سعید قدیمی در گفت و گو با مهر افزود: بر اساس طرحی که در معاونت آموزشی وزارت علوم در دست بررسی و کار کارشناسی است، پس از تأیید و ابلاغ نهایی آیین نامه، دانشجویان می توانند علاوه بر رشته تحصیلی خود همزمان در یک رشته تحصیلی در دانشگاه پیام نور نیز تحصیل کنند.
وی اظهار داشت: این تحصیل همزمان در دانشگاه پیام نور باید بر اساس شرایط و ضوابط دانشگاه پیام نور صورت گیرد و در صورتی که دانشجو بتواند خود را با این شرایط تطبیق دهد می تواند به تحصیل در رشته دوم بپردازد.
مدیر کل دفتر پشتیبانی و حمایت آموزش عالی وزارت علوم با بیان اینکه این آیین نامه برای دوره های کارشناسی ارشد اجرا نمی شود ، گفت: همچنین دانشجویان نمی توانند رشته دوم را از دوره های روزانه ، شبانه ، دانشگاه آزاد و ... انتخاب کنند بلکه دانشجویان در تمامی دانشگاه ها تنها می توانند در یکی از رشته های دانشگاه پیام نور به عنوان رشته دوم تحصیلی تحصیل کنند.
وی اظهار داشت: پیش از این ، تنها دانشجویان استعدادهای درخشان می توانستند از امکان تحصیل در دو رشته همزمان استفاده کنند.
رئیس دانشگاه پیام نور نیز پیش از این در 16 مهر ماه در گفتگو با مهر از موافقت وزارت علوم با کلیات طرح تحصیل همزمان در دو رشته دانشگاهی خبر داده و گفته بود: در صورت نهایی شدن جزئیات طرح تحصیل همزمان دانشجو در دو رشته، دانشگاه پیام نور از نیمسال دوم تحصیلی 90 - 89 آمادگی اجرایی کردن این طرح را دارد.
حسن زیاری افزوده بود: بحث تحصیل همزمان در دو رشته تمام وقت مطرح نیست بلکه طرحی که توسط دانشگاه پیام نور به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه شده منطبق بر الگوهایی نظیر تحصیل همزمان در دو رشته به صورت غیرحضوری یا نیمه حضوری و یا تحصیل همزمان در دو رشته که یک رشته به صورت تمام وقت و رشته دیگر به صورت نیمه حضوری یا غیرحضوری باشد در نظر گرفته شده است.
رئیس دانشگاه پیام نور درباره جزئیات طرح تحصیل همزمان دانشجو در دو رشته گفته بود: در طرح تحصیل در دو رشته همزمان پیش بینی شده است دانشجویانی که در یک دانشگاه اعم از دولتی، آزاد یا غیرانتفاعی در یک رشته تمام وقت تحصیل می کنند با توجه به توانایی که در آنها دیده می شود اگر علاقمند بودند در وقت های مازادشان - البته در صورتی که مانع تحصیل در رشته تمام وقتشان نشود - امکان تحصیل در رشته دیگری به صورت نیمه حضوری یا غیرحضوری را داشته باشند.
وی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور تنها دانشگاهی در کشور است که نظام آموزشی آن به صورت غیرحضوری و نیمه حضوری است افزوده بود: طرح تحصیل در دو رشته همزمان برای بکارگیری بیشتر از توان دانشجویان و نیز جهت موثر واقع شدن در زمینه کارآفرینی برای آنها و آماده تر شدنشان برای حضور در عرصه های عملیاتی است. شرایط و ظرفیت لازم برای تحصیل در دو رشته همزمان فراهم است و کلیت این طرح توسط وزارت علوم پذیرفته شده و امیدواریم بر روی جزئیاتش نیز به نتیجه برسیم.
رئیس دانشگاه پیام نور اضافه کرده بود: این طرح برای اجرایی شدن در انتظار وزارت علوم است تا چناچه نقطه نظراتی درباره آن در وزارت علوم وجود دارد اعمال شود و تحصیل همزمان دانشجو در دو رشته تحصیلی اجرایی شود.
زیاری درباره زمینه هایی که منجر به طرح تحصیل همزمان دانشجو در دو رشته شده است ، گفته بود: بحث تحصیل در دو رشته همزمان با توجه به اینکه در مجموع ظرفیت مقطع کارشناسی دانشگاههای کشور بیشتر از تقاضا است و این از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است مطرح شد. در نتیجه تلاشی که بخصوص در دولتهای نهم و دهم انجام شده است در حال حاضر ظرفیت ظرفیت دانشگاههای کشور در مقطع کارشناسی بیش از تعداد متقاضیان است.
وی افزوده بود: رقابتی که در حال حاضر بین داوطلبان ورود به مقطع کارشناسی دانشگاه ها وجود دارد در زمینه رقابت برای تحصیل در دانشگاه ها با امکانات و اساتید بیشتر و بهتر و یا شهرهای نزدیک محل سکونت خانواده هایشان است بنابراین رقابت در رشته محل هایی است که از نظر کیفیت بالاتر است. از یک طرف نیز ظرفیتی خالی وجود دارد بنابراین می توان تحصیل همزمان دانشجو در دو رشته را در نظر گرفت.
رئیس دانشگاه پیام نور همچنین از گزارش هایی مبنی بر اقدام غیرقانونی برخی جهت تحصیل همزمان در دو رشته خبر داد و گفته بود: در حال حاضر گزارشهایی داریم که افرادی به صورت خلاف در حال تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی هستند. برخی آمارها نشان می دهد همین الآن دانشجویانی هستند که به طور همزمان در دو رشته تحصیلی در دانشگاه دولتی و غیردولتی تحصیل می کنند و این بحث تحصیل در دو رشته چندان ضابطه مند نیست که باید اصلاحاتی در این زمینه صورت گیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر