به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، عطر گل و گلاب فضا را پر کرده؛ دور تا دور میز کنفرانس با حریر صورتی رنگ گلهای محمدی تزیین شده و طولی نمیکشد که مهمانان از دور و نزدیک برای شرکت در نشستی صمیمانه از راه میرسند.
نشستی که با حضور متولیان کشاورزی و اهالی رسانه برگزار شده تا در آستانه فرا رسیدن روز میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب، ظرفیتهای میمند و مشکلات این خطه در زمینه تولید و صادرات این گل عطرآگین مطرح و بازخوانی شود. اما دقایق زیادی نگذشته بود که کار به درددل میرسد و فعالان در این عرصه به بیان دغدغههای ریز و درشت خود در این صنعت میپردازند.
یکی از ظرفیتهای بیشمار این منطقه در تولید گل و گلاب میگوید و دیگری از کمبود زیرساختهای لازم برای برگزاری جشنواره و میزبانی گردشگران گلایه میکند.
متولیان برپایی جشنواره پیشنهاد جلوگیری از خاموشی برق در هنگام برگزاری این رویداد را میدهند و کشاورزان هم واقعی نبودن قیمت گل محمدی و مشکل موقوفه بودن این منطقه را به عنوان مهمترین دغدغه فعالان در این عرصه مطرح میکنند.
از نبود هتل جهت اسکان گردشگران تا نگرانی برای خاموشی
بخشدار میمند در این نشست گفت: میمند همچون نگینی در فارس و کشور میدرخشد و امیدواریم با هم افزایی مسئولان، همراهی متولیان و بکارگیری توانمندیها، بتوانیم در مسیر توسعه این منطقه گام برداریم.
سعید ساسانی خواستار توجه مسئولان به مسائلی مانند سرمایه در گردش گلاب و اختصاص اعتبار لازم برای احیای قنوات شد و گفت: میمند چندین سال با خشکسالی مواجه بوده؛ این منطقه در گذشته از ۲۵ قنات بهره میبرده که این قناتها به دلیل خشکسالی احیا نشدهاند.
او درباره مشکلات زیرساختی میمند در صنعت گردشگری هم گفت: میمند از نبود هتل رنج میبرد و گردشگرانی که به این شهر سفر میکنند، به دلیل کمبود زیرساختها با مشکل بسیاری مواجه میشوند. این در حالیست که این منطقه در اردیبهشت ماه میزبان گردشگران بسیاری از گوشه و کنار کشور است.
بخشدار میمند یکی از مهمترین دغدغهها در هنگام برگزاری جشنواره گل و گلاب را قطعی برق عنوان کرد و خواستار عدم خاموشی در روزهای برپایی این رویداد شد.
وی ابراز امیدواری کرد که اعتبارات مورد نیاز برای توسعه زیرساختها تأمین و شرایط لازم جهت جذب سرمایهگذار در این منطقه فراهم شود.
رونق گردشگری با برگزاری جشنواره
متولیان برگزاری جشنواره گل و گلاب میمند معتقدند برپایی این رویداد در طول سالهای گذشته موجب رونق گرفتن گردشگری در این منطقه و معرفی شدن میمند به عنوان شهر ملی شیشهگری شده است.
شهردار میمند در این باره گفت: بزرگترین فستیوال طبیعی جنوب کشور تحت عنوان جشنواره گل و گلاب هر ساله در میمند برگزار میشود. این برنامه به مدت یک ماه طول میکشد و میمند همه ساله در اردیبهشت پذیرای گردشگران زیادی از استانهای همجوار و دیگر شهرستانهای فارس است؛ لذا برگزاری این رویداد کمک شایانی به رونق گردشگری کرده است.
محمد رضازاده که معتقد است رسانه نقش مهمی در برپایی باشکوه جشنواره گل و گلاب و رونق گرفتن گردشگری در میمند داشته، افزود: وضعیت حمل و نقل جادهای و زیرساختها در میمند نسبت به گذشته مطلوبتر شده و مدیریت محیطی و امنیتی نیز در شرایط خوبی به سر میبرد.
او یادآور شد: امسال مباحث آموزشی و توسعه ابزارهای اهالی منطقه جهت میزبانی از گردشگران بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته که این مباحث شامل توسعه هتلینگ، رستورانها، اقامتگردی و بومگردی میشود.
شهردار میمند از بهتر شدن وضعیت ارتباطات این منطقه با دیگر مناطق کشور به واسطه برگزاری جشنواره گل و گلاب سخن گفت و ادامه داد: صنعت گل و گلاب در میمند صنعتی دو هزار ساله است و میمند از ظرفیتهای بالایی در این عرصه بهره میبرد.
به گفته رضازاده، برگزاری جشنواره گل و گلاب موجبات معرفی شدن میمند را به عنوان شهر ملی شیشهگری فراهم کرده و سال گذشته میمند به عنوان شهر ملی شیشهگری شناخته شده است.
او اضافه کرد: به منظور توسعه صنعت گردشگری که اقتصاد شهر را در برمیگیرد، سند توسعه گردشگری میمند با همکاری شورا در دستور تدوین قرار خواهد گرفت.
موانع صادراتی گل محمدی؛ موقوفه بودن میمند
اما یکی از مهمترین دغدغههایی که در این نشست مطرح شد، موضوع موقوفه بودن میمند بود؛ موضوعی که سالهاست این منطقه را با فراز و فرودهای بسیاری مواجه کرده. برخی اهالی میمند موضوع وقفی بودن این منطقه را قبول ندارند و خواستار تعیین تکلیف خود شدهاند، ولی این معضل هنوز که هنوز است رفع نشده و آنها را با چالشهای بسیاری برای فعالیت در بخشهای مختلف مواجه کرده است.
نماینده مردم شهرستانهای فیروزآباد، قیر و کارزین و فراشبند در مجلس شورای اسلامی که در این نشست حضور داشت، برخی مشکلات کشاورزان را به بحث موقوفه بودن میمند نسبت داد و در این باره گفت: در صدور پروانه بهرهبرداری موانعی وجود دارد که قرار است این موانع و همچنین موقوفه بودن این منطقه با حضور استاندار فارس بررسی شود.
محمدمهدی فروردین بر این باور است که برای حل موضوع موقوفهای میمند باید مطالبه و حرف مردم شنیده شود.
او که معتقد است میمند میتواند هدف گردشگری فارس و کشور باشد، گفت: این امر با گسترش تبلیغات و تعامل هر چه بیشتر با رسانهها محقق خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان