معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز خبر داد

کاشت رایگان حلزون شنوایی برای ۸۴ کودک در تبریز

در بیمارستانهای شیراز؛

معجزه‌ای به نام کاشت حلزون برای ۲۶۰۰ کودک

مادر بار‌ها دختر ۲ ساله‌اش را صدا زد، اما پاسخی نشنید و گمان می‌کرد کودک بازیگوشی می‌کند؛ حتی گاهی از کوره در می‌رفت و فریاد می‌کشید، غافل از اینکه سارا در دنیای تاریک سکوت اسیر بود و بی‌توجهی‌اش نه از روی شیطنت که از نشنیدن برمی‌خاست؛ روزی ورق برگشت، واقعیتی دردناک که آینده کودک را زیر سایه سنگین خود گرفته بود؛ مادر، امیدش را از دست داده بود و دنیا را به پایان رسیده می‌دید.
مادر بار‌ها دختر ۲ ساله‌اش را صدا زد، اما پاسخی نشنید و گمان می‌کرد کودک بازیگوشی می‌کند؛ حتی گاهی از کوره در می‌رفت و فریاد می‌کشید، غافل از اینکه سارا در دنیای تاریک سکوت اسیر بود و بی‌توجهی‌اش نه از روی شیطنت که از نشنیدن برمی‌خاست؛ روزی ورق برگشت، واقعیتی دردناک که آینده کودک را زیر سایه سنگین خود گرفته بود؛ مادر، امیدش را از دست داده بود و دنیا را به پایان رسیده می‌دید.
کد خبر: ۱۵۰۹۹۵۳

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، مادری در اتاقی ساکت، دختر دو ساله‌اش را برای بارصدم صدا می‌زند… بی‌پاسخ؛ فریادش بلند می‌شود، نه از خشم که از درماندگی. او نمی‌دانست سارا در زندانی بی‌دیوار به نام ناشنوایی گرفتار است؛ دنیایی که در آن صدا‌ها نه می‌میرند، نه زاده می‌شوند.

روز کشف این حقیقت، زمین زیر پایش لرزید و اضطراب فریاد زد که کودکم هرگز صدای مادرش را نخواهد شنید!

اما اینجا شیراز بود؛ جایی که معجزه علم و عشق، سرنوشت را به مبارزه طلبید؛ دکتر سید بصیر هاشمی و تیمش در مرکز کاشت حلزون شنوایی، نه فقط برای سارا که برای دو هزار و ۶۰۰ کودکی مانند او، سکوت را شکستند.

هر جراحی، فصل تازه‌ای برای نوزادی که نخستین بار نامش را شنید، بود؛ دختربچه‌ای که از شوق شنیدن ریزش باران گریست؛ پسری که فریاد زد دکتر صدایت را می‌شنوم.

۲۲ سال از آغاز فعالیت مرکز کاشت حلزون شنوایی شیراز گذشت و امروز شیراز به قلب تپنده کاشت حلزون ایران تبدیل شده است؛ ۲ هزار و ۶۰۰ پروتز نجات‌بخش، سالانه ۱۶۰ جراحی موفق و امیدی که تا دورافتاده‌ترین روستا‌های جنوب کشور ریشه دوانده، گویای همه اقداماتی است که در این مرکز صورت گرفته است.

در مرکز کاشت حلزون شنوایی شیراز، هر حلزون کاشته شده تنها یک دستگاه پزشکی نیست بلکه کلیدی است که قفل سکوت ابدی را می‌شکند و زندگی را دوباره به نوا‌های جهان گره می‌زند.

لحظاتی که سکوت را درهم شکست
دکتر سید بصیر هاشمی رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی شیراز که از پاییز سال گذشته مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی فارس را برعهده گرفت، از خاطرات شیرین ۲ دهه فعالیتش می‌گوید و بیان می‌کند: چطور می‌شود این لحظات را توصیف کرد؟ کودکی که سال‌ها پیش جراحی شد، امروز در نوجوانی با شوق می‌گوید مرا نزد پزشکی ببرید که شنوایی را به من هدیه داد؛ شنیدن همین یک جمله برای ما کافی است.

او تاکید می‌کند: خانواده‌های بسیاری در اوج ناامیدی به ما مراجعه می‌کردند؛ به چهره‌های آکنده از نگرانی می‌گفتیم به خدا امید داشته باش، درمان امکان‌پذیر است؛ دیدن همان کودک در حال شنیدن و سخن گفتن، شادی غیرقابل توصیفی است.

شکستن سکوت؛ معجزه‌ای به نام کاشت حلزون برای ۲ هزار و ۶۰۰ کودک در شیراز

تولد یک تحول؛ از رویا تا واقعیت
مرکز کاشت حلزون شنوایی شیراز در سال ۱۳۸۲ به عنوان سومین مرکز کشور پس از تهران و مشهد متولد شد.

دکتر سید بصیر هاشمی، متخصص گوش، حلق و بینی که دوره تخصص خود را سال ۱۳۷۱ در شیراز گذرانده، انگیزه‌اش را بازگرداندن صدا به کودکان زندانی در سکوت می‌داند و می‌گوید: وقتی کار را آغاز کردم، این رشته در شیراز چندان شناخته شده نبود؛ باور داشتیم با توانمندی‌های این شهر می‌توان کار نو کرد.

او مسیر پرچالش را این‌گونه روایت می‌کند که نه تجهیزات کافی بود و نه تجربه و حتی کسی باور نداشت درمان ناشنوایی ممکن است، اما بعد از ۶ سال آموزش در تهران و آلمان، بالاخره در بهمن ۱۳۸۲ مرکز کاشت حلزون در بیمارستان خلیلی شیراز افتتاح شد.

طی ۲۰ سال، مرکز کاشت حلزون شنوایی شیراز با پوشش استان‌های فارس، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان، بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ جراحی کاشت حلزون انجام داده است.

آمار‌هایی که زندگی‌ساز شدند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شیراز با اشاره به اینکه نیمی از مشکلات ناشنوایی نوزادان مادرزادی است، بیان می‌کند: در مدت ۲۰ سال اخیر، حدود ۲ هزار و ۶۰۰ کاشت حلزون شنوایی در شیراز انجام شده است.

دکتر هاشمی، میانگین تعداد عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی در شیراز را در سال ۱۵۰ تا ۱۶۰ مورد اعلام می‌کند و می‌گوید: ظرفیت کاشت حلزون شنوایی در مرکز تخصصی شیراز ۲۰۰ مورد در سال است و این عدد نیز در سال‌هایی، محقق شده است.

وی، تامین پروتز‌های مورد نیاز حلزون شنوایی را یکی از موانع موجود در این زمینه برشمرد و به این مساله اشاره کرد که این میزان بر اساس سهمیه دانشگاه‌ها توزیع می‌شود و با توجه به فعالیت مراکز متعدد در کشور، در حال حاضر سهمیه مرکز کاشت حلزون شنوایی در شیراز، حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ پروتز در سال است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تهیه پروتز‌های حلزون شنوایی از سوی دولت را کمک بزرگی به خانواده‌ها می‌داند و یادآور می‌شود: تامین هر دستگاه به طور تقریبی بیش از ۱۰ هزار دلار هزینه دارد، در حالی که هزینه‌های جراحی و درمان اندک است.

به گفته دکتر هاشمی، برخی همکاران او در مرکز کاشت حلزون شنوایی شیراز، طی روند درمان به صورت موردی به خانواده‌های نیازمند کمک می‌کنند.

به گفته وی، هر بیمار قبل از جراحی از نظر گفتاری، شنیداری و آناتومی گوش ارزیابی می‌شود و پس از جراحی، تنظیم دستگاه و جلسات طولانی‌مدت گفتاردرمانی آغاز می‌شود و خانواده‌ها ماه‌ها با مرکز در ارتباطند تا هر چالشی برطرف شود.

این پزشک فلوشیپ جراحی گوش و قاعده جمجمه با برشمردن موانع موجود در مسیر کاشت حلزون شنوایی، می‌گوید: در گذشته تامین دستگاه‌های کاشت حلزون یکی از موانع اصلی مرکز بود که تهیه این دستگاه‌ها از سوی دولت و هیات امنای ارزی از حدود ۴۰۰ دستگاه در گذشته، به بیش از دو هزار دستگاه در سال افزایش یافته و این امر روند جراحی و درمان را تسهیل‌تر کرده است.

به گفته دکتر هاشمی، خانواده‌های ساکن مناطق دورافتاده و محروم به دلیل مشکلات مالی با موانعی از جمله اقامت در شهر شیراز مواجه هستند که به همین دلیل، اقدامات لازم برای ایجاد مراکز توانبخشی اقماری و آموزش نیرو‌های بومی در دست اجرا است تا این افراد بتوانند ادامه توانبخشی را در شهر‌های خود دریافت کنند.

او مشکلات تجهیزاتی و دستگاهی را از موانع دیگر در مسیر کاشت حلزون شنوایی، می‌داند و بیان می‌کند: با توجه به تحریم‌های اخیر، دستگاه‌های تشخیصی در طی این سال‌ها کمتر وارد کشور شده است که امیدواریم با تلاش، این مسیر هموارتر شود و باید دانست هدف اصلی این است که خانواده‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن به این خدمت دسترسی پیدا کنند تا کودک شانس بیشتری برای بازگشت به زندگی عادی داشته باشد.

صدایی که امید را زنده کرد
داستان سارا و هزاران کودکی که مرکز کاشت حلزون شیراز صدای زندگی را به آن‌ها بازگردانده، روایت معجزه‌ای انسانی است.

تلاش‌های بی‌وقفه دکتر هاشمی و تیمش طی ۲۰ سال، نه تنها سکوت را برای ۲ هزار و ۶۰۰ کودک درهم شکسته، بلکه بارقه امید را در چشمان خانواده‌های بی‌شماری روشن کرده است.

امروز شیراز به‌عنوان قطب پیشرفته کاشت حلزون کشور، نمادی از پیروزی علم و ایستادگی بر چالش‌هاست؛ جایی که هر جراحی، نوای زندگی را دوباره در گوش کودکی طنین‌انداز کرده و اثبات می‌کند که شنیدن زندگی، موهبتی است که می‌توان بازگرداند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها