به گزارش
جام جم آنلاین، سعید مقدمبقا در خصوص برگزاری دوره بازآموزشی مربیگری رشته کوکو در مشهد اظهار کرد: ما در سال ۱۴۰۴ بعد از دوره پرفروغ حضور در مسابقات کاپ جهانی که توانستیم روی سکو برویم، برنامهریزی خوبی برای ادامه سال داشتهایم. البته نباید فراموش کنیم این رشته در ایران و حتی در آسیا و جهان، رشتهای نوپاست.
وی افزود: با توجه به توان فنی بازیکنان، مربیان و برنامهریزی خوب انجمن کوکو زیر مجموعه فدراسیون ورزشهای روستایی تمرینات خوبی را پشت سر گذاشتیم و هم تیم ملی بانوان را اعزام کردیم، هم تیم ملی آقایان را روانه مسابقات جهانی کردیم که با حضور ۲۴ کشور برگزار شد.
مقدمبنا گفت: بانوان موفق شدند برای نخستین بار از گروه خود صعود کنند. هم مالزی و هم کره جنوبی را شکست دادند، اما در نهایت نپال که تیمی قدرتمند بود ایران را شکست داد. تیم آقایان هم خوب کار کرد و آرژانتین و هلند را شکست دادند. در ادامه هم تیم عملکرد خوبی داشت و به مقام سوم جهان رسید.
وی در خصوص هدفگذاری انجمن کوکو تصریح کرد: هدف انجمن کوکو حضور موفق در فینال مسابقات جهانی و آسیایی است. ۶۰ کشور در کوکو فعال هستند و در تیرماه اولین دوره دانش افزایی را به میزبانی مشهد برگزار کردیم که مربیان بیش از ۱۰ استان در این دوره حضور دارند. کلاس به لحاظ فنی قابل قبول بود و فکر میکنم با شرایط جدیدی که کوکو و تحولاتی که توانسته به وجود بیاورد، ایران یکی از قطبهای کوکوی جهان خواهدشد.
رییس انجمن ورزشی کوکوی ایران تاکید کرد: کوکو ورزش هندی است. اگر ما تمدنهای باستانی را بخواهیم نام ببریم روم، یونان، ایران، هند و چین در زمینه تمدنی با اصالت هستند و رشتههایی هم مختص هر تمدنی وجود دارد. همانطور که کشتی مال ایران است، کوکو نیز یک رشته باستانی هندی است که از بازیهای آسیایی ۱۹۸۲ کلکته به میزبانی هند، به صورت آزمایشی مسابقات آسیایی آن برگزار میشود. این رشته یک بازی تیمی شبه به کبدی است که در آن تعقیب و گریز حرف اول را میزند.
وی افزود: عملاً یک گروه مدافع است و گروهی دیگر مهاجم. خود هندیها این بازی را بازی شکار و شکارچی صدا میزنند، یعنی یک گروه به عنوان شکارچی تعقیب کننده گروه دیگر هستند. تیمی که مدافع است، دونده را دنبال میکند و اگر آن را لمس کند پیش از آنکه در محدوده خارج از زمین قدم بگذارد، بازیکن حذف میشود و امتیاز از دست میرود.