یک باستان شناس و استاد دانشگاه درباره این اثر تاریخی گفت: این بنای قدیمی بقایای آتشکده بزرگ ری و یکی از مهمترین آتشکده های پیش از اسلام است که به روایت تاریخ طبری، قدیمی ترین از این نوع می باشد.
رضا نوری شادمهانی افزود: آتشکده در دین زرتشت در حکم معابد در مذاهب دیگر بوده و زرتشتیان در شهرهای مهم خود آتشکده ای می ساختند و در آنجا آتش مقدس را روشن نگه می داشتند .
این مدرس دانشگاه اظهار کرد: اردشیر بابکان موسس سلسله ساسانی که اجدادش مغهای آتشکده و معبد آناهیتای استخر بودند و خود نیز از این آتشکده برخاسته بود توجه ویژه ای به مذهب از خود نشان داد و به همین علت می توان نقش مذهب را در آثار هنری و معماری ساسانیان و همچنین در توجه شان به آتشکده ها و کاخهای آنها مشاهده کرد.
وی خاطرنشان کرد: در هر دوره تاریخی شاهد آن هستیم که بعضی از هنرها پیشرفتهای زیادی کرده اند که هنرگچ بری و حجاری نقش برجسته صخره ای در عصر ساسانی شکوه زیادی پیدا کرد.
شادمهانی گفت: می توان نمونه گچ بری های این دوره را در آتشکده ری و آثار به دست آمده از چال ترخان ری که هم اکنون در موزه ایران باستان نگهداری می شود، مشاهده کرد.
شهر ری به عنوان مهمترین کانون تحولات تاریخ و فرهنگی فلات مرکزی ایران با پیشینه ای بالغ بر 8000 سال ، یکی از قطبهای مهم باستانشناسی درتاریخ، فرهنگ و تمدن سرزمین ایران می باشد و تاکنون 200 آثار تاریخی در این شهرستان شناسایی شده که از بین این تعداد، 34 اثر به ثبت ملی رسیده است.(ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد