به گزارش جام جم آنلاین، آیین اختتامیه چهلوسومین جشنواره فیلم فجر با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از عصر امروز ۲۲ بهمن در برج میلاد تهران در حال برگزاری است.
در این مراسم هنرمندانی از جمله عنایت بخشی، شهاب حسینی، تورج منصوری، سعید خانی، عبدالله اسکندری، علی قائم مقامی، کارن همایونفر، علی اوجی، نرگس محمدی، فرهاد آئیش، بهنام تشکر، محمود کریمی، سیدمحمود رضوی و ... حضور دارند.
علی زند وکیلی خواننده موسیقی کشورمان در این مراسم به اجرای قطعاتی خواهد پرداخت و برای اولین بار مدعوین به مراسم براساس شماره صندلی در جای خود مستقر شده اند.
محمدرضا شهیدی فر اجرای مراسم را برعهده دارد. مراسم با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد.
در ابتدای مراسم محمدرضا شهیدیفر گفت: در دهههای گذشته صفهای طولانی سینما در ایام جشنواره را به یاد داریم و گاهی حسرت میخوریم که چرا دیگر تکرار نمیشود اما امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و تعداد زیاد سینماها ما کمتر چنین صفهای طولانی را مشاهده میکنیم. سینمای ایران همواره محل اصلی تجلی اندیشه و رشد مردم ایران است.
چشم بد دور که هنوز بزرگان و هنرمندان اینجا هستند و کار میکنند
منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره در ابتدای مراسم روی صحنه آمد و گفت: کاش تک تک شما اینجا بودید و این جمعیت را مشاهده میکردید.
وی افزود: گاهی به من میگویند که گزارش ارائه کن اما من چه گزارشی باید ارائه کنم؟ ما کارمان را انجام دادیم و اگر درست باشد در چشم تیزبین همه افراد دیده میشود و اگر مشکلی وجود داشته باشد ما مشتاقانه نقدها را میشنویم.
شاهسواری با اشاره به استقبال مخاطبان گفت: ما در همه وجوه امسال به آمار سالهای قبل کرونا برگشتیم با بیش از ۳۰ درصد رشد. هنوز در بسیاری از سالنهای تهران و شهرستانها فیلمها در حال نمایش است. بیش از ۳۵۰ هزار بلیت توسط مخاطبان خریداری شده است.
وی در پایان تاکید کرد: هم کرونا و هم مسائل اجتماعی سالهای اخیر ما را از دور هم بودن محروم کرده بود. باید این را بدانیم که ما جدا از هم نیستیم و یک تن واحد هستیم. چشم بد دور که هنوز بزرگان و هنرمندان اینجا هستند و کار میکنند. شب خوبی داشته باشید.
اهدای جوایز بخش فیلم کوتاه
سپس هیئت انتخاب بخش فیلم کوتاه جشنواره فیلم فجر برای اهدای جوایز این بخش روی صحنه آمدند.
دیپلم افتخار اقتباس ادبی به فیلم «کوتی» ساخته سهیلا پورمحمدی اهدا شد.
پورمحمدی پس از دریافت دیپلم گفت: از استاد هوشنگ مرادی کرمانی تشکر میکنم که اجازه دادند داستانشان را بسازم.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه به فیلم «دادرسی» ساخته نادره سادات سرکی اهدا شد.
وی پس از دریافت جایزهاش بیان کرد: خدا را شکر میکنم که این فرصت در اختیار من قرار گرفت. من متاسفانه از نزدیک شاهد موارد کودکآزاری و تجاوز به کودکان بودم و حتی متعرض را میشناختم. این فرصت را داشتم که با یکی از خانوادهها برای پیگیری حقوقی قضیه همراه شوم. اما متاسفانه متوجه شدم که قوانین ما در این زمینه خلأهای زیادی دارد و ممکن است حتی عرصه را برای متجاوز بازتر کند. امیدوارم پیام این فیلم به گوش قانونگذاران برسد.
اهدای جوایز بخش مستند
در ادامه مراسم هیئت انتخاب بخش مستند جشنواره فیلم فجر روی صحنه آمدند تا جوایز این بخش را اهدا کنند.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردان فیلم مستند سینمایی به نیما مهدیان برای فیلم «یک وجب خاک» رسید.
نیما مهدیان پس از دریافت سیمرغ عنوان کرد: از همسر و خانواده شهید تشکر میکنم که به من محبت کردند. من ژانرهای مختلفی ساخته ام و برای ساخت این مستند ۲ سال تحقیق کردم. بدون هیچگونه سیاستزدگی و جناحبندی سیاسی سعی کردم در این مستند از یک خلا فرهنگی و انفعال رسانهای صحبت کنم. من اینجایزه را به فرزندان شهدای مدافع حرم اهدا میکنم.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند به جعفر صادقی تهیه کننده مستند «شگرد» اهدا شد.
وی پس از دریافت جایزه عنوان کرد: امیدوارم این سیمرغ باعث شود سوژه فیلم ما بیشتر دیده شود.
اهدای جوایز بخش سودای سیمرغ
در ادامه مراسم نوبت به بخش سودای سیمرغ رسید و هیئت داوران جشنواره برای اهدای جوایز این بخش روی صحنه آمدند. برای معرفی هرکدام از داوران یک ویدئوی مخصوص با لحنی طنز تهیه شده بود.
سیمرغ بهترین جلوههای ویژه بصری
سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی به علیرضا واعظ برای فیلم «موسی کلیمالله» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه بصری به امیر ولیخانی برای فیلم «صیاد» اهدا شد.
سیمرغ بهترین جلوههای ویژه میدانی
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی ضمن تقدیر از حمید رسولیان برای فیلمهای «۱۹۶۸» و «اسفند» به حمید رسولیان برای فیلم «صیاد» اهدا شد.
حمید رسولیان سپس عنوان کرد: خدا را شکر میکنم فیلمهایی کار میکنم که ارزشی و برای شهدا هستند. همه ما مدیون شهدا هستیم. این سومین سال پیاپی است که این سیمرغ را به شهدا تقدیم میکنم. امسال هم این جایزه را به شهیدان خدمت، شهید ابراهیم رئیسی و شهید امیرعبدالهیان تقدیم میکنم.
سیمرغ بهترین چهره پردازی
سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی به شهرام خلج برای فیلم «موسی کلیمالله» اهدا شد.
سیمرغ بهترین طراحی لباس
سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس به آذر محمدی برای فیلم «موسی کلیمالله» اهدا شد.
آذر محمدی پس از دریافت سیمرغ عنوان کرد: بسیار مفتخرم که امشب در جمع اساتید سینما حضور دارم. ۴ سال است که با این پروژه همکاری دارم و از همه عوامل تشکر میکنم.
سیمرغ بهترین طراحی صحنه
سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به کیوان مقدم برای فیلم «موسی کلیمالله» اهدا شد.
سیمرغ بهترین صدا
سیمرغ بلورین بهترین صدا (صدابردار-صداگذار) به میثم یاردیلو و حسین قورچیان برای فیلم «گوزنهای اتوبان» اهدا شد.
قورچیان گفت: من تا همین چند دقیقه پیش در استودیو بودم. امسال باندهای صوتی فیلمها خیلی جدی بود زیرا تعداد زیادی فیلم جنگی در جشنواره داشتیم. ممنونم از هیئت داوران که این نگاه عمیق را به صدا داشتند. پدر من هنرمند تجسمی است و همیشه در کارهایش نمادی از سیمرغ هست. من این سیمرغ را به مردم تقدیم میکنم.
سیمرغ بهترین موسیقی
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی به کارن همایونفر برای فیلم «اسفند» اهدا شد.
سیمرغ بهترین تدوین
سیمرغ بلورین بهترین تدوین به عماد خدابخش برای فیلم «بچه مردم» اهدا شد.
سیمرغ بهترین فیلمبرداری
دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری به میلاد پرتوی برای فیلم «بچه مردم» اهدا شد.
میلاد پرتوی عنوان کرد: سیمرغ میخواستم اما همین دیپلم هم خیلی برایم مهم است. این جایزه را به عوامل فیلم و خانواده عزیزم اهدا میکنم.
علیرضا زریندست عضو هیئت داوران و فیلمبردار پیشکسوت سینما عنوان کرد: جای جای این مملکت استعدادهای فراوانی دارد که هرکدام میتوانند به مردان بزرگی در سینمای ایران تبدیل شوند اما آقای پرتوی یکی از استعدادهای بزرگ سینمای ایران هستند.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به علیمحمد قاسمی برای فیلم «شمال از جنوب غربی» اهدا شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی جامجم با دکتر موسی حقانی بررسی شد:
گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین علی ذوعلم