در روزهایی که بحران بر کشور سایه میاندازد، این واحد با استودیوهای پرتابل رادیویی، واحد سیارهای رادیویی و نیروی انسانی پرتجربه، بیوقفه در میدان است.به گزارش روابط عمومی رسانهملی، گفتوگو با سیدحامد اسلامی، مدیر رپرتاژ اداره کل تولید وفنی صدا، پرده از تلاشهایی برمیدارد که شاید کمتر دیده شده باشد اما ستون فقرات ارتباطی رادیو در بسیاری از رویدادهاست.
برای شروع درباره مأموریتهای واحد رپرتاژ صدا برایمان بگویید.
کار اصلی این واحد، ضبط و پخش تمام برنامههایی است که در بیرون از سازمان انجام میشود. بهعبارتی، اگر بنا باشد گفتوگویی با چهرهای شاخص انجام شود که امکان حضورش در سازمان فراهم نیست یا برنامهای در فضایی خاص مثل نماز جمعه، سخنرانیهای مقام معظم رهبری، ریاستجمهوری یا دیگر مسئولان لشکری و کشوری، همایشها، سمینارها، جشنوارهها، راهپیمایی پرشکوه ۲۲ بهمن، نمایشگاهها، گزارشهای ورزشی، مراسم ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، لیالی قدر، عید سعید فطر و دیگر مراسمهای ملی و مذهبی کشور برگزار شود، این ما هستیم که وارد میدان میشویم. واحدهای سیار رادیویی و بسترهای نوین ارسال سیگنال در اختیار ماست تا صدا را از مبدأ به جامجم و در نهایت به آنتن شبکههای مختلف برسانیم.
در بحرانها، از جمله جنگ ۱۲ روزه اخیر، چه نقشی داشتید؟
با وجود تنها ۱۸ نفر نیرو، همیشه پای کار هستیم و هیچ برنامهای تا امروز زمین نمانده است. در جریان جنگ ۱۲ روزه، گروهی از همکاران ما مسئول تجهیز و استقرار واحدهای سیار رادیویی شدند. چند نقطه مهم در خارج از سازمان را از پیش تعیین کرده بودیم تا بتوانیم در مواقع بحرانی از آنها بهرهبرداری کنیم. همچنین استودیوهای پرتابل رادیویی در سطح شهر تهران ایجاد کردیم تا شبکههای مختلف بتوانند بدون نیاز به حضور در سایت جامجم، برنامههایشان را ضبط یا پخش کنند. واحد رپرتاژ، حلقه اتصال شبکهها به بیرون سازمان شد، آنهم در بحرانیترین لحظات. سالها تجربه در شرایط اضطراری باعث شد بتوانیم بدون اتلاف وقت، تجهیزات را مستقر کنیم.
شنیدهایم تجهیزات خاصی هم برای این موقعیتها در اختیار دارید. از جمله کولهپشتیهای ویژه.
بله، برای شرایط خاص تجهیزاتی مانند کولهپشتیهای ویژه ارسال اینترنتی صدادراختیارداریم.این کولههامجهز به میکروفن، دستگاه ضبط صدا و سیستم ارسال سریع است. هدف این است که حتی با یک نیرو و حداقل امکانات، بتوانیم از هر نقطهای در کشور گزارش تهیه کنیم. این سیستمها چابک، سبک و بسیار کاربردی هستند و در مواقع بحران کارایی بالایی دارند.
در این شرایط حساس، با مشکلات فنی هم مواجه شدید؟
جنگ ۱۲ روزه از قبل پیشبینی نشده بود اما ما برای چنین شرایطی آمادگی داشتیم. طبیعی است که در ساعتهای ابتدایی بحران ممکن است با چالشهایی مواجه شده باشیم اما خوشبختانه با تمهیداتی که در سالهای اخیر اندیشیده شده بود، توانستیم در کمترین زمان ممکن ارتباطات را برقرار کنیم. در کنار واحدهای سیار، سه استودیوی رادیویی سیار را نیز آماده کردیم تا در بازه زمانی مشخص، مورد استفاده شبکهها قرار گیرد. مأموریت اصلی ما ارسال امن و باکیفیت سیگنال صوتی به جامجم بود که با موفقیت انجام شد. درست است که نیروهای ما محدودند و امکاناتمان هم مکفی نیست اما همه با جان و دل کار میکردند و پای کار بودند. شاید به همین دلیل است که همیشه گفته میشود واحد رپرتاژ، ویترین بیرونی معاونت صداست.