جلوگیری رژیم صهیونیستی از ورود خبرنگاران به غزه

رژیم صهیونیستی مدعی شد که قوانین جنگ در حقوق بین‌الملل، از نظر قانونی ایجاب نمی‌کند که به خبرنگاران اجازه ورود به منطقه جنگی برای پوشش رسانه‌ای داده شود، و درخواست اجازه ورود مستقل روزنامه‌نگاران برای پوشش رسانه‌ای، از نظر این رژیم در چارچوب تعهد تامین و تسهیل واکنش بشردوستانه در غزه قرار نمی‌گیرد.
رژیم صهیونیستی مدعی شد که قوانین جنگ در حقوق بین‌الملل، از نظر قانونی ایجاب نمی‌کند که به خبرنگاران اجازه ورود به منطقه جنگی برای پوشش رسانه‌ای داده شود، و درخواست اجازه ورود مستقل روزنامه‌نگاران برای پوشش رسانه‌ای، از نظر این رژیم در چارچوب تعهد تامین و تسهیل واکنش بشردوستانه در غزه قرار نمی‌گیرد.
کد خبر: ۱۵۰۹۲۲۵

به گزارش جام جم آنلاین، رژیم صهیونیستی در پاسخی که اخیراً پس از ماه‌ها تأخیر، به دادخواست انجمن مطبوعات خارجی (FPA) به دیوان عالی رژیم صهیونیستی ارائه کرد، بر اصرار خود بر جلوگیری از ورود خبرنگاران به نوار غزه، که توسط جنگ جاری این رژیم تقریبا ویران شده است، تأکید کرد.

رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، از ورود خبرنگاران خارجی به نوار غزه و ارائه گزارش‌های مستقل از وقایع آنجا جلوگیری کرده است. انجمن مطبوعات خارجی ماه سپتامبر دادخواستی را ارائه کرد و خواستار لغو این ممنوعیت از سوی تل‌آویو شد. این دومین دادخواست متوالی است. دادخواست قبلی در ماه‌های اول جنگ به «دلایل امنیتی» رد شد.

این دادخواست که توسط دو وکیل مدافع علیه «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، «یارون فینکلمن»، فرمانده منطقه جنوبی و «غسان علیان»، هماهنگ‌کننده فعالیت‌های دولتی در مناطق اشغالی، ارائه شده است، تأکید می‌کند که «ارائه پوشش مستقل و عینی از وقایع نوار غزه، به صورت آشکار و شفاف، قابل اعتماد و جامع، در زمان واقعی و از منابع مستقیم، به ویژه در مناطقی که تنش فزاینده‌ای را تجربه می‌کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است تا حق مردم برای دانستن حفظ شود.»

اما رژیم صهیونیستی برای پاسخ به این دادخواست، هفت بار درخواست تمدید مهلت کرد و در نهایت سه هفته پیش، در پاسخی مدعی شد: «حتی در این زمان که جنگ در مناطق مختلف نوار غزه در جریان است، به دلایل امنیتی، نباید به خبرنگاران، چه خارجی و چه غیر خارجی اجازه ورود بدون همراه به نوار غزه داده شود، به ویژه که این امر خطرات و پیامدهایی برای جنگ، نیروهای فعال در نوار غزه و خود روزنامه‌نگاران دارد.»

رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند که یکی از دلایل جلوگیری از پوشش آزادانه رویدادهای نوار غزه توسط روزنامه‌نگاران «حفاظت از جان ساکنان غزه» است. در طول جنگ علیه غزه بیش از ۱۹۳ هزار فلسطینی به شهادت رسیده یا به دست صهیونیست‌ها زخمی شده‌اند که بیشتر آنها کودک و زن هستند و بیش از ۱۰ هزار نفر هم مفقود شده‌اند. همچنین از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی، ۲۲۸ روزنامه‌نگار فلسطینی نیز طی حملات صهیونیست‌ها در نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند.

رژیم صهیونیستی در این پاسخ خود ادعا کرد که «تردد روزنامه‌نگاران در این منطقه نیاز به احتیاط و نظارت دارد تا نیروها و روزنامه‌نگاران بتوانند در امن‌ترین شرایط فعالیت کنند و از حوادث ناگوار و حوادثی که می‌تواند جان افراد را به خطر بیندازد، جلوگیری شود.»

طبق این پاسخ، گذرگاه‌های بین اراضی اشغالی و غزه در شمال نوار غزه برای تردد مردم استفاده نمی‌شوند، بلکه برای انتقال کالاها، از جمله کمک‌های بشردوستانه، مورد استفاده قرار می‌گیرند. رژیم صهیونیستی در پاسخ خود مدعی شد: «با توجه به خطر آشکار بر جان خبرنگاران و امنیت نیروهای نظامی صهیونیستی، خطر امنیتی قابل توجهی در استفاده از دو گذرگاه‌ «ایرز»، در شرق و غرب، برای جابجایی مردم، از جمله اجازه عبور آزاد روزنامه‌نگاران وجود دارد.»

رژیم صهیونیستی در پاسخ خود مدعی شد «قوانین جنگ در حقوق بین‌الملل، از نظر قانونی ایجاب نمی‌کند که به روزنامه‌نگاران اجازه ورود به منطقه جنگی برای پوشش رسانه‌ای داده شود» و درخواست ورود مستقل روزنامه‌نگاران برای پوشش رسانه‌ای در چارچوب «تعهد اسرائیل برای فعال کردن و تسهیل واکنش بشردوستانه در نوار غزه» قرار نمی‌گیرد.

تل‌آویو بر این موضع خود تأکید کرد که «هیچ دلیلی برای الزام ایجاد سازوکارهایی برای ورود این خبرنگاران به نوار غزه وجود ندارد، چرا که این امر مستلزم حفاظت و هماهنگی بیشتر است، می‌تواند نیروها را از فعالیت‌های حیاتی خود منحرف کند و آنها را در معرض خطر قرار دهد، که در شرایط امنیتی فعلی قابل توجیه نیست.»

اگرچه انجمن روزنامه‌نگاران فلسطین متعهد شده است که روزنامه‌نگاران را مسئول هرگونه آسیبی که در نوار غزه متحمل می‌شوند، بداند، اما مقامات اشغالگر از این امر امتناع می‌کنند و ادعا می‌کنند که «ورود آزاد روزنامه‌نگاران به مناطقی که درگیری‌های شدید در جریان است، احتمالاً جان ساکنان و نیروهای نظامی اسرائیلی حاضر در منطقه را به خطر می‌اندازد و به دلیل خطر افشای نیروها و مکان‌های آنها، به فعالیت‌های عملیاتی آسیب می‌رساند.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمی‌شود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز می‌دهد

اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

نیازمندی ها