مانور نظامی تازه در کره‌ جنوبی

کره‌ جنوبی از مانور نظامی تازه‌ای خبر می‌دهد. این مانور با مهمات جنگی و این بار بر خلاف مانور بزرگ پیشین، به دور از مرزهای مورد اختلاف با کره‌ شمالی برگزار می‌شود. در مدت اخیر بر تنش روابط دو کره افزوده شده است.
کد خبر: ۳۷۵۲۷۳

کره شمالی تهدیدها علیه همسایه‌ جنوبی خود را پایان نداده است. کره جنوبی هم بدون توجه به این تهدیدها مانور نظامی دیگری را برای هفته‌ آینده برنامه‌ریزی کرده که طبق آن، نیروهای دریایی، زمینی و هوایی این کشور توان نظامی خود را از دوشنبه 27 دسامبر به مدت 5 روز، در 23 نقطه‌ مختلف با مهمات جنگی خواهند آزمود.

این دومین مانور نظامی بزرگی است که کره جنوبی در هفته‌های اخیر برگزار می‌کند. نیروهای این کشور در مانور پیشین در نزدیکی مرزهای دریایی مورد مناقشه با کره شمالی تمرین کردند. پاسخ پیونگ‌یانگ به مانور یادشده، تهدید به "جنگ مقدس" با سلاح‌های اتمی بود.

کره جنوبی پس از آن هم به تمرین‌های نظامی خود ادامه داده است. این مانور‌ها عموما از سوی کره شمالی بی‌پاسخ گذاشته شده و در مواردی نیز با آتش توپخانه همسایه‌ شمالی همراه بوده است.

از سوی دیگر وزارت دفاع کره جنوبی از ملاقات وزیر دفاع این کشور با همتای چینی خود در ماه فوریه‌ آینده خبر می‌دهد. جزئیات ملاقات با وزیر دفاع مهم‌ترین متحد کره شمالی هنوز مشخص نشده است.

تشدید اختلاف‌ها

کره جنوبی را با خمپاره هدف قرار داد و باعث مرگ چهار شهروند این کشور، از جمله دو غیرنظامی شد. کره‌جنوبی دارای پایگاهی در این جزیره در نزدیکی مرز دریایی مورد مناقشه دو کشور در دریای زرد است.

نیروهای نظامی کره جنوبی هم به آتش توپخانه همسایه‌ شمالی پاسخ دادند. پس از آن اعلام شد که کیم دای جونگ، وزیر دفاع کره جنوبی، پس از انتقادهای شدید بر سر واکنش ضعیف ارتش به اقدام کره شمالی از سمت خود کناره گیری کرده است. به گزارش سرفرماندهی ارتش این کشور، سربازان کره جنوبی 13 دقیقه در پاسخ به آتش توپخانه همسا‌یه‌ شمالی تعلل کرده‌اند.

جنگ دو کره در سال 1953 با قطعنامه‌ آتش‌بس پایان یافت اما تا امروز قرارداد صلحی میان دو کشور به امضا نرسیده است. دولت کمونیستی کره شمالی مرزهای دریایی آن زمان را که سازمان ملل متحد ترسیم کرد، به رسمیت نمی‌شناسد.

بیم کره جنوبی از آزمایش سلاح‌های هسته‌ای

برنامه‌های هسته‌ای کره شمالی نیز بر روابط دو کره سایه افکنده‌اند. همسایه‌ی جنوبی نگران آزمایش بمب دیگری در سال جدید میلادی‌ است. در یک گزارش تحقیقاتی وزارت خارجه‌ کره جنوبی که جمعه گذشته 24 دسامبرمنتشر شد، آمده است که دولت کمونیستی کره شمالی تلاش می‌کند اعتبار کیم جونگ اون، رهبر جدید، را با سومین آزمایش تسلیحات هسته‌ای تاریخ کشور تقویت کند. کره شمالی در سال‌های 2006 و 2009 دو بمب هسته‌ای را آزمایش کرد.

کیم جونگ اون پسر سوم و جوان‌ترین پسر کیم جونگ ایل، رهبر کنونی کره شمالی‌ است که در روزهای پایانی سپتامبر 2010 به مقام ژنرالی ارتقاع یافت. به پیش‌بینی یانگ مو، کارشناس مسایل کره‌شمالی، کیم جونگ اون در سال 2012 رسماً جانشین پدر خواهد شد. سال 2012 صدمین سال تولد کیم ایل سونگ، بنیانگذار کره‌شمالی و پدر رهبر کنونی این کشور است.

در پی بروز بیماری شدید کیم جونگ ایل در سال 2008 گمانه‌زنی‌ها درباره جانشین احتمالی وی بیش از پیش تشدید شد. به گفته منابع اطلاعاتی در کره‌جنوبی، از دو سال پیش تاکنون نقش پسر کوچک ‌کیم جونگ ایل در سیاست پررنگ‌تر شده است. کیم جونگ اون پس از بیماری پدرش در اغلب سفرهای داخلی او را همراهی کرده است.

دویچه وله

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها