در روز پنجم آوریل، به مناسبت «روز جهانی کودک فلسطینی»، وزارت آموزشوپرورش فلسطین اعلام کرد که کودکان از قربانیان اصلی تجاوزات اسرائیل هستند و بیش از ۱۷هزارکودک ازاکتبر۲۰۲۳ تاکنون در غزه شهید شدهاند.ازاین تعداد ۱۵ هزار و ۶۰۰ نفر شناسایی شدهاند. بسیاری دیگر همچنان زیر آوار مدفون هستند و مرگ آنها حتمی فرض میشود.
این وزارتخانه افزود: «این رقم عمق فاجعهای را که کودکان تجربه میکنند نشان میدهد؛ هر عدد نمادی از یک زندگی، خاطرات و تجربیاتی است که از بین رفتهاند.»
رژیم صهیونیستی هر ۴۵ دقیقه در غزه یک کودک را به شهادت میرساند و این یعنی بهطور میانگین، روزانه۳۰ کودک درطول ۵۳۵ روز گذشته جانشان را از دست دادهاند. علاوه بر کودکانی که در غزه به شهادت میرسند، بیماری، قطع عضو، نبود دارو و غذا هم گریبان کودکان غزه را گرفته است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرده که دستکم ۶۰۲ هزار کودک در معرض فلج دائمی و سایر ناتوانیهای مزمن هستند، مگر اینکه بهزودی واکسنهای لازم را دریافت کنند. در بیانیه این وزارتخانه آمده: «جلوگیری صهیونیستها از ورود واکسنهای فلج اطفال به نوار غزه، یک بمب ساعتی است که خطر شیوع این بیماری را در پی دارد.»وزارت بهداشت افزود که جلوگیری از ورود واکسنها، هدفگیری غیرمستقیم کودکان غزه محسوب میشود و هشدار داد که این اقدام ممکن است تمام تلاشهای صورتگرفته در هفتماه گذشته برای اجرای برنامه واکسیناسیون فلج اطفال در غزه را نابود کند و به پیامدهای جدی و فاجعهبار برای نظام سلامت شکننده این منطقه منجر شود. چندماه بعد از آغاز نسلکشی در غزه، با فشارهای بینالمللی و بعد از ابتلای چند کودک به فلج اطفال بعد از بیش از ۲۰ سال در غزه، واکسیناسیون محدودی علیه این بیماری در غزه آغاز شد. دو مرحله واکسیناسیون در سپتامبر و اکتبر ۲۰۲۴ برگزار شد که طی آن بیش از ۹۵ درصد از کودکان هدف، دو دوز واکسن خوراکی فلج اطفال را دریافت کردند. با این حال، نمونهبرداریهای محیطی در دو نقطه در دسامبر ۲۰۲۴ و ژانویه ۲۰۲۵ نشان داد که ویروس فلج اطفال همچنان در حال گردش است.
در ۱۸مارس، رژیمصهیونیستی به طور یکجانبه حملات هوایی خود را از سر گرفت و آتشبس با حماس را که از ژانویه برقرار بود، شکست؛ حملهای که موجب شهادت بیش از ۱۷۰ کودک در یک شب شد.
به گزارش دفتر رسانهای دولت در غزه، نظامیان صهیونیست تنها در عرض ۲۰روز،۴۹۰ کودک را به شهادت رساندهاند. این موضوع شمار کل شهدا را از زمان پایان آتشبس در ۱۸ مارس، به ۱۳۵۰نفر رسانده است.
موضوع دیگری که کودکان غزه را هدف قرار داده، محرومیت آنها از دریافت کمکهای حیاتی است. از دوم مارس ۲۰۲۵ تاکنون، هیچ کمکی اجازه ورود به نوار غزه را نداشته؛ این طولانیترین دوره مسدودشدن کمکها از آغاز نسلکشی تاکنون به شمار میرود که منجربه کمبود شدید غذا، آب سالم، سرپناه و تجهیزات پزشکی شده است. در غیاب این مایحتاج اساسی، سوءتغذیه، بیماریها و سایر وضعیتهای قابل پیشگیری بهسرعت افزایش یافته و احتمال شهادت کودکان بهدلیل شرایط قابل درمان بیشتر میشود. کودکانی که تحت درمان سوء تغذیه قرار دارند، در معرض خطر جدی هستند. از تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۵، ۲۱مرکز درمانی که معادل ۱۵ درصد کل مراکز درمانی سرپایی است، بهدلیل دستورات تخلیه یا بمباران تعطیل شدهاند. ۳۵۰ کودکی که به این مراکز وابسته بودند، اکنون با شدت یافتن سوءتغذیه مواجهاند؛ وضعیتی که میتواند جان آنها را تهدید کند. در مناطق مرکزی و جنوبی غزه، غذای مکمل برای نوزادان که در شرایط کمبود غذا برای رشد آنها حیاتی است،بهطورکامل به پایان رسیده است.تنها به اندازه نیاز۴۰۰کودک، برای یک ماه،شیرخشک آماده مصرف باقیمانده است.در حالی که یونیسف برآورد کرده که حدود ۱۰هزار نوزاد زیر ششماه به تغذیه مکمل نیاز دارند، در صورت نبود این شیر خشک، خانوادهها ممکن است به استفاده از جایگزینهایی روی آورند که با آب ناسالم ترکیب شدهاند. کودکانی که در غزه ازبمبهای آمریکایی که بهدست صهیونیستها برسرغزه میریزد،جان سالم به دربردهاند،شاهد جنایات متعددی بودهاند. همه آنها زندگی خود را درسایه محاصره ظالمانه رژیمصهیونیستی سپری کردهاند، محاصرهای که از لحظه تولد، بر همه جنبههای زندگیشان تأثیر گذاشته و اگر آیندهای داشته باشند، آینده آنها را هم تحتالشعاع قرار خواهد داد.