به گزارش جامجمآنلاین از فارس، سیداحسانعسکری در جلسه دیروز انرژی درخصوص پنلهای خورشیدی، گفت: ناترازیهای اقتصادی در کشور امروز در ابعاد مختلفی خود را نشان دادهاند که یکی از مهمترین جلوههای آن در حوزه تولید است و باید بهعنوان یک اولویت ملی مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به ضرورت جایگزینی انرژیهای پاک بهجای منابع تجدیدناپذیر افزود: انرژیهای سنتی علاوه بر قیمت بالا، آسیبهای جدی زیستمحیطی به همراه دارند و در مقابل، استفاده از پنلهای خورشیدی، راهکاری بهینه و آیندهنگرانه برای تأمین برق و توسعه پایدار بهشمار میرود.
عسکری اظهار کرد: متقاضیان زیادی برای ورود به این حوزه در استان وجود دارند، اما بالا بودن هزینه سرمایهگذاری، روند اجرا را کند کرده است؛ بهگونهای که تاکنون نتوانستهایم به اهداف مدنظر در بهرهبرداری نزدیک شویم.
وی با بیان اینکه سه رویکرد اصلی برای تولید برق از منابع خورشیدی در استان در دستور کار است، گفت: تولید توسط اشخاص حقیقی و حقوقی، مشارکت واحدهای صنعتی و تولیدی، و همچنین تأمین بخشی از برق مصرفی ادارات دولتی از طریق ظرفیت پشتبامها، سه مسیر موازی برای توسعه این بخش هستند.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقش تأمین منابع مالی در موفقیت پروژهها تأکید کرد: بهطور میانگین هر مگاوات برق خورشیدی بین ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان هزینه سرمایهگذاری دارد و بانکهای عامل نظیر صندوق کارآفرینی امید و بانک مهر ایران باید با جدیت در تأمین مالی پروژهها ورود کنند.
وی افزود: این بانکها بهعنوان بازیگران اصلی تأمین منابع، نباید از مسیر فاصله بگیرند، چرا که بدون همکاری جدی آنها، اجرای طرحها متوقف میشود.
عسکری گفت: امیدواریم با جمعبندی وضعیت موجود و رفع موانع، گامهای مؤثری در تحقق توسعه پایدار، ارتقای بهرهوری انرژی و کاهش ناترازیها برداشته شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: