به گزارش جام جم آنلاین، پردازش اثر انگشت دیجیتال معمولاً در چهار سطح استفاده میشود:
۱. تبلیغات هدفمند (Targeted Advertising):با تحلیل اطلاعات، شرکتها میتوانند علایق، الگوهای رفتاری، سبک زندگی و حتی وضعیت اقتصادی کاربران را پیشبینی کرده و تبلیغاتی متناسب به او نمایش دهند.
۲. پروفایلسازی دیجیتال (Profiling):با تلفیق دادههای فنی و رفتاری، یک پروفایل جامع از کاربر ساخته میشود که میتواند در تحلیل بازار یا رفتار مشتری به کار رود.
۳. تشخیص تقلب (Fraud Detection):بانکها، پلتفرمهای مالی و شرکتهای امنیت سایبری از این اطلاعات برای شناسایی رفتارهای غیرعادی یا تلاش برای جعل هویت استفاده میکنند.
۴. نظارت پنهان (Surveillance):در برخی موارد، دولتها یا نهادهای اطلاعاتی از این تکنولوژی برای نظارت بر افراد یا گروههای خاص استفاده میکنند، بدون آنکه نیازی به اجازه داشته باشند.
در دنیای دیجیتال امروز، سواد دیجیتال به همان اندازه سواد خواندن و نوشتن حیاتی است. کاربران باید بدانند:هر کلیک، بازدید، حرکت ماوس و اسکرول، میتواند بخشی از هویت دیجیتال آنها را آشکار کند.
پژوهشی در یکی از دانشگاه های آلمان نشان داد که با ترکیب دادههایی نظیر نوع مرورگر، وضوح صفحه و افزونههای نصبشده، میتوان با دقت ۹۹.۲٪ کاربران را شناسایی کرد، حتی بدون استفاده از IP یا کوکی.
اثر انگشت دیجیتال، فناوریای پیچیده اما قدرتمند است که میتواند هم به بهینهسازی تجربه دیجیتال کمک کند و هم تهدیدی جدی برای استقلال و حریم خصوصی فردی باشد. آگاهی، آموزش و استفاده از ابزارهای مناسب، راهکار اصلی کاربران برای دفاع در برابر سوءاستفادههای احتمالی از این فناوری پنهان اما نافذ است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
خانواده مهدیه اسفندیاری در گفتگو با جام جم از ۱۳۸ روز زندان انفرادی خواهرشان میگویند
درگفتوگو با دکتر محمدعلی بهمنی قاجار، واکنش ملت ایران به مداخلات خارجی و منفوربودن تجزیهطلبان را مورد بررسی قرار دادیم
مهدی مهدی قلی، مجری برنامه «راهبرد» در گفتوگو با «جامجم» از رویکرد این برنامه در دعوت از مهمانانی از طیفهای مختلف سیاسی گفته است