لرستان شاید نیازی به توصیف نداشته باشد، اما معرفی جاذبههای دیدنی این استان سرسبز از زبان گردشگری خارجی خالی از لطف نیست. بنابراین اگر شما هم به این توصیهها عمل کردید و به منطقه لرستان سفر کردید، میتوانید برای چمدان چند فریم عکس به یادگار بیاورید.
آبشار تلهزنگ یا شِوی
این آبشار که به عنوان دهمین دلیل سفر به لرستان در فهرست ما معرفی شده، توانسته است عنوان بلندترین آبشار ایران را به خود اختصاص دهد. آبشار تلهزنگ که در رشتهکوههای زاگرس و در مسیر راهآهن سراسری تهران ـ جنوب واقع شده توانسته علاوه بر گردشگران ایرانی، خارجیها را نیز به خود جلب کند. ایستگاه راهآهن تلهزنگ بهترین راه رسیدن به آبشار تلهزنگ است. بنابراین نگران کارت سوخت و سختی مسیر راه نباشید چون با استفاده از قطار میتوانید بدون دردسر و راحت به این منطقه برسید.
آبشار بیشه
این آبشار به عنوان نهمین جاذبه اصلی استان لرستان از دیدگاه وندی برای فصل تابستان معرفی شده است. این گردشگر میگوید: هرگز لذت آب بازی کنار این آبشار را فراموش نمیکنم. آبشار بیشه از دل کوهستان زاگرس و نزدیک شهرستان دورود به بیرون میریزد و در 65 کیلومتری شهر خرمآباد قرار دارد. همانند آبشار تلهزنگ دسترسی به این آبشار با قطار میسر است و هر ساله بسیاری از گردشگران خارجی و داخلی را به سمت خود جلب میکند. پس هرگز نگران دسترسی و یافتن محل اقامت مناسب در این منطقه نباشید. اگر علاقهمند به اقامت چند روزه کنار این آبشار هستید، حتما وسایل لازم و کافی همراه داشته باشید تا از این سفر تابستانی با خاطراتی خوش برگردید. حتما دوربین عکاسی را با تعداد کافی باتری همراه داشته باشید تا خاطرات شیرین این سفر را ثبت کنید.
آبشار نوژیان
آبشار نوژیان هشتمین رتبه این فهرست ده تایی را به خود اختصاص داده است. شهرت این آبشار همانند دریاچه گهر نیست، اما جاذبههای طبیعی این منطقه از نظر گردشگر استرالیایی ما باعث شده تا نوژیان در رتبهای بالاتر از گهر قرار گیرد. آبشار نوژیان تقریبا در فاصله 40 کیلومتری جاده کمربندی خرمآباد قرار گرفته، البته مسیر پرپیچ و خم این آبشار هرگز مانع از رسیدن گردشگران به پای آن نشده است، بلکه همین سختی و پیچ و خم باعث تشویق بسیاری از طبیعت دوستان و ماجراجویان طبیعت ایرانی و خارجی شده است. البته به یاد داشته باشید برای بازدید از این آبشار، زیاد فرصت نیست چون هر چه به پایان تابستان نزدیک میشویم، از میزان آبدهی آن کاسته میشود تا در نهایت به خواب زمستانی فرو میرود و تا بهاری دیگر خاموش خواهد بود. گیاهان دارویی اطراف این آبشار میتواند از مهمترین دلیل جذب گردشگران خارجی و داخلی به منطقه باشد.
دریاچه گهر
این دریاچه آب شیرین به عنوان نگینی بسیار زیبا در منطقه توسط گردشگر استرالیایی معرفی شده است. این دریاچه حدود 30 کیلومتری جنوب شرقی دورود واقع شده و عنوان هفتمین جاذبه گردشگری منطقه را در فهرست ده تایی ما به خود اختصاص داده است. تنها جملهای که مارکوپولوی این هفته چمدان ما درباره زیبایی گهر نوشته، این چند کلمه است: «ساعتها به این دریاچه خیره شدم ولی هنوز هم از دیدن این همه زیبایی سیر نشدهام»، اما در بخش دیگری از خاطرات خود به عدم رعایت حفظ محیط زیست توسط گردشگران اشارهای تلخکرده و آرزو کرده کاش ایرانیان ارزش این دریاچه را میدانستند.
آبشار وارک
ششمین دلیل سفر تابستانی ماجراجوی استرالیایی، آبشار وارک و طبیعت بکر اطراف آن است که باعثشده تا از نظر او، ارزش سفر به این منطقه برای گردشگران وجود داشته باشد.
این آبشار در غرب گردنه نوژیان و جنوب شرقی خرمآباد واقع شده است. فاصله این منطقه ییلاقی تا شهر خرمآباد حدود 60 کیلومتر است.
آبشار وارک که از دل تخته سنگی بیرون میآید، میتواند چند روز خنک را در فصل تابستان به شما و خانوادهتان هدیه دهد. درختان گلابی و زالزالک و بلوط اطراف این آبشار میتواند کودکی و نشاط شما را برایتان زنده و شادی خاصی را به شما تقدیم کند.
آبشار سرکانه
روستای گریت که از شهر خرمآباد 50 کیلومتر فاصله دارد، به عنوان هفتمین پله از فهرست ده تایی وندی است. هرچند طبیعت این روستا میتواند خود دلیل خوبی برای اقامت تابستانی گردشگران باشد، اما اصلیترین دلیل سفر این گروه به منطقه آبشار سرکانه، آبتنی در حاشیه رودخانه آن است.
این آبشار که به زبان محلی به تاف هفت چشمه معروف است با پوشش گیاهی خود شاید باعث چند روز اقامت خوش شما باشد.
به یاد داشته باشید برای رسیدن به این آبشار باید حدود یک ساعت پیاده روی کنید، بنابراین وسایل کافی همراه داشته باشید.
دریاچه کیو
خرمآباد از نظر مارکوپولوی استرالیایی یکی از زیباترین شهرهای ایران است که او دیده است.
این شهر با جاذبههای بسیار زیادش میتواند به عنوان بهترین منطقه گردشگری ایران معرفی شود.
این دریاچه که به عنوان یکی از جاذبههای درونشهری در خرمآباد شناختهشده، به دلیل عمق زیاد آب و زلالی آبش کیو نامگذاری شده است، اما متاسفانه طبق آمار چند سال پیش به دلیل استفاده بیرویه از این دریاچه و خشکسالی تقریبا خشک شد و با لایروبی و حمایت آن دوباره جان گرفته است.
آبشار چکان
نوبت به معرفی نهمین جاذبه لرستان رسیده است، نام این جاذبه، آبشار چگان است.
این آبشار که در جنوب شرقی الیگودرز قرار گرفته، توانسته تعداد زیادی از طبیعت دوستان را به سوی خود بکشاند. برای رسیدن به این زیبایی باید از روستای حسینآباد گذشت و به دره چگان رسید تا زیبایی واقعی این آبشار را از نزدیک دید. صدای ریزش آب این آبشار از ارتفاع 45 متری هر ساله از اول بهار تا اواخر تابستان توجه گردشگران زیادی را به خود جلب میکند . پس هم اکنون برنامهریزی کنید تا آخر تابستان زیاد فرصت نیست و توصیه وندی را امتحان کنید.
دریاچه شط تمی
دومین توصیه چمدانی این دو گردشگر استرالیایی مربوط به حرفهایهاست و برای آنها که سابقه طبیعت گردی و اقامت در کوهستان را دارند، این دریاچه بهترین گزینه است.
شط تمی که به دو بخش فصلی و دائمی تقسیم میشود، میتواند اردوی چند روزه شما را به یک خاطره به یادماندنی سفر تابستانی تبدیل کند.
این دریاچه زیبا در جنوب روستای دستگرد از توابع بخش بشارت شهرستان الیگودرز واقع شده و برای دسترسی به آن میتوان از گاراژ شولآباد الیگودرز وسیله نقلیه به سمت این جاذبه کرایه کرد. مهمترین تجربه این سفر برای شما و ماجراجویان خارجی، تجربه زندگی در کنار عشایر این منطقه خواهد بود.
فلکافلاک
بهترین جاذبه لرستان از دید این گردشگر خارجی دیگر آبشار نیست و این بار قلعه تاریخی فلکالافلاک با برج و باروهایش دل این گردشگر را برده است. گرچه از نظر برخی این جاذبه ارتباط چندانی با سفر تابستانی شما ندارد، اما ارزش باستانی و تاریخی این قلعه میتواند به عنوان مهر تاییدی بر تکمیلشدن سفرتان به لرستان باشد. بنابراین حتما سری به این قلعه بزنید تا لرستان را کامل دیده باشید.
تالابهای پلدختر
این شهرستان گرچه تمدنی تاریخی دارد، اما ارزشمندترین جاذبه گردشگری این استان از نظر وندی وجود تالابهای فصلی و دائمی اطراف آن است. به عقیده وی، این تالابها که میتوانند به عنوان اصلیترین تفرجگاههای تابستانی برای طبیعت دوستان و علاقهمندان و ماجراجویان باشد، استفاده از طبیعت بکر در کنار عشایر منطقه است. این تالابها میتوانند دو یا سه روز به یادماندنی را به شما هدیه دهند.
مهمترین تالابهای منطقه پلدختر را میتواند تکانه، لفانه، زردآبه، سیاه، جمجمه، تاف و چیکه دانست که حیات وحش آن بهترین و کاملترین جاذبه گردشگری این شهرستان است.
مخمل کوه
مناطق سرسبز و چشمههای طبیعی این کوهستان میتواند اصلیترین دلیل سفر این ماجراجوی استرالیایی به کوهپایههای مخمل کوه باشد.
قسمتی از این کوهستان که آفتابگیر نیست، میتواند اردوی تابستانی شما را با خنکترین هوا پذیرایی کند، اگر به این کوهستان رفتید، تنگ شبیخون را هرگز از دست ندهید تا شاید زیبایی سفرتان را از دید گردشگر ما کامل کرده باشید و تاریخچه این شهرستان را بشناسید.
بنابراین از میدان 22 بهمن شهرستان خرمآباد حرکت کنید و به انتهای بلوار ولیعصر برسید. آن گاه کولهپشتی و وسایل را همراه خود بردارید و راه بیفتید تا بهترین مکان چادر زدن را بیابید و اردوی خود را برپا کنید. اگر علاقهمند به بازخوانی خاطرات این دو گردشگر استرالیایی هستید، میتوانید به نشانی travel-blog/croedywendy مراجعه کنید.
عماد عزتی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد