انتقاد عفو بین الملل از جنایت‌های رژیم صهیونیستی و سرکوب‌گری حامیان آن

سازمان عفو بین الملل علاوه بر درخواست محاکمه فوری رژیم صهیونیستی، نسبت به اقدامات آمریکا و کشورهای اروپایی در سرکوب اعتراضات ضد صهیونیستی ابراز نگرانی کرد.
سازمان عفو بین الملل علاوه بر درخواست محاکمه فوری رژیم صهیونیستی، نسبت به اقدامات آمریکا و کشورهای اروپایی در سرکوب اعتراضات ضد صهیونیستی ابراز نگرانی کرد.
کد خبر: ۱۵۰۱۵۸۹

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه خبری الجزیره، سازمان عفو بین‌الملل در گزارش سالیانه خود رژیم صهیونیستی را به ارتکاب جنایاتی که تا سطح نسل کشی در نوار غزه پیش رفته، محکوم و اعلام کرد که نقض گسترده قوانین بین‌المللی در رفتارهای این رژیم دیده می‌شود.

گزارش سالیانه عفو بین‌الملل مربوط به سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ اعلام می‌کند که این حملات غیرقانونی است و به شکل عمدی شبکه‌های آب و فاضلاب و انرژی و تأسیسات زیرساختی را هدف قرار می‌دهد که باعث محروم شدن ساکنان غزه از ابتدایی‌ترین لوازم زندگی شده است.

نقش انگلیس در جنایت‌های رژیم صهیونیستی

گزارش سازمان عفو بین الملل همچنین از ادامه صادرات سلاح توسط دولت لندن به رژیم صهیونیستی که به موازات ایجاد محدودیت در آزادی‌های عمومی در داخل کشورهای غربی صورت گرفته، به شدت انتقاد کرد.

«کارلا مکلارین» مدیر روابط دولتی و سیاسی در سازمان عفو بین‌الملل در این رابطه به الجزیره گفت که دولت انگلستان همچنان با وجود در دسترس بودن دلایل و مستند مبنی بر وقوع تجاوزهای خطرناک علیه قوانین بین الملل توسط اسرائیل، به انتقال سلاح به رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد که این اقدام نه تنها عملی غیرمسئولانه است، بلکه خطر دست داشتن در نسل کشی مستمر علیه غزه را نیز افزایش می‌دهد.

وی افزود در شرایطی که فلسطینیان در نتیجه فرار رژیم صهیونیستی از مجازات، کشته می‌شوند؛ حق و ضرورت انجام اعتراضات مسالمت آمیز نسبت به این جنایت‌ها بیش از پیش احساس می‌شود.

مکلارین رژیم صهیونیستی را به حملات هوایی کورکورانه و محاصره گسترده و شکنجه جمعی مردم غزه متهم کرده و گفت که این سیاست‌ها به کشته شدن هزاران غیرنظامی منجر شده که بیشتر آنها را کودکان تشکیل می‌دهند و زیرساخت‌های منطقه محاصره شده غزه در نتیجه این اقدامات تخریب شده است.

وی خاطرنشان کرد که نیروهای نظامی اسرائیل به شکل آشکار توافق منع کشتار جمعی را نقض می‌کنند که این موضوع نیازمند محاکمه بین المللی اسرائیل به شکل فوری است.

وی بار دیگر خواستار حمایت جهانی از تحقیقات دادگاه بین المللی لاهه در خصوص اتهامات مطرح شده علیه اسرائیل در ارتکاب جنایات جنگی و ضد انسانی در غزه شده و از تمامی دولت‌ها خواست تا به آزادی بیان و حق تجمع مسالمت آمیز و اعتراض به نسل کشی‌های صورت گرفته در غزه احترام بگذارند و جرم انگاری اعلام همبستگی با فلسطینیان یا انتقاد از سیاست‌های رژیم صهیونیستی را متوقف کنند.

سرکوب اعتراضات ضد صهیونیستی

گزارش سالیانه عفو بین‌الملل با تمرکز بر گسترش روزافزون سرکوب اعتراضات مردمی و حمایت از فلسطینیان اعلام کرد که این اقدامات در مناطق دنیا با سرکوب بی‌سابقه‌ای مواجه می‌شود و حکومت‌ها اقدام به بازداشت دانشجویان و فعالان سیاسی و مدافعان حقوق بشر می‌کنند.

این گزارش تصریح کرد که چنین رفتارهایی در آمریکا و فرانسه و آلمان و انگلستان مشاهده شده و این کشورها از قوانین امنیتی و مبارزه با تروریسم برای توجیه سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز سو استفاده می‌کنند.

این گزارش به ابعاد سرکوب اعلام همبستگی افکار عمومی با فلسطینیان یا انتقاد از نسل کشی صورت گرفته توسط اسرائیل در غزه اشاره کرده و آنها را در موارد زیر برشمرده است:

- در آلمان سر دادن شعار «از رود تا دریا» جرم تلقی شده و محکومیت قضائی را در پی دارد. بیشتر اعتراضات حامی فلسطین در این کشور ممنوع شده و محدودیت‌های زیادی در زبان‌های استفاده شده در تظاهرات اعمال شده است. همچنین گزارش‌های زیادی از استفاده مفرط نظامیان آلمانی از زور علیه معترضان و تظاهرات کنندگان وجود دارد.

- در انگلستان آزادی بیان در خصوص حمایت از فلسطین کاملاً محدود شده است.

- در فرانسه کسانی که با فلسطین ابراز همدردی و همبستگی می‌کنند، با اتهامات متعددی از جمله حمایت از تروریسم مجازات می‌شوند و شرکت کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز حمایت از فلسطین جریمه شده‌اند.

- در اسپانیا نیز فعالان سیاسی با اتهامات مشابه موارد بالا مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.

- در اتریش؛ پلیس این کشور، اقدام به سرکوب اعتراضات حمایت از فلسطین در دو دانشگاه وین و دانشگاه پلی تکنیک وین کرده است.

- تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز در سوئد با محدودیت‌ها و خشونت‌ها و پیگردهای حقوقی متعدد مواجه شده‌اند.

- پارلمان هلند سر دادن شعار «از رود تا دریا» را ممنوع کرده و وزیر دادگستری این کشور تلاش دارد محدودیت‌هایی در حق برگزاری تظاهرات ضد صهیونیستی ایجاد کند.

- در آمریکا نیز بیشتر دانشگاه‌های این کشور شاهد اعتراضات دانشجویی و کارمندی ضد جنگ در غزه و مخالفت با هم دستی آمریکا با اسرائیل در این جنگ بوده اند. شرکت کنندگان در این راهپیمایی‌ها خواستار توقف جنگ و توقف کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به رژیم صهیونیستی و خروج سرمایه‌گذاری‌های این کشور از شرکت‌های شده است.

عفو بین‌الملل می‌افزاید که در خاورمیانه نیز اعلام همبستگی با فلسطینیان با محدودیت‌ها و سرکوب‌های متعددی مواجه است. در اردن صدها نفر به موجب قانون جرایم الکترونیک به انتقاد از حاکمیت یا اعلام همبستگی با فلسطینیان متهم و بازداشت شده‌اند. حاکمیت مصر نیز تعدادی از مردم این کشور را قبل از برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز بازداشت کرده و این تظاهرات را بعد از انجام، سرکوب کرده است. در حال حاضر ده‌ها نفر به علت اعلام همبستگی با غزه در مصر در بازداشت هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
۲۵ سال با «جام‌جم»

گفت‌وگو با دکتر مراد عنادی، مدیرعامل موسسه«جام‌جم» در آستانه بیست و ششمین سالگرد انتشار این روزنامه

۲۵ سال با «جام‌جم»

صدای نخست ورزش بانوان

با دکتر علی‌اصغر احمدی، مدیر رادیو ورزش درباره ویژگی‌ها و افق‌های پیش روی این شبکه پرشنونده گفت‌وگو کردیم

صدای نخست ورزش بانوان

نیازمندی ها