طرح نو

ساخت ماشین پرورش قارچ در منزل

خوردن قارچ شاید برای ما ایرانی‌ها آن چنان که برای بدنمان دارای ارزش غذایی است، مورد توجه نیست. البته به نظر می‌رسد که در دسترس نبودن این محصول برای ما ایرانیان عمده‌ترین دلیل باشد اما در سال‌های اخیر این مشکل تا حدودی مرتفع شده است، ولی مهم‌ترین دلیل ‌استفاده اندک قارچ توسط ایرانی‌ها و سرانه بسیار کم در مقابل سایر کشورها، آگاه نبودن مردم از ارزش غذایی قارچ است. به طوری که هر فرد در ایران سالانه 500گرم قارچ مصرف می‌کند، اما در هند هر فرد سالانه 7 کیلوگرم قارچ مصرف می‌کند. از این‌رو یکی از محققان کشورمان به نام داوود احمدی تلاش کرده با حل این مشکلات، سریع‌ترین راه را برای رسیدن مردم به قارچ امکان‌پذیر کند. وی موفق به اختراع ماشین پرورش قارچ در منزل شده که در گفتگو با جام‌جم درباره جزئیات آن توضیح می‌دهد.
کد خبر: ۳۳۵۶۸۸

ایده اختراع ماشین پرورش قارچ چگونه شکل گرفت؟

در چند سال اخیر با استقبال و اشتیاق زیادی از سوی مردم برای پرورش قارچ در منزل مواجه بوده‌ایم، اما این امر ناممکن بود؛ چرا که این کار مشکلات زیادی مانند هزینه‌های زیاد پرورش قارچ، عدم‌رسیدگی کامل به شرایط پرورشی و همچنین احتمال تخریب دیوارهای منزل در رطوبت 95 درجه را به وجود می‌آورد.

چه لزومی برای اختراع این ماشین وجود داشت؟

دلیل اصلی طراحی و ساخت این دستگاه، فرهنگ‌سازی افزایش مصرف سرانه قارچ در کشور است چرا که هر فرد در ایران سالانه 500 گرم قارچ مصرف می‌کند، اما در هند هر فرد سالانه 7 کیلوگرم قارچ مصرف دارد. همچنین مصرف قارچ در اروپا 10 برابر کشور ماست.

درباره ارزش غذایی قارچ برای خوانندگان جام‌جم توضیح می‌دهید؟

قارچ دارای ویتامین‌های A،B،C،D و B12 است. البته ارزش غذایی قارچ از گوشت کمتر بوده، اما از سبزیجات وحبوبات بیشتر است. قارچ فاقد کلسترول است. قارچ سرشار از املاح معدنی از قبیل فسفر، سلینیوم و بویژه پتاسیم است که برای متعادل ساختن میزان سدیم موجود در دیگر مواد غذایی اهمیت دارد. قارچ سرشار از پروتئین با کیفیت عالی و قابلیت جذب آسان است.

ویژگی‌های دستگاه پرورش قارچ چیست؟

از ویژگی‌های این دستگاه علاوه بر اندازه کوچک (در ابعاد اجاق گاز) سبک وزن بودن، تنوع در رنگ و اندازه می‌توان به قابل هماهنگی (set) با لوازم آشپزخانه، کم مصرف بودن آن (10 وات برق و 3 تا 5 لیتر آب در هفته)، کاملا مکانیزه، ضدخش، بدون صدا، کاربری آسان و قابل شستشو بودن اشاره کرد.

همچنین این دستگاه در 3 نوع A ،B و C طراحی شده است که نوع اول هر 40 روز 10 کیلو قارچ، نوع دوم هر30روز 10 کیلو قارچ و نوع سوم هر 20 روز 10کیلو قارچ تولید می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها