داود احمدی مخترع این دستگاه در گفتگو با فارس گفت: با توجه به افزایش تقاضا قارچ در بازار، به فکر طراحی این دستگاه افتادیم تا بتوانیم قارچ را در شرایط بهتر و سریعتر تولید کنیم. این دستگاه نمونه خارجی ندارد و برای اولین بار در ایران و جهان ساخته شده است.
این مخترع ایرانی با اشاره به اینکه این دستگاه در دو نمونه خانگی و صنعتی ساخته شده است ، گفت: دستگاه خانگی به اندازه یک اجاق گاز و قابل حمل است و میتوان رنگ آن را با رنگ کابینت و امدیاف هماهنگ کرد.
وی افزود: دستگاه خانگی ظرفیت تولید 10 کیلو قارچ را دارد و مصرف برق آن 10 وات، مصرب آب 3 تا 5 لیتر در هفته است و این دستگاه به طور مکانیزه و هوشمند عمل میکند.
احمدی گفت: باید مواد اولیه که همان کمپوست است را در داخل دستگاه ریخت و خود دستگاه به طور اتوماتیک شرایط را برای پرورش قارچ مهیا میکند.
وی با اشاره به نوع نیمه صنعتی دستگاه پرورش قارچ گفت: مدل نیمه صنعتی این دستگاه ظرفیتی معادل 500 کیلو قارچ در یک دوره پرورش دارد که ارتفاع این دستگاه 3 متر، طول آن 2 و نیم متر و عرض آن 2 متر است.
این مخترع گفت: این دستگاه به طور مکانیزه و هوشمند عمل آبیاری و تنظیم رطوبت را انجام میدهد و جنس آن از گالوانیزه و استیل است و به راحتی مونتاژ، نصب و جمع میشود.
وی با اشاره به عمر کوتاه قارچ گفت: به طور معمول مراکز پرورش قارچ در نقاط دور از شهر هستند که هزینه انتقال قارچ به شهر زیاد است و همچنین زمانبر است اما میتوان این دستگاه را در سوله، پارکینگ و یا یکجای مسقف در نزدیکی شهر نصب کرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد