فاطمی عقدا :

35 درصد مصالح ساختمانی غیراستاندارد هستند

رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با اشاره به انعقاد تفاهم نامه میان سازمان استاندارد و این مرکز تحقیقاتی برای تدوین استاندارد مصالح ساختمانی، 65 درصد مصالح ساختمانی تولید شده را استاندارد دانست.
کد خبر: ۳۶۱۱۰۱

سید محمود فاطمی عقدا در گفتگو با مهر درباره تفاهم نامه میان سازمان استاندارد و مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن گفت: این تفاهم نامه میان 2 دستگاه تخصصی و به منظور تدوین استانداردهای مورد نیاز مصالح ساختمانی با رویکرد صنعتی سازی ساختمان به امضا رسیده است.

رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با تاکید بر اجرای استانداردهای تدوین شده، افزود: اغلب استانداردهای مصالح ساختمانی اجباری هستند و بایستی اجرا شوند که هم اکنون مهمترین مشکل، اجرای این استانداردها در تولید مصالح ساختمانی است.

وی تصریح کرد: براساس آمار استاندارد سازی در حدود 65 درصد از مصالح ساختمانی رعایت می شود و تلاش وزارت مسکن بر این است که با کمک دیگر دستگاه ها این رقم را افزایش دهد.

فاطمی عقدا افزود: مصالح ساختمانی مانند سیمان، کاشی، سرامیک و فولاد صد درصد استاندارد هستند اما در محصولاتی مانند شن، ماسه، بتون‌های آماده و فرآورده های بتونی استانداردها به طور کامل رعایت نمی شود.

معاون وزیر مسکن و شهرسازی با اشاره به تاکید قانون بر تولید مصالح ساختمانی استاندارد گفت: قوانینی مانند گواهینامه فنی ساختمان و صنعتی سازی مصالح و دیگر قوانین وجود دارند که بر اجرای استاندارد تاکید می کنند بنابراین ضعف در قانون نیست بلکه در اجراست.

وی تصریح کرد: مهمترین مشکل، کاربرد مصالح ساختمانی و عرضه مصالح ساختمانی غیر استاندارد به بازار است؛ بنابراین در شرایط کنونی که ساخت مسکن درکشور به سمت صنعتی سازی پیش می رود مصالح ساختمانی استاندارد و کاربرد آنها اهمیت بیشتری پیدا می کند.

فاطمی عقدا به کاربرد فناوریهای نوین در ساخت 20 درصد از ساختمانهای مسکن مهر اشاره کرد و افزود: صنعتی سازی فرصت خوبی برای تامین مسکن در کشور به شمار می رود و این موضوع هم با تولید انبوه مصالح ساختمانی و ساخت مسکن به دست می آید.

معاون وزیر مسکن وشهرسازی در خصوص محدودیت نما در صنعتی سازی ساختمان، گفت: در شرایط کنونی و با توجه به نیاز یک میلیون واحد مسکونی در کشور صنعتی سازی توجیه اقتصادی دارد و نمی توان تنها به دلیل تنوع نما، از این شیوه درساخت وساز استفاده نکرد.

وی بر ضرورت صنعتی سازی پس از هدفمندی یارانه ها اشاره کرد و افزود: هدفمندی یارانه ها انگیزه ای را برای تولید کنندگان مصالح ساختمانی ایجاد می کند تا با تولید مصالح ساختمانی استاندارد و صنعتی سازی هزینه ها و قیمت تمام شده را کاهش دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها