مرگ روزانه ۵۳ نفر در تصادفات نشان داد، فقط با هشدار درباره جادهها و خودروهای ناایمن نمیتوان به جنگ سوانح رانندگی رفت و نیاز است دیگر سازمانها در کنار پلیس به وظایف خود در این حوزه عمل کنند. موضوعی که بیشتر در قالب پویش به آن توجه شد تا اقدامات عملی جدی. با توجه به نزدیکی پایان امتحانات دانشآموزان و افزایش سفر در تابستان زنگ هشدار تلفات رانندگی در گرمترین فصل سال بار دیگر به صدا درآمد.
تلفات رانندگی، موضوعی است که سالها به دغدغه مسئولان تبدیل شده و برای کاهش آن نشستها و سمینارهایی برگزار شده اما در پایان یک نسخه مشترک برای آن تجویز شده که آمارها نشان میدهد، تاثیری نداشته است. نسخهای تکراری که بیشتر هشداری است و در پایان ناایمنی خودروها، نقاط حادثهخیز جادهها و رانندگی رانندگان پرخطر دلایل آن اعلام شدند. البته سال گذشته افزایش نرخ جریمهها هم به این نسخه اضافه شد که آن هم تاثیر چندانی نداشت و رئیس پلیس راهور فراجا با آن اذعان کرد. براساس آمار پزشکی قانونی، در سال گذشته ۱۹هزار و۴۳۵ نفر درتصادفات رانندگی جان باختند که نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش ۳درصدی را نشان میدهد. این درحالی است که قرار بود تا پایان سال ۹۵ براساس برنامهریزیها تلفات رانندگی به کمتر از ۱۵ هزار نفر در سال برسد، با وجود این هنوز تلفات سالانه در یک قدمی ۲۰ هزار نفر در سال است.
استانهای رکورددار تلفات
استان فارس سال گذشته با ثبت فوت ۱۵۶۰نفر بیشترین تلفات رانندگی رابه خوداختصاص دادوبعد ازآن استانتهران با ۱۴۳۹نفر و خراسانرضوی با۱۳۳۵نفر بیشترین تلفات رانندگی راداشتند.درهمین حال استان ایلام با۱۵۷نفر، کهگیلویه و بویراحمد با ۲۳۰ فوتی و اردبیل با ۲۷۲ کشته کمترین تلفات را ثبت کردند.براساس اعلام پزشکی قانونی ۱۳ هزار و ۳۷۲ نفر معادل ۶۸.۸درصد در تصادفات جادههای برونشهری جان خود را از دست دادند. همچنین ۲۴.۵درصد تلفات با ۴۷۵۹ کشته در تصادفات داخل شهرها ثبت شد. ۱۰۸۹ نفر در راههای روستایی و مابقی در سایر راهها جان خود را از دست دادهاند. تعداد مصدومان تصادفات سال گذشته با کاهش ۲.۵درصدی مواجه بود. در این سال ۳۸۱هزار و ۴۸۴مصدوم حوادث رانندگی برای تعیین خسارت به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند.