به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری دکتر محمود احمدینژاد یکشنبه شب در اجلاس شورای عالی خلیج فارس با تأکید بر شناخت منبع اصلی اقتدار و رمز ماندگاری اظهار داشت: یک کشور بدون آنکه در آن هویت ملی و ریشه های عمیق فرهنگی و آرمانی شکل بگیرد، نمی تواند دوام بیاورد و اگر هم دوام آورد تاثیر چندانی بر معادلات جهانی نخواهد داشت.
رییس جمهور برخورداری از سابقه فرهنگی غنی و تاریخی را منبع اقتدار ملت ایران دانست و گفت: اقتدار ملی پایه و اساس تنظیم روابط و حضور موثر در معادلات جهانی و نیز عامل اصلی تقویت امنیت ملی است.
وی ضرورت توجه به جایگاه ، عظمت و رمز ماندگاری ایران را مورد تاکید قرار داد و خاطر نشان کرد: اقتدار ایران برآمده از توانمندی های ذاتی است و بر پایه اعتقادات دینی، روحیه همبستگی و همدلی و هویت ایرانی- اسلامی بنا شده است و باید بر این اساس سیاست ها و برنامه های خود را طراحی و اعمال نماییم .
رییس جمهور خلیج فارس را منطقه ای تاثیر گذار و تعیین کننده در معادلات منطقه ای و بین المللی دانست و گفت: در اولویت اول باید تمام مسائل مربوط به این منطقه و سپس مسائل بین المللی مورد توجه باشد.
وی تصریح کرد: باید از موضع بزرگواری و برادری با همه دنیا به ویژه کشورهای منطقه برخورد کنیم و هنر مدیریتی این است که محیط پیرامونی را وارد شعاع فرهنگی خود کنیم.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه امنیت خلیج فارس برای جمهوری اسلامی ایران یک موضوع مبنایی است، گفت: به لحاظ جایگاه و منافع ملی ،در طول تاریخ هیچ گاه هیچ دولتی در ایران به دنبال ناامن کردن خلیج فارس نبوده و ایران تضمین کننده امنیت خلیج فارس است.
رییس جمهور بر ضرورت تعمیق روابط و همکاری های ایران با کشورهای منطقه تاکید کرد و گفت: باید توجه داشت که هر مقدار بین کشورهای خلیج فارس فاصله وجود داشته باشد ، دشمنان این خلاء را پر کرده و از آن علیه ملت هایمان اقدام خواهند کرد لذا باید همواره بر پایه عدالت ،برادری و صداقت در مسیر ایجاد و گسترش روابط همه جانبه و تنگاتنگ گام برداریم.
وی خاطرنشان کرد: منافع ملی جمهوری اسلامی ایران از آنجایی که یک نظام مکتبی است منافع ملی مشروع همه ملتها را تامین می کند و ملت ایران به دنبال عدالت و برادری است.
رییس جمهور با بیان اینکه دشمن و استکبار به دنبال این است که ایران با هیچ کشوری رابطه صمیمی و عمیق نداشته باشد، اظهار داشت: باید در منطقه خلیج فارس به دنبال برقراری رابطه حداکثری و صد در صدی باشیم.
در این اجلاس مسائل مختلف مربوط به حوزه خلیج فارس در بخش های مختلف فرهنگی ،سیاسی ،اقتصادی و زیست محیطی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفته و تعدادی از پیشنهادات مطرح شده در این زمینه به تصویب رسید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد