به گزارش روز دوشنبه جام جم آنلاین به نقل از یورونیوز، خانم عاطفه یحی آقا، رئیس جمهوری کوزوو، این استقلال را بازگشت ناپذیر توصیف کرد. با این حال بسیاری از کشورهای جهان، از جمله چین، روسیه و اسپانیا موجودیت مستقل این کشور را به رسمیت نمی شناسند.
هاشم تاچی، نخست وزیر کوزوو، در جریان جشن استقلال اعلام کرد که هدف دولت ادغام در جامعه جهانی، پیوستن به ناتو در آینده نزدیک و عضویت در اتحادیه اروپاست و این کشور در مسیر درستی حرکت میکند.
اما یکی از شهروندان این کشور یک میلیون هشتصد هزار نفری نظری متفاوت با آقای نخست وزیر دارد. او میگوید: «ما اندکی پیشرفت کردیم اما نه در راهی که آرزویش را داشتیم. مهمترین مساله این است که آزادیم و میتوانیم آزادانه حرفمان را بزنیم. اما از رهبرانمان هم توقع داریم. آنها باید سختتر کار کنند. بیکاری خیلی سخت است.»
آمریکا و برخی دولتهای اروپایی از زمان صدور اعلامیه استقلال کوزوو، این استان سابق صربستان را به عنوان کشوری مستقل پذیرفتند. دولت صربستان در سالهای اخیر تحت فشار بروکسل مجبور به امضای توافقنامههایی با کوزو در مورد مسائل مرزی شده است.
ساموئل زبوگر، سفیر اتحادیه اروپا در کوزوو به مشکلات پرشمار این کشور معترف است و میگوید: «میدانیم در کوزوو مشکل حاکمیت قانون وجود دارد. واقفیم که در این کشور معضل فساد جدی است و همه قوانین سرجای خود نیستند. مردم کوزوو هم مانند ما به این مسائل آگاهند.»
پس از بمباران بلگراد توسط ناتو در سال ۱۹۹۹، منطقه کوزوی صربستان از کنترل ارتش خارج شده و به مامن جنگجویان جدایی طلب آلبانیایی تبار بدل گشت. ۹ سال بعد، کوزوو با حمایت برخی کشورهای اروپایی و آمریکا، اعلام استقلال کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد