به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، سیستان و بلوچستان بهعنوان یکی از استانهای پهناور و دارای ظرفیت بالا در زمینه تولید انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه خورشیدی شناخته میشود؛ این استان بهدلیل برخورداری از آفتاب فراوان و شرایط جغرافیایی مناسب یکی از بهترین مناطق برای توسعه نیروگاههای خورشیدی در کشور محسوب میشود.
سیستان و بلوچستان بهطور معمول دارای ۳۰۰ روز آفتابی در طول سال است و میزان انرژی تابش خورشید در برخی نقاط این استان به بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ کیلووات ساعت در مترمربع در سال میرسد، این میزان تابش برای تولید انرژی خورشیدی بسیار مناسب است و میتواند به تأمین انرژی پایدار و قابل اعتماد کمک کند.
به گفته کارشناسان، با توجه به دشواریهای تأمین انرژی از منابع فسیلی، توسعه انرژی خورشیدی در مناطقی مانند سیستان و بلوچستان میتواند به تأمین انرژی پایدار و مستقل کمک کند، از سوی دیگر با افزایش جمعیت و رشد اقتصادی، نیاز به انرژی برق در این استان در حال افزایش است که استفاده از انرژی خورشیدی میتواند این نیاز را پاسخ دهد.
از طرفی استان سیستان و بلوچستان با شرایط جغرافیایی خاص خود، زمان زیاد تابش آفتاب و شدت نور مناسب یکی از بهترین مناطق برای نصب صفحات خورشیدی در کشور به شمار میرود.
نیروگاههای خورشیدی بهعنوان منابع پایدار و تجدیدپذیر، ظرفیت بالایی برای تامین انرژی مورد نیاز و کاستن اثرهای منفی تغییرات اقلیمی در مناطق مختلف دارند، اما به گفته کارشناسان ایجاد و توسعه این نیروگاهها نیازمند برنامهریزی دقیق، سرمایهگذاریهای مناسب و همکاری بین دولت، بخش خصوصی و جوامع محلی است.
ایجاد ۳۳ نیروگاه خورشیدی در سیستان و بلوچستان
با توجه به ظرفیتهای بیشمار تولید انرژی خورشیدی در سیستان و بلوچستان، مسوولان و کارشناسان ایجاد و توسعه نیروگاههای خورشیدی را یکی از راهکارهای اساسی برای رفع ناترازی برق و از طرفی حرکت به سمت توسعه پایدار در این استان میدانند.
به گفته مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان، ۳۳ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۹۹ مگاوات تولید برق با همکاری شرکت توانیر و سازمان «ساتبا» در سطح استان ایجاد میشود.
محمد رییسی، تامین برق مطمئن، پایدار و پاک با اولویت مناطق نیازمند شبکه برق را از اهداف اجرای این طرح دانست و خاطرنشان کرد: سه هزار و ۵۲۸ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در این استان تاکنون نصب و بهرهبرداری شده است.
وی چشم انداز ایجاد نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس در سیستان و بلوچستان را حدود پنج هزار نیروگاه دانست و خاطرنشان کرد: اقدامات و برنامه ریزی لازم برای ایجاد این تعداد نیروگاه صورت گرفته و عملیات اجرایی آن در حال انجام است.
رییسی یکی از اقدامات مهم انجام شده در زمینه توسعه نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس را انعقاد قرارداد با دستگاه هایی، چون کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی دانست تا افراد زیر پوشش این مراکز بتوانند با ثبت نام و ایجاد نیروگاه خورشیدی از این ظرفیت استفاده کنند.
وی تاکید کرد که سیستان و بلوچستان با توجه به ظرفیتهای موجود قابلیت تبدیل شدن به قطب انرژیهای تجدید پذیر کشور را دارد.
با توجه به سیاستهای راهبردی دولت و مسوولان سیستان و بلوچستان مبنی بر توسعه نیروگاههای خورشیدی در این خطه، مباحث مربوط به صدور مجوزها، سرمایه گذاری و تامین منابع مالی مورد نیاز آن از اهمیت خاصی برخوردار است.
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان، صدور و نظارت بر مجوزهای مربوط به نیروگاههای بزرگ ساخت نیروگاههای خورشیدی از طریق دستگاههای متولی انجام خواهد شد.
مجیب حسنی با بیان اینکه تسهیلات بانکی مربوط به نیروگاههای خورشیدی پس از دستیابی پروژهها به پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصد تخصیص مییابد، تصریح کرد که این سیاست از هدررفت منابع پیشگیری کرده و تعهد سرمایهگذاران به اجرای پروژهها را تضمین میکند.
وی تاکید کرد که بررسی مجوزها و ارزیابی تعهدات در این بخش بهگونهای طراحی شده است که مانع جذب سرمایهگذاری جدید نشود.
حسنی از طرح ایجاد حداقل یک روستای الگو در هر شهرستان در زمینه بهرهگیری از انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: افزایش اعتبارات استانی و استفاده از ظرفیتهای محلی، محور اصلی این طرح است.
به گفته وی، برای تسریع در فرآیندهای مربوط به اجرای این طرح، اختیارات بیشتری به مدیران استانی تفویض خواهد شد.
استان سیستان و بلوچستان با بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارای ۲۶ شهرستان، ۶۷ بخش، ۵۴ شهر و ۱۴۲ دهستان است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان