای سر میبرد و چراغهای سفید را روشن میکند، به انتخاب برترین ورزشکار قرن منجر شد. این وزنه سنگین به نام برنامه تلویزیونی «یکصد» از آنتن شبکه ورزش سیما پخش شد و پس از آن، برترینهای سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با جذابیت ویژهای تحت عنوان «قهرمان ایران» در روزهای پایانی سال و ایام تعطیلات نوروز به روی آنتن رفت.
فرآیند انتخاب نامزدها
در این جشنواره، برترینهای ورزش ایران با کولهباری از افتخارات داخلی و خارجی، از طریق یک فرآیند مفصل و با مشارکت بیش از ۶۰۰ نخبه ورزشی کشور انتخاب شدند. نامزدها به کمک مشارکت و رأی مردم برگزیده شدند. هر یک از نامزدها در برنامه تلویزیونی «قهرمان ایران» به عنوان مهمان در کنار سرمربی، رئیس فدراسیون و افرادی که در مسیر موفقیت آنها نقش داشتند، حضور یافتند و با تولید آیتمهای جذاب از افتخارآفرینیهای خود، از مردم درخواست رأی کردند.
مشارکت شگفتانگیز مردم
اما اوج قهرمان ایران، جایی اتفاق میافتد که مردم با رأی خود برترین ورزشکاران سال را انتخاب میکنند. در دو سال گذشته، تعداد شگفتانگیز مشارکت مردم به بیش از ۱۰ میلیون رأی رسید. در جشنواره قهرمان ایران سال ۱۴۰۱، که به تهیهکنندگی احمد موسویان و صادق شهربانویی برگزار شد، بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار رأی ثبت شد و در انتخاب برترینهای ۱۴۰۲، به تهیهکنندگی پوریا خسروی، بیش از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار رأی به ثبت رسید. این آمار، سندی تحسینبرانگیز و مایه افتخار برای شبکه ورزش سیما و مدیر جوان آن، سینا معتضدی، که مبتکر این جشنواره بود، بهشمار میآید.
اهمیت آمار مشارکت در جذب مخاطب
موضوع جذابتر و حائز اهمیتتر این است که این آمار شگفتانگیز مشارکت مردم در یک جشنواره تلویزیونی، در روزهایی که یکی از دغدغههای صداوسیما جذب مخاطب بیشتر است، بهوقوع پیوسته است. انتخاب دقیق و با وسواس نامزدها در هر دوره از این جشنواره، که شامل دو بخش عناوین اصلی و عناوین به انتخاب هیات داوران است، طی یک فرآیند حدود شش تا هفت ماهه و با مشارکت عالیترین نهادهای ورزشی کشور، از جمله وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک، کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیونهای ورزشی، تا پیشکسوتان ورزش و اهالی رسانه که بیش از ۷۰۰ نفر هستند، انجام میشود.
عناوین اصلی جشنواره
عناوین اصلی جشنواره شامل برترین ورزشکار مرد، برترین ورزشکار زن، برترین تیم و دیگر عناوین است که تمام شاخههای ورزش قهرمانی کشور را پوشش میدهد تا رأیدهندگان در جشنواره انتخاب برترین ورزشکار سال، با انتخابهای خود به نوعی در تمام شاخههای ورزش قهرمانی صاحب رأی و نظر باشند.
آغاز دوره جدید جشنواره
حالا با نزدیک شدن به ماهها و هفتههای پایانی سال ۱۴۰۳، صدای پای این جشنواره دوباره در شبکه ورزش به گوش میرسد. دبیرخانه جشنواره برترین ورزشکار سال تقریبا از بعد از اختتامیه برترینهای سال ۱۴۰۲ که قهرمانان بزرگی، چون میرزازاده و ناهید کیانی توسط مردم برگزیده شدند، با نگاهی فنی و شناسایی نقاط ضعف و آسیب، آماده برگزاری دوره جدید جشنواره انتخاب برترین ورزشکار سال یا قهرمان ایران شده است.
لحظات ماندگار جشنواره
شاید کمتر مخاطب ورزشدوستی را بیابیم که در اسفند ۱۴۰۱ وقتی هادی چوپان (نامزد برترین ورزشکار مرد سال ۱۴۰۱) در قاب شبکه ورزش حضور پیدا کرد و با بغض گفت: «من نون و نمک این مملکت را خوردهام و هرگز به کشورم پشت نخواهم کرد»، را فراموش کرده باشد. آن صدای بغضآلود گرگ پارسی، قابی ماندگار در شبکه ورزش شد. هادی چوپانی که با رأی بسیار بالای مردم به عنوان برترین ورزشکار مرد سال ۱۴۰۱ برگزیده شد. همچنین ناهید کیانی که به عنوان برترین ورزشکار زن در سال ۱۴۰۲ به انتخاب مردم شناخته شد و با این جمله از رأی مردم قدردانی کرد: «این عنوان برای من اندازه مدال المپیک ارزش دارد.»
اینها تنها گوشهای از صحنههای ماندگاری است که در جشنواره انتخاب برترینهای ورزش کشور در سالهای گذشته اتفاق افتاده است. جشنوارهای که با تعامل با مخاطب، یکی از حلقههای مفقوده برنامههای تلویزیونی را پیدا کرده و همین مشارکت بالای مخاطبان ورزشدوست، پشتوانه اعتباری قهرمان ایران شده است. بدون شک، نگاه کارشناسی، رعایت عدالت و دور ماندن این جشنواره پرمخاطب از حاشیه و در نهایت یک خروجی فاخر و در شأن ورزش ایران، حاصل تلاش شبانهروزی است که شبکه ورزش بهحق توانسته این مسئولیت بزرگ را بهخوبی انجام دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد