روز گذشته حججالاسلام رازینی و مقیسه که از قضات برجسته و پرسابقه دستگاه قضایی بودند و درسابقه خود کاررسیدگی به پرونده طیف وسیعی از مجرمان وجانیان، از تروریستها و جاسوسان گرفته تا مخلان نظم اقتصادی کشور را داشتند، هدف سوءقصدی تروریستی قرار گرفتند و به خیل شهدای انقلاب اسلامی پیوستند. براساس اطلاعیه قوه قضاییه و طبق تحقیقات اولیه، ضارب نه پروندهای در دیوان عالی کشور داشته و نه از مراجعان به شعب دیوان بوده است. در پی این اقدام تروریستی، عامل مسلح برای جلوگیری ازدستگیری، بهسرعت اقدام به خودکشی میکند.درحال حاضر،تحقیقات برای شناسایی ودستگیری عقبه این اقدام تروریستی آغاز شده است. روز گذشته حجتالاسلام موحدی، دادستان کل کشور به دادستان تهران دستور داد به این پرونده با سرعت و دقت رسیدگی و با هماهنگی ضابطان، نسبت به شناسایی و دستگیری عاملان و عقبه این جنایت، تمام اقدامات لازم انجام شود.
شهید مقیسه؛ مردی که مغضوب دشمنان ملت بود
حجتالاسلام محمد مُقیسه سال ۱۳۳۵ در شهر سبزوار خراسان رضوی بهدنیا آمد. این روحانی و قاضی خدوم و خوشنام کشور با سابقه ۳۳ سال خدمت در دادگاه انقلاب، از قضات برجسته این دادگاه بهشمار میرفت. اتحادیه اروپا طی تصمیم خود در مورخ ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ (۱۳آوریل۲۰۱۱)، ۳۲ مقام ایرانی از جمله شهید مقیسه را در لیست تحریمهای ضدایرانی خود قرار داد. همچنین، در ۲۸ آذر سال ۱۳۹۸ وزارت خزانهداری آمریکا و در ۲۹ خرداد ۱۴۰۲، وزارت خارجه کانادا نیز نام محمد مقیسه را در فهرست تحریمهای خود گنجاند. حجتالاسلام محمد مقیسه که سابقه حضور درمناطق عملیاتی طی جنگ تحمیلی ایران و عراق را در کارنامه خود داشت، فعالیت خود را از سال ۱۳۶۰ با نام مستعار ناصریان در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز کرد. وی ابتدا دادیار شعبه بود و در سال ۶۴ ناظر زندان قزلحصار شد. حجتالاسلام مقیسه، بعد از بستهشدن زندان قزلحصار، دادیار و ناظر زندان رجاییشهر (گوهردشت) شد. قاضی مقیسه ۳۳ سال در دادگاه انقلاب حضور داشت و با توجه به تجریبات بالایی که داشت و نظر به همین سابقه پربار آبان ۱۳۹۹ به دیوانعالی کشور بهعنوان عالیترین مرجع نظام قضایی کشور منتقل شد. حجتالاسلام محمد مقیسه که اخیرا به ریاست شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور منصوب شده بود، در پروندههای فنی و حساس مربوط به منافقین، اعضای فرقه داعش، سرکردگان فرقه بهایی و برخی اغتشاشگران سال ۸۸ و برخی از گروههای محارب سابقه بررسی و صدور رای داشت.
تقلای مکرر دشمن برای ترور شهید رازینی
شهید رازینی از قضاتی بود که در دوران حساس دهه ۶۰، درخاموشکردن فتنههایی که گروهک تروریستی منافقین وسایر گروههای معاند برپا کرده بودند، قاطعیت و شجاعت انقلابی قابل توجهی نشان داده بود و در کنار مسئولیتهای مهمی که در دستگاه قضایی برعهده داشت، در محاکمه و مجازات عوامل نفوذی و خرابکاران نقش بهسزایی ایفا کرد و در واقع قاطعیتش او را به یکی از اهداف لیستهای ترور دشمنان انقلاب تبدیل کرده بود. در دیماه سال ۱۳۷۷ حجتالاسلام رازینی که رئیس دادگستری تهران بود، شب ۱۸ ماه رمضان هنگام خروج از محل کارش با نصب بمب آهنربایی به خودروی حامل وی توسط موتورسواران مورد سوءقصد قرار گرفت و مجروح شد.همان زمان حضرت آیتا...خامنهای،رهبرمعظمانقلاب اسلامی از حجتالاسلام علی رازینی، رئیس کل دادگستری استان تهران که در اثر ترور نافرجام دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی در بیمارستانی درتهران بستری شده بود، عیادت کردند و آن حادثه را «امتحان الهی» خواندند و تاکید کردند: همه ما در آرزوی شهادتیم. انشاءا... خداوند این را وسیلهای برای تقرب بیشتر شما به پروردگار و جلب توجه و لطف پروردگار قرار بدهد.
خشم ناکثین و منافقین از مردان عدالت
شهادت دو قاضی برجسته دستگاه قضایی نشان از اوج خشم دشمنان انقلاب دارد.سالها مبارزه بیامان این دو قاضی با تروریستها، منافقین و مخلان امنیت ملی، آنها را به نمادی از اقتدار نظام و مانعی بزرگ در برابر اهداف شوم دشمنان تبدیل کرده بود. قرارگرفتن نام شهید مقیسه در لیست تحریمهای چند کشور غربی و سوءقصد نافرجام قبلی علیه شهید رازینی، این گمانه را تقویت میکند که این ترور، عملیاتی هدفمند و برنامهریزیشده بوده است. این جنایت هولناک، نهتنها نشان از کینه عمیق دشمنان نسبت به ایران اسلامی دارد، بلکه عزم راسخ ملت ایران را برای ادامه مسیر مبارزه با تروریسم و دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی بیش از پیش تقویت خواهد کرد.
توضیحات مصطفی ️پورمحمدی درباره جزئیات ماجرا
مصطفی پورمحمدی، وزیر پیشین دادگستری با حضور در تلویزیون توضیحاتی درباره جزئیات این حادثه تروریستی بیان کرد. پورمحمدی گفت: قاتل از مدتی قبل تلاش داشته با کارکنان مجتمع حس صمیمیت ایجاد کند و سوالاتی در مورد پروندهها و محل ارجاع پروندههای سازمان منافقین میکرده است.وی افزود: قاتل هنگام شلیک به قاضی سوم از سازمان مجاهدین(منافقین) سخن میگفته، حرفهای او نشان میدهد ممکن است وابسته به سازمان یا تحت تاثیر آنها بوده باشد.به گفته پورمحمدی، قاتل جزو مستخدمین خدماتی مجموعه بوده و پس از آنکه میبیند گلولههایش در حال اتمام است خودش را میزند.این موضوع حتما باید زنگ خطری برای نهادهای اطلاعاتی و امنیت باشد، همه باید هوشیار باشیم، دشمن میخواهد اساس امنیت کشور را مخدوش کند.
پیگیری رؤسای سه قوه برای معرفی آمران و عاملان
دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهوردرپیامی ضمن تسلیت شهادت حججالاسلام علی رازینی و محمد مقیسه، دستور پیگیری این حادثه را داد و از نیروهای امنیتی وانتظامی اکیداخواست دراسرعوقت با بررسی ابعاد و زوایای این حرکت مذموم، نسبت به معرفی آمران و عاملان آن، اقدامات لازم به عملآورند.همچنین حجتالاسلام محسنی اژهای در پیامی شهادت دو قاضی برجسته و خوشسابقه، حججالاسلام آقایان علی رازینی و محمد مقیسه در حادثه تروریستی را تسلیت گفت. در پیام حجتالاسلام اژهای، با تاکید بر اینکه این دو شهید عدلیه طی سالیان دراز خدمت دردستگاه قضا، پیوسته درخط مقدم تحقق عدالت و استیفای حقوق مظلومین از ظالمان و فاجران و تبهکاران بودند و لحظهای در محاکمه و مجازات تروریستها، جاسوسان، قاتلان مردم و تهدیدکنندگان امنیت شهروندان، دچار سستی و فترت نشدند، آمده است: این دو قاضی شهید، درمقام قضا و احیای حقوق مردم، قاطعیت، شجاعت و صراحت داشتند و همین امر، ناکثان و منافقان را ناخوش میآمد.رئیس مجلس شورای اسلامی هم درپیامی بهمناسبت شهادت قضات دیوان عالی کشور،ضمن ابرازتاسف وتاثروبیان اینکه این خادمان ملت پیشتر نیزبارها موردتهدید،سوءقصد و مجروحیت از سوی تروریستهای کوردل قرار گرفته بودند، تاکید کرد: لازم است نهادهای امنیتی و انتظامی به فوریت نسبت به بررسی ابعاد این حادثه اقدام کرده و کمیسیونهای قضایی و حقوقی و امنیت ملی مجلس نیز با بررسیهای لازم، گزارشی از آن را به نمایندگان ملت ارائه کنند.