مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان:

پیش‌بینی کشت زیره در ۱۵۰ هکتار از اراضی استان همدان

۱۳۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی در استان همدان اجرا می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: ۱۳۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی در استان همدان اجرا می شود که بیشتر به صورت کم خاک ورزی است.
کد خبر: ۱۵۰۸۵۵۹

به گزارش جام جم آنلاین همدان، رضا بهراملو اظهار داشت: کشاورزی حفاظتی در اولویت برنامه این سازمان است که مهمترین استراتژی آن هم کشت مستقیم و حفظ بقایای گیاهی است.

وی خاطرنشان کرد: کشاورزی حفاظتی با هدف حفظ و پایداری محصول، تنوع و توسعه کشت دیمزارها و حمایت از تولید در راستای حفظ ۳۰ درصد بقایا، کشت مستقیم، کشت عمود برشیب، حذف آیش ، کشت حبوبات ، جای گذاری کود زیربذر و مصرف ۸۰ درصد کود ازته در زمان کاشت انجام می شود.

وی انجام کشاورزی حفاظتی را برای همه انواع کشت ممکن دانست و تاکید کرد که ۸۰ درصد کشاورزی حفاظتی همدان مربوط به کشت دیم است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی همدان ادامه داد: خاک های استان فقیر و مواد آلی آنها کم است و کشاورزان ممکن است در سالهای ابتدایی کشت حفاظتی با عملکرد کاهشی روبه رو شوند اما با گذشت زمان و جذب مواد آلی در خاک، می توان عملکرد بهتری را انتظار داشت.

بهراملو ادامه داد: با توجه به تغییرات شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی‌ها و با توجه به تغییر اقلیم که در جهان صورت گرفته استراتژی ما کشت مستقیم است یعنی اجازه نداریم رطوبت خاک را با شخم زدن از بین ببریم.

وی بیان کرد: بعد از اینکه گندم را برداشت کردیم اگر قصد کشت محصولاتی هم چون نخود، گلرنگ، ماشک یا علوفه را داریم باید با ادوات مناسب اقدام به کشت مستقیم کنیم یعنی به طور مستقیم بذر و کود را در خاک قرار دهیم تا رطوبت در خاک حفظ شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان مهمترین استراتژی در کشاورزی حفاظتی را بحث کشت مستقیم و مولفه دوم آنرا حفظ بقایا ذکر کرد و ادامه داد: یکی از راه‌های حفظ رطوبت در خاک عملیات کم خاک ورزی است که به وسیله ادوات خاک ورز مناسب انجام می‌شود تا بقایا در خاک حفظ شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها