به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز پنجشنبه در مراسم افتتاح هفدهمین نشست هیات رییسه سازمان دیوان محاسبات کشورهای عضو اکو (اکوسای) افزود:اکوسای سازمانی در حال توسعه است که به تدریج خود را با استانداردها و اولویت های کاری سازمان های منطقه ای و بین المللی حسابرسی تطبیق می دهد.
وی ، افزایش شفافیت مالی، ارتقای پاسخگویی عمومی، توسعه عدالت اجتماعی و ارزش های انسانی، ریشه کن کردن فقروجلوگیری از سوء مدیریت و سوء استفاده از منابع مالی عمومی را ازاهداف حسابرسی دولتی دانست وگفت:اکوسای می تواند برای حصول به اهداف فوق گام های موثری بردارد تا روزی شاهد توسعه حسابرسی دولتی و نتایج حاصل از آن در منطقه اکو باشیم .
رییس دیوان محاسبات کشورتوضیح داد:دیوان محاسبات جمهوری اسلامی درماه ژوئن گذشته دوره آموزشی حسابرسی عملکرد را برای اعضای اکوسای برگزار کرد که در این رویداد آموزشی همکارانی از دیوان محاسبات کشورهای آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان و ترکیه حضور داشتند که تبادل نظردرمورد تئوری ها و نحوه انجام رسیدگی های عملکردی در کشورهای خود پرداختند.
رحمانی فضلی با ارایه پیشنهادی ، امضای تفاهم نامه همکاری فنی و حرفه ای میان اعضای اکوسای را مورد تاکید قرار داد و گفت :این تفاهم نامه می تواند متضمن همکاری میان اعضای اکوسای در زمینه های مختلف از قبیل تبادل استاد و حسابرس، تعریف و اجرای پروژه های تحقیقاتی و انجام حسابرسی های موازی و سایر فعالیت های مشابه باشد.
وی ادامه داد:دیوان محاسبات جمهوری اسلامی آمادگی دارد با بهره گیری از تجربه یکصد ساله خود در حوزه حسابرسی از طریق همکاری دو جانبه ،ضمن انتقال تجربیات و دانش در حوزه های مختلف حسابرسی به کشورهای عضو، از تجربیات ارزنده و فراوان سایر کشورها نیز استفاده کند.
رییس دیوان محاسبات کشور ابراز امیدواری کرد اکوسای به زودی به سازمانی قوی و حرفه ای در حوزه حسابرسی دولتی در منطقه اکو تبدیل شود تا ازاین طریق بتواند خود را به عنوان یکی از گروه های منطقه ای اینتوسای مطرح کند.
در ادامه این مراسم رییس دیوان محاسبات کشورهای افغانستان، پاکستان، قزاقستان و ترکیه در سخنان کوتاهی برگزاری چنین اجلاس هایی در جمهوری اسلامی را باعث بالابردن کارایی دیوان محاسبات کشورهای عضو عنوان کردند.
همچنین رییس دیوان محاسبات کشور در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: گزارش تفریغ بودجه سال 89 و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد با حضور کارشناسان دولت بررسی می شود.
رحمانی فضلی افزود:امسال کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درحوزه های مهمی مانند نفت، بانک مرکزی و خزانه از کارشناسان دیوان محاسبات و مسوولان اجرایی دعوت کرد تا به بررسی کارشناسانه تفریق بودجه سال 89 بپردازد.
وی درباره گزارش دیروز کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص تفریغ بودجه سال 89 نیز گفت :دولت باید هررقمی از درآمد مازاد فروش نفت را به حساب ذخیره ارزی واریز کند که به دلیل کسری بودجه ، 12 و نیم میلیارد دلار به ریال تبدیل و سپس به خزانه کشور واریز شده است.
وی اظهارداشت:حساب ذخیره ارزی هزینه خاصی دارد که باید به طورعمده درسرمایه گذاری، تولید و پروژه های عمرانی استفاده کرد و دولت می توانست برای کسری بودجه خود لایحه ای به مجلس آورده و متمم بگیرد.
رییس دیوان محاسبات کشوردرواکنش به برخی اظهار نظرها که گفته می شود این دیوان بر اساس اطلاعات نادرست این گزارش را ارائه کرده است گفت:این گزارش توسط اسناد هزینه های درآمدی دستگاه های اجرایی و کارشناسان آنان تهیه شده و درغیراینصورت نمی توانیم خودمان براساس اسنادمان اظهار نظر کنیم.
وی قرائت گزارش دیوان محاسبات توسط کمیسیون برنامه و بودجه در صحن علنی مجلس با مسوولیت خود کمیسیون اعلام کرد و توضیح داد:در مراحل رسیدگی به کیفرخواستی که به دادستان دیوان محاسبات ارائه شده دولت نیزبا ارایه دلایل و مدارک از خود دفاع خواهد کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس انستیتوپاستور ایران در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
علی بخشیزاده، معاون صدای رسانهملی در گفتوگو با «قابکوچک» مطرح کرد