وی روز سه شنبه در پاسخ به خبرنگار ایرنا در مسکو گفت: مطابق قرارداد سال 1992 ایران و روسیه، توافق کرده ایم با مشارکت روس ها نیروگاههای هسته ای با ظرفیت تا پنج هزار مگاوات احداث کنیم.
«در زمان حاضر نیروگاه هسته ای بوشهر دارای یکهزار مگاوات ظرفیت تولید می باشد و تا چهار هزار مگاوات دیگر می توانیم نیروگاه اتمی احداث نماییم.»
صالحی گفت: توصیه دولت و مجلس شورای اسلامی این است که در چشم انداز میان مدت و درازمدت ایران صاحب 20 هزار مگاوات نیروگاه هسته ای شود.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: امروز تفاهم خوبی برای عملیاتی کردن موافقت نامه سال 1992 ایران و روسیه داشتیم و امیدواریم کلنگ دومین واحد نیروگاه هسته ای را در بوشهر هر چه زودتر به زمین بزنیم.
**تحریم ها اراده ایران را محکم تر کرد
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری با بیان این که تحریم ایران تازگی ندارد، اظهار داشت: 4 سال از انقلاب مان می گذرد و از همان ابتدای انقلاب تحریم شدیم.
وی افزود: البته شدت و ابعاد تحریم ها در زمانهای مختلف متفاوت بوده است.هیچ کشوری از تحریم استقبال نمی کند. به طور یقین تحریم ها مشکلاتی را ایجاد می کنند اما جنبه های مثبتی هم داشته است.
صالحی گفت: با وجود تحریم ها ایران در بین 57 کشوراسلامی تنها کشوری است که توانسته ماهواره در مدار زمین قرار دهد و این اواخر یک موجود زنده را به فضا ارسال و سالم به زمین بازگرداند.
وی افزود: ایران تنها کشور اسلامی است که توانسته حیوان را شبیه سازی یا داروهای ترانس ژنتیک تولید کند. کشور ما یگانه کشور اسلامی است که از لحاظ سلاح های دفاعی خودکفا شده است و اگر تحریم ها نبود به این راحتی به این موفقیت ها دست نمی یافتیم.
صالحی با بیان این که تحریم ها شدت یافته اند، اظهار داشت: ما هم دارای ابتکارات بسیار خوبی هستیم و به تدریج اثر تحریم ها را دفع می کنیم . بالاخره هر ملتی بخواهد از استقلال سیاسی برخوردار باشد باید هزینه آن را بپردازد.
وزیر امور خارجه ایران گفت: ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن ماه نشان داد برای پرداخت هر هزینه ای در راستای حفظ عزت و استقلال خود آمادگی دارد.
وی ادامه داد: با وجود این که 34 سال از انقلاب اسلامی می گذرد حضور مردم در راهپیمایی بقدری پرشور بود که گویی تازه انقلاب شده است و این با وجود فشارهای شدید بر کشور ما می باشد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در باره تاثیر آزمایش هسته ای کره شمالی بر مذاکرات 1+5 با ایران گفت: ایران و کره شمالی دو کشور مجزا هستند و هر کشور مسیر خودش را می رود.
صالحی گفت: کره شمالی از ˈان.پی.تیˈ خارج شد و از زمان خروج از این پیمان به خود اجازه داده فعالیت هایی خارج از چارچوب ان انجام دهد.اما ما عضو پیمان ان.پی.تی هستیم و در ان باقی می مانیم و سیاست خود را خواهیم داشت.
** نشست آتی هسته ای در آلماتی قزاقستان
صالحی در باره مذاکرات ایران و گروه 1+5 در آلماتی گفت: پیش از این ایران بسته پیشنهادی شامل پنج گام و براساس طرح اولیه دو سال پیش وزیر امور خارجه روسیه را ارائه کرده بود.
وی افزود: براساس این طرح با برداشته شدن هرگام توسط ایران، طرف مقابل نیز باید گام متقابلی بردارد.
صالحی گفت: این طرح شامل مباحث مختلفی می شود که چه تعهداتی ایران می دهد و در برابر آن طرف مقابل چه تعهداتی را باید بپذیرد. از سوی دیگر طرف مقابل نیز یک بسته پیشنهادی در سه مرحله ارائه کرده بود.
وزیر امور خارجه ایران گفت: باید مشترکات این دو بسته استخراج شده و بر روی نقاط مشترک اتفاق نظر حاصل شود که دست کم گامی به جلو باشد.
وی با بیان این که هر دو بسته دارای نقاط مشترکی هستند، اظهار داشت: امیدوار هستیم که در نشست آتی قزاقستان بیشتر بر روی نقاط مشترک دو بسته پیشنهادی تمرکز داشته باشد.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: زمانی که یک گام برای اعتمادسازی برداشته شد، آسان تر می توان گام بعدی را برداشت ولی اگر از نقاط اختلاف بسته ها شروع به مذاکره شود، خیلی مشکل می توان به تفاهم دست یافت.
وی افزود: اگر دو طرف مذاکرات را از نقاط اشتراک دو بسته پیشنهادی آغاز کنند، می توان به توافق رسید که گامی رو به جلو خواهد بود.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از روز دوشنبه در مسکو بسر می برد و امروز هم به اتفاق ˈآلکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه، دهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای دوکشور را برگزار کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد